Bu çalışmanın amacı, füzyon mutfağı ile ilgili araştırma literatürünün bibliyometrik analizini yapmaktır. Füzyon mutfağı üzerine yapılan araştırmaların sentezlenmesi, araştırmacılara yeni fikirler oluşturması, farklı bakış açıları sağlaması ve konu ile ilgili eksikliklerin tespit edilmesi açısından önemli bir değere sahiptir. Araştırmada nitel araştırma yöntemlerinden biri olan doküman analizi/anahtar kelime analizi kullanılmıştır. Araştırmanın kapsamını makale, bildiri ve tezler oluşturmaktadır. Tüm çalışmalar YÖK Akademik, Google Akademik ve Ulusal Tez Merkezi veri tabanlarından elde edilmiştir. Toplam 32 çalışma tespit edilmiştir. Bu çalışmaların 15'i makale, 14'ü bildiri ve 3'ü tezdir. Çalışmalar yayın yılı, yazar sayısı, dergi/etkinlik türü, araştırma yöntemi ve bölümlerine göre bibliyometrik olarak analiz edilmiştir. Sonuçlar, çalışmaların çoğunlukla nitel olduğunu ve iki ila üç yazarlı olduğunu göstermektedir. Makalelerin çoğunluğu 2023 yılında yayınlanırken, bildirilerin çoğunluğu 2017 yılında yayınlanmıştır.
The objective of this study is to conduct a bibliometric analysis of the research literature on fusion cuisine. The synthesis of research on fusion cuisine has an important value in terms of creating new ideas for researchers, providing different perspectives and identifying the deficiencies related to the subject. Document analysis/keyword analysis, one of the qualitative research methods, was employed in the research. The scope of the research consists of articles, papers and theses. All studies were obtained from the YÖK Academic, Google Academic and National Thesis Centre databases. A total of 32 studies were identified. Of these studies, 15 are articles, 14 are papers and 3 are theses. The studies were analysed bibliometrically according to publication year, number of authors, journal/event type, research method and department. The results indicate that the studies are mainly qualitative and have two to three authors. The majority of articles were published in 2023, while the majority of papers were published in 2017.
Primary Language | Turkish |
---|---|
Subjects | Gastronomy |
Journal Section | Articles |
Authors | |
Publication Date | November 1, 2024 |
Submission Date | May 29, 2024 |
Acceptance Date | July 3, 2024 |
Published in Issue | Year 2024 Volume: 25 Issue: 3 |