Yeni Yüzyıl’da İletişim Çalışmaları dergisinde, iletişim ve medya alanında bilimsel açıdan nitelikli özgün makaleler, araştırma raporları, derleme makaleler, medya ile ilgili kitap eleştirileri ve incelemeler yayımlanır. Amaç, iletişim alanı ile ilgili literatüre kuramsal ve ampirik araştırma sonucunda elde edilen bilgilerle katkı sağlamaktır.
Yeni Yüzyıl’da İletişim Çalışmaları Dergisi, İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi İletişim Fakültesi tarafından yayımlanan bir dergidir. Yılda 2 sayı (Ocak – Temmuz) e-dergi olarak yayımlanmaktadır. Uluslararası hakemli bir dergi olup, dili Türkçe ve İngilizcedir. Dergimiz uluslararası alan indekslerinden Directory of Research Journals Indexing (DRJI), CiteFactor, ResearchBib, ICI Journal Master List ve Asos İndeks’te taranmaktadır. Yayımlanmak üzere gönderilen makalelerden ve makalelerin erişiminden dolayı ücret talep edilmez.
-Makale 15-20 sayfayı geçmemelidir.
-Yazılar Times New Roman karakteriyle olmak kaydıyla; başlık ve alt başlıklar 12 punto ve koyu (bold) BÜYÜK HARFLE, Öz 11 punto, dipnot 8 punto, yazının tamamı tek satır aralığıyla, sayfanın iki tarafına yaslanmış şekilde yazılmalıdır. Ayrıca sayfanın üst, alt, sol ve sağ taraflarında 3’er cm’lik boşluklar bırakılmalıdır.
-Makale, MS Word Belgesi formatında kaydedilerek gönderilmelidir.
-Makalede, çözünürlüğü yüksek dijital formata uygun görseller yer alabilir.
-Sayfa numarası konulmamalıdır.
-Yazar(lar) makale başlığının altına Unvan, Ad-Soyad, Üniversite adı, Fakülte adı, Bölüm adı, e-mail adresi ve ORCID numaralarını mutlaka yazmalıdır.
-Ana başlıklar GİRİŞ kısmından sonra numaralandırılmalıdır.
-Çalışma ANA BAŞLIKLARI BÜYÜK HARFLE, Alt başlıklar İlk Harfler Büyük olacak şekilde yazılmalıdır. Örneğin;
ÖZ
ABSTACT
GİRİŞ
1. TÜRKİYE’NİN TOPLUMSAL YAPISI
2. KÜLTÜR OLGUSU VE TOPLUM
2.1. Kültürel Değişim
2.2. Siyasal Eğilimler
3. DEĞİŞEN GELENEKLER
SONUÇ ve TARTIŞMA
KAYNAKÇA
İNTERNET KAYNAKLARI
-Dipnotu gösterme ve kaynakça APA 6 sistemine göre yazılmalıdır.
-Metin içinde yapılan atıflar için, kullanım tarzına göre, (Yazarın soyadı, Yıl, Sayfa no) veya (Yazarın soyadı, Yıl) biçimi kullanılmalıdır. Örneğin, (Herdem, 2019, s. 29) veya (Avcıoğlu ve Akın, 2016).
-Kaynakçadaki atıflarda “ASILI” biçimi kullanılmalıdır.
-Yeni Yüzyılda İletişim Çalışmaları Dergisi ‘nde yayınlanan yazılara telif ücreti ödenmez.
-Makale kabulü ve yayın süreci için ücret talep edilmemektedir.
-Eser sahibi olarak yazar/yazarlar, eserlerinin, tam metin olarak ticari niteliği bulunmayan elektronik veri tabanlarında yer almalarını onaylarlar.
-Yeni Yüzyılda İletişim Çalışmaları Dergisi aynı anlayışla, tam metin olarak Genel Kamu Lisansı şeklinde elektronik ortamda yayınlanmaktadır.
-Yazar(lar), ad-soyad, elektronik posta adresi, açık posta adresi, telefon ve varsa faks numarasını farklı bir sayfaya yazarak göndermelidir. Bu bilgiler, hakemlerle paylaşılmaz.
-Yayımlanmak üzere gönderilen yazılar önce yayın kurulu tarafından değerlendirilir ve hakemlere gönderilir. Hakemler tarafından yapılan inceleme ve değerlendirmeler sonucunda yazılarda değişiklik ve/veya düzeltme istenebilir.
-Yazılar daha önce herhangi bir yerde yayımlanmamış olmalıdır.
-Yeni Yüzyılda İletişim Çalışmaları Dergisi ‘nde ayrıca derleme makale, kitap eleştirisi, tercüme eserler, akademik yorum ve değerlendirme, bildiri, çeviri gibi çalışmalar da yer alabilir.
-Yazılar, daha önce bir ulusal ya da uluslararası bir kongrede/sempozyumda sunulmuş ise bu toplantı ya da sempozyumun adı, tarihi ve yerinin makale başlığında dipnotla belirtilmesi gerekir.
-Derginin yazı dili Türkçe ya da İngilizce’dir. Tam metni Türkçe olan eserlerde İngilizce özet (abstract) gereklidir. Tam metni İngilizce olan eserlerde ise Türkçe özete yer verilmesi gerekir. Özetler en az 150, en çok 200 kelime içermelidir.
-Makalelerin özet kısmına 3-5 Türkçe ve İngilizce anahtar kelime (keywords) eklenmelidir.
-Yazıların tüm sorumluluğu yazar(lar)a aittir.
-Yazardan düzeltme istenmesi durumunda, düzeltmenin en geç 15 gün içerisinde yapılarak Yayın Kurulu’na ulaştırılması gerekmektedir.
-Yazılar, iletisim.editor@yeniyuzyil.edu.tr adresine e-posta ile gönderilir.
Makale kabulü ve yayın süreci için ücret talep edilmemektedir.