Çalışmada Karabük Üniversitesi'nde öğrenim gören Gastronomi ve Mutfak Sanatları öğrencilerinin sağlıklı beslenme tutumları incelenmiştir. Bu doğrultuda nicel araştırma yöntemi kullanılmıştır. Veri toplamak için anket tekniği kullanılmış ve 154 öğrenciye ulaşılmıştır. Elde edilen veriler SPSS v.22 programında analiz edilmiştir. Elde edilen veriler sonucunda sağlıksız beslenme alışkanlıkları cinsiyete göre farklılık görülmektedir (p<0.05). Gastronomi öğrencilerinin sınıf düzeyi yükseldikçe beslenme bilgilerinin arttığı sonucuna ulaşılmıştır. Ayrıca gastronomi eğitimi ile beslenme bilgisi arasında pozitif bir ilişki vardır (p<0.05). Gastronomi eğitimi ile sağlıklı beslenme tutumları arasında ilişki bulunamamıştır (p>0.05). Bu durum gastronomi öğrencilerinin sağlıklı beslenme konusunda daha fazla eğitim almaları gerektiğini göstermektedir. Bu çalışmada Karabük Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları öğrencileri ile sınırlı kalmaktadır. İleri ki araştırmalarda farklı üniversitelerin gastronomi bölümleri öğrencilerine de ulaşılarak daha kapsamlı araştırmalar gerçekleştirilmelidir.
Destekleyen kuruluş yoktur.
Çalışmanın verilerinin toplanmasında desteklerini esirgemeyen gastronomi ve mutfak sanatları öğrencilerine çok teşekkür ediyoruz.
In study, healthy eating attitudes of Gastronomy and Culinary Arts students studying at Karabuk University were investigated. In this direction, quantitative research method was used. Questionnaire technique was used to collect data and 154 students were arrived. The obtained data were analysed in SPSS v.22 program. It is seen that unhealthy eating habits differed by gender. It has been concluded that as the grade level of gastronomy students rising, their nutritional knowledge increases. In addition, there is a positive correlation between gastronomy education and nutritional knowledge (p<0.05). No correlation was found between gastronomy education and healthy eating attitudes (p>0.05). This condition shows that gastronomy students should receive more education on healthy nutrition. This study is limited to Karabuk University Gastronomy and Culinary Arts students. In future research, more comprehensive research should be carried out by reaching the students of gastronomy departments of different universities.
Primary Language | English |
---|---|
Subjects | Tourism (Other) |
Journal Section | Articles |
Authors | |
Publication Date | December 31, 2022 |
Published in Issue | Year 2022 Volume: 5 Issue: 3 |