Araştırma Makalesi
BibTex RIS Kaynak Göster

Böceklerin Etnobiyolojik Önemi

Yıl 2009, Cilt: 2 Sayı: 1, 77 - 81, 31.07.2009

Öz

Tarih boyunca böcekler, besin değerleri, lezzeti, kolay bulunabilmeleriyle belirli sosyo-kültürel ve ekolojik
koşullarda insanların beslenmesinde önemli bir kaynak oluşturmuştur. Özellikle az gelişmiş toplumlarda beslenme
ihtiyacının büyük bir kısmını gidermesinden dolayı entomofagi (böcek yiyicilik) etnobiyolojik açıdan önem taşır.
Günümüzde de geleceğin yaşam kaynakları olarak değerlendirilmektedirler. Bu derlemede böcek takımlarının dünyanın
çeşitli yerlerindeki tüketim şekilleri hakkında bilgi verilmektedir. 

Kaynakça

  • Bodenheimer FS, 1951. Insect as Human Food. Junk The Hague. Hollanda
Toplam 1 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Bölüm Makaleler
Yazarlar

Nil Bağrıaçık

Yayımlanma Tarihi 31 Temmuz 2009
Gönderilme Tarihi 17 Eylül 2017
Yayımlandığı Sayı Yıl 2009 Cilt: 2 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Bağrıaçık, N. (2009). Böceklerin Etnobiyolojik Önemi. Kafkas Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi, 2(1), 77-81.