Research Article
BibTex RIS Cite

Böceklerin Etnobiyolojik Önemi

Year 2009, Volume: 2 Issue: 1, 77 - 81, 31.07.2009

Abstract

Tarih boyunca böcekler, besin değerleri, lezzeti, kolay bulunabilmeleriyle belirli sosyo-kültürel ve ekolojik
koşullarda insanların beslenmesinde önemli bir kaynak oluşturmuştur. Özellikle az gelişmiş toplumlarda beslenme
ihtiyacının büyük bir kısmını gidermesinden dolayı entomofagi (böcek yiyicilik) etnobiyolojik açıdan önem taşır.
Günümüzde de geleceğin yaşam kaynakları olarak değerlendirilmektedirler. Bu derlemede böcek takımlarının dünyanın
çeşitli yerlerindeki tüketim şekilleri hakkında bilgi verilmektedir. 

References

  • Bodenheimer FS, 1951. Insect as Human Food. Junk The Hague. Hollanda
Year 2009, Volume: 2 Issue: 1, 77 - 81, 31.07.2009

Abstract

References

  • Bodenheimer FS, 1951. Insect as Human Food. Junk The Hague. Hollanda
There are 1 citations in total.

Details

Journal Section Articles
Authors

Nil Bağrıaçık

Publication Date July 31, 2009
Submission Date September 17, 2017
Published in Issue Year 2009 Volume: 2 Issue: 1

Cite

APA Bağrıaçık, N. (2009). Böceklerin Etnobiyolojik Önemi. Kafkas Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi, 2(1), 77-81.