Tarih boyunca böcekler, besin değerleri, lezzeti, kolay bulunabilmeleriyle belirli sosyo-kültürel ve ekolojik
koşullarda insanların beslenmesinde önemli bir kaynak oluşturmuştur. Özellikle az gelişmiş toplumlarda beslenme
ihtiyacının büyük bir kısmını gidermesinden dolayı entomofagi (böcek yiyicilik) etnobiyolojik açıdan önem taşır.
Günümüzde de geleceğin yaşam kaynakları olarak değerlendirilmektedirler. Bu derlemede böcek takımlarının dünyanın
çeşitli yerlerindeki tüketim şekilleri hakkında bilgi verilmektedir.
Bölüm | Makaleler |
---|---|
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 31 Temmuz 2009 |
Gönderilme Tarihi | 17 Eylül 2017 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 2009 Cilt: 2 Sayı: 1 |