MARSHALL MCLUHAN’IN GLOBAL KÖY’ÜNDE STARBUCKS
Öz
Anahtar Kelimeler
Medya, Sosyal Medya, Marshall McLuhan; Küreselleşme; Starbucks
Kaynakça
- Atalay, G. E. (2018). Dijital çağda Marshall McLuhan’ı yeniden düşünmek: Bir uzantı ve ampütasyon olarak yeni medya teknolojileri. Sosyal Araştırmalar ve Davranış Bilimleri, 4(6), 27-48.
- Bilgili, C., & Akbulut, N. T. (2008). Medya Eleştirileri 2008 Küreselleştirme Makinesi: Medya. İstanbul: Beta Basım. 1b.
- CEYHAN, Ç. (2017). SOSYAL MEDYANIN TÜKETİM GÜCÜ. Yeni Medya Elektronik Dergisi, 1(3), 221-226.
- Çelik Varol, M., & Varol, E. (2019). Kavram ve Kuramlarıyla Marshall Mcluhan’a Bakış: Günümüzün Egemen Medya Araçları Ekseninde Bir Değerlendirme.
- Güngör, N. (2011). İletişim: Kuramlar ve yaklaşımlar. Siyasal Kitabevi.
- McLuhan, M., & Güven, G. Ç. (2007). Gutenberg galaksisi: tipografik insanın oluşumu. Yapı Kredi Yayınları.
- Mcluhan, M., Foucoult, M., Chomsky, N., Baudrillard, J., Postman, N., Lacan, J., & Zizek, S. (2005). Kadife Karanlık. İstanbul: Ser Matbaacılık.
- Mutlu, E. (2005). Globalleşme, popüler kültür ve medya. Ütopya.
- ONAT, Y. D. D. F., & ALİKILIÇ, Ö. A. (2008). Sosyal ağ sitelerinin reklam ve halkla ilişkiler ortamlari olarak değerlendirilmesi. Journal of Yaşar University, 3(9).
- Özdemir, H. Ö. (2020). “Sağlık Çalışanlarının Örgütsel Bağlılık Algılarının Örgütsel Adalet Algıları ile Diğer Faktörlerden Yordanması.” İşletme Ekonomi ve Yönetim Araştırmaları Dergisi, 3 (2), 172-181 . DOI: 10.33416/baybem.702316