BibTex RIS Kaynak Göster

KİRAZ ŞEKERLEMESİ ÜRETİM TEKNOLOJİSİNİN İYİLEŞTİRİLMESİ ÜZERİNE ARAŞTIRMA

Yıl 2002, Sayı: 2, - , 21.08.2014

Öz

Bu ç a lışm a d a s a n a y iy e u y g u n k ira z ş e k e rlem e s i ü re tim te k n o lo jis in in b e lirle nm e s i, s ta n d a rtla ra u y g u n y a p a y v e d o ğ a l b o y a ç e ş it v e m ik ta rla rın ın s a p ta nm a s ı h e d e fle nm iş tir. Bu ş e k ild e g ıd a s a n a y iin d e b ilin ç s iz c e k u lla n ıla n b o y a la rın to k s ik v e a le rjik e tk ile rin in e n g e lle nm e s i am a ç la nm ış tır. K ira z ş e k e rlem e s i ü re tim in d e m a te ry a l o la ra k k ü k ü rtd io k s it ile m u h a fa z a e d ile re k o rjin a l re n k le ri a ğ a rtılm ış N a p o ly o n k ira z ç e ş id i k u lla n ıla ra k ü ç fa rk lı b o y a r m a d d e ile k ira z ş e k e rlem e s i ü re tilm iş tir. T üm k ira z la r, k ü tle
d e n k liğ i h e s a p la rın a g ö re b e lirle n e n o rta k b ir re ç e te y e g ö re k ira z ş e k e rlem e s in e iş le nm iş ,ü re tile n ş e k e rlem e le r 100°C d e 10 d a k ik a p a s tö riz e e d ilip s o ğ u tu lm u ş tu r. Ü re tile n k ira z ş e k e rlem e le rin d e fiz ik s e l, k im y a s a l v e d u y u s a l
a n a liz le r y a p ılm ış tır. H e r 3 fa rk lı b o y a r m a d d e k u lla n ıla ra k ü re tile n k ira z ş e k e rlem e le rin in , k e n d i a ra la rın d a y a p ıla n d u y u s a l d e ğ e rle n d irm e s o n u c u n d a s e ç ile n g ru p b irin c ile ri a ra s ın d a ik in c i b ir d u y u s a l d e ğ e rle n d irm e y a p ılm ış v e bu d e ğ e rle n d irm e s o n u c u n a g ö re e n ç o k b e ğ e n iy i, A z o ru b in ile 0 ,3 g /L o ra n ın d a b o y a nm ış A 2 n o ’lu ö rn e k b irin c i o lu rk e n A z o ru b in + 5 B rik s lik v iş n e s u yu ile 0 ,2 g /L o ra n ın d a b o y a nm ış B3 n o ’lu ö rn e k ik in c i, E İd e rb e rry (M ü rve r) ile % 7 .5 o ra n ın d a b o y a nm ış C 9 n o ’lu ö rn e k ü ç ü n c ü o lm u ş tu r.

Kaynakça

  • A NO N YM O U S , 1983. G ıda Mad d ele ri Mua ye ne ve A n aliz Metodları. Ta rım O rm a n ve Köyişleri
  • B akanlığı G ıda İşleri Genel Müd ü rlü ğ ü, Genel Y ayın No: 65, 713 s. A nkara.
  • A NO N YM O U S , 1998. G ıda Mad d ele ri M uayene ve Analiz Metodları, Tarım o rma n ve Köy İşleri
  • B akanlığı G ıda İşleri G e n el Müd ü rlü ğ ü, Genel Yayın No: 65, 713 s. A nkara.
  • ANO N YM O U S , 1997. Ulusal Kiraz Ça lışması G rubu T o pla ntısı Notları, İsparta.
  • ANO N YM O U S , 1998. T ü rkiye İstatistik Y ıllığı, T.C B a şb a kan lık DİE, A nkara.
  • C EM ERO G LU , B, 1976. Reçel M arm e la t Jöle Üretim T e kn o lo jisi ve A n aliz Metodları Gıda Kontrol
  • ve A ra ştırm a E n stitüsü Y ayın No: 5, 94 s. Bursa.
  • C EM R EO G LU B., J. ACAR. 1986. Meyve ve S ebze İşletme T e kn o lo jisi Gıda Tekn. Derneği Yayın
  • No: 6, 5 07 s. A nkara.
  • C EM R EO G LU B, 1992. M eyve ve S ebze İşletme E n dü strisin de T emel A n aliz Metodları Biltav.
  • Y a yınla rı, Ü n iversite K itap lar Serisi. No:02 - 2 Arsa Ofset. 381 s. A nkara.
  • E VRAN UZ, Ö .19 8 8. Reçel - M a rm e la t ve Jöle Üretim T e kn o lo jisi: Temel İlkeler. G ıda S anayii. (5):
  • -38.
  • KILIÇ, O., Ö.U. ÇO PUR ve Ş. GÖRTAY. 1991. Meyve ve Sebze İşleme Teknolojisi Uygulama Klavuzu.
  • Uludağ Üniv. Z ira a t Fak. Ders Notları: 7, Bursa. 147 s.
  • REGNEL, C,S 1976. İşle nm iş S e bze ve Meyvelerin Kalite Kontrolü ile İlgili A n a litik Metodlar, Gıda
  • Kontrol ve A ra ştırm a Enstitüsü yayını 2, Bursa 156 s.
Yıl 2002, Sayı: 2, - , 21.08.2014

Öz

Kaynakça

  • A NO N YM O U S , 1983. G ıda Mad d ele ri Mua ye ne ve A n aliz Metodları. Ta rım O rm a n ve Köyişleri
  • B akanlığı G ıda İşleri Genel Müd ü rlü ğ ü, Genel Y ayın No: 65, 713 s. A nkara.
  • A NO N YM O U S , 1998. G ıda Mad d ele ri M uayene ve Analiz Metodları, Tarım o rma n ve Köy İşleri
  • B akanlığı G ıda İşleri G e n el Müd ü rlü ğ ü, Genel Yayın No: 65, 713 s. A nkara.
  • ANO N YM O U S , 1997. Ulusal Kiraz Ça lışması G rubu T o pla ntısı Notları, İsparta.
  • ANO N YM O U S , 1998. T ü rkiye İstatistik Y ıllığı, T.C B a şb a kan lık DİE, A nkara.
  • C EM ERO G LU , B, 1976. Reçel M arm e la t Jöle Üretim T e kn o lo jisi ve A n aliz Metodları Gıda Kontrol
  • ve A ra ştırm a E n stitüsü Y ayın No: 5, 94 s. Bursa.
  • C EM R EO G LU B., J. ACAR. 1986. Meyve ve S ebze İşletme T e kn o lo jisi Gıda Tekn. Derneği Yayın
  • No: 6, 5 07 s. A nkara.
  • C EM R EO G LU B, 1992. M eyve ve S ebze İşletme E n dü strisin de T emel A n aliz Metodları Biltav.
  • Y a yınla rı, Ü n iversite K itap lar Serisi. No:02 - 2 Arsa Ofset. 381 s. A nkara.
  • E VRAN UZ, Ö .19 8 8. Reçel - M a rm e la t ve Jöle Üretim T e kn o lo jisi: Temel İlkeler. G ıda S anayii. (5):
  • -38.
  • KILIÇ, O., Ö.U. ÇO PUR ve Ş. GÖRTAY. 1991. Meyve ve Sebze İşleme Teknolojisi Uygulama Klavuzu.
  • Uludağ Üniv. Z ira a t Fak. Ders Notları: 7, Bursa. 147 s.
  • REGNEL, C,S 1976. İşle nm iş S e bze ve Meyvelerin Kalite Kontrolü ile İlgili A n a litik Metodlar, Gıda
  • Kontrol ve A ra ştırm a Enstitüsü yayını 2, Bursa 156 s.
Toplam 18 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Yusuf Güzel Bu kişi benim

Ömer Çopur Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 21 Ağustos 2014
Yayımlandığı Sayı Yıl 2002 Sayı: 2

Kaynak Göster

APA Güzel, Y., & Çopur, Ö. (2014). KİRAZ ŞEKERLEMESİ ÜRETİM TEKNOLOJİSİNİN İYİLEŞTİRİLMESİ ÜZERİNE ARAŞTIRMA. Gıda Ve Yem Bilimi Teknolojisi Dergisi(2).

by-nc-nd.png?resize=300%2C105&ssl=1
Gıda ve Yem Bilimi-Teknolojisi Dergisi  CC BY-NC-ND 4.0 lisansı altında lisanslanmıştır
 Journal of Food and Feed Science-Technology is licensed under CC BY-NC-ND 4.0