Prof. Dr. Adem Yerinde
Prof. Dr. Sabri Erturhan
Prof. Dr. Abdulkerim Seber
Prof. Dr. Abdulcebbar Kavak
Prof. Dr. M. Salih Geçit
Dr. Sezai Bekdemir
Dr. Ömer Aktaş
Dr. Hasan Haliloğlu
Giresun’un Çamoluk ilçesinin Kurukol köyünde doğdu (1966). İstanbul (Fatih) İmam Hatip Lisesi’nde (1986) okudu. Ezher Üniversitesi Usûlüddin (Teoloji) Fakültesi’nden mezun oldu (1990). “Hz. Peygamber’in En Üstün diye Niteledikleri” başlıklı teziyle yüksek lisansını (1992), “Ahkâm Âyetlerinin Tefsirinde Sünnetin Yeri” başlıklı teziyle de doktorasını tamamladı (1997). Misyonerlerin Ku’ân Algısı; Bazı Kur’ân Ayetleri Üzerine Filolojik Yorumları ve Eleştirisi adlı temel araştırma eseriyle doçent (2011), “Klasik Nahvin Eleştirisi; İbn Madâ el-Kurtubî ve Nahivciliği” temel çalışmasıyla da profesör (2016) oldu.
Yabancı dilini geliştirmek ve alanıyla ilgili araştırmalar yapmak üzere doktora eğitimi sırasında bir yıl İngiltere’de bulundu (1994-1995). Doktora eğitimini tamamladıktan sonra Kırgızistan/Oş Devlet Üniversitesi İlahiyat Fakültesi (1997–2000), Sofya Yüksek İslam Enstitüsü (2000–2009) ve Bakü Devlet Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde (2009) öğretim elamanı olarak çalıştı. Yurt dışı görevleri sırasında Sofya Yüksek İslam Enstitüsü Rektör Yardımcılığı (2004-2009), Türkiye Diyanet Vakfı Sofya Genel Koordinatörlüğü (2004-2009), Bakü Devlet Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcılığı (Mayıs-Temmuz 2009) gibi idari görevlerde de bulundu.
2009’da İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Arap Dili ve Belagati Anabilim Dalına öğretim görevlisi olarak girdi. 2012-2016 yılları arasında Anabilim Dalı başkanlığı yaptı. 2017’de Ağrı İbrahim Çeçem Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi’ne dekan atandı. Halen bu görevine devam etmektedir.
Arapça, İngilizce ve Bulgarca bilen müellifin çalışmaları tefsir, hadis ve Arap dili ve belagati alanında yoğunlaşmıştır. Birçok kitap çalışması arasında, telif olarak, Misyonerlerin Kur’ân Algısı: Bazı Kur’ân Ayetleri Üzerine Filolojik Yorumları ve Eleştirisi (İstanbul 2009), Klasik Nahiv Eleştirisi: İbn Madâ el-Kurtubî ve Nahivciliği, (İstanbul 2015); çeviri olarak da Cemaleddin Afgani'nin Hatıraları (Muhammed Mahzumi Paşa, İstanbul 2006), İslam Medeniyetine Giriş (İmadüddin Halil, İstanbul 2010) ve Hicaz Yolculuğu: Hâc Hatıraları (Şekip Arslan, İstanbul 2012) gibi eserler sayılabilir.
Evli ve iki çocuk babasıdır.
Prof. Dr. Ramazan Ertürk (Erciyes Üniversitesi)
Prof. Dr. Abdurrahman Özdemir (İstanbul Üniversitesi)
Prof. Dr. Abdullah Emin Çimen (İstanbul Üniversitesi)
Prof. Dr. Casim Avcı (Marmara Üniversitesi)
Prof. Dr. Abdullah Kahraman (Kocaeli Üniversitesi)
Prof. Dr. Mustafa Ertürk (İstanbul Üniversitesi)
Prof. Dr. Ali İhsan Pala (Atatürk Üniversitesi)
Prof. Dr. Hamit Er (İstanbul Üniversitesi)
Prof. Dr. Mehmet Özşenel (Marmara Eylül Üniversitesi)
Prof. Dr. Sabri Erturhan (Cumhuriyet Üniversitesi)
Prof. Dr. Abdullah Çolak (Hitit Üniversitesi)
Prof. Dr. Ali Bulut (Fatih Sultan Mehmet Üniversitesi)
Prof. Dr. Sönmez Kutlu (Ankara Üniversitesi)
Prof. Dr. Fikret Karaman (İnönü Üniversitesi Başkanlığı)
Prof. Dr. Mehmet Sait Reçber (Ankara Üniversitesi)
Prof. Dr. Recai Doğan (Ankara Üniversitesi)
Prof. Dr. İ. Hakkı Ünal (Ankara Üniversitesi)
Prof. Dr. İbrahim Emiroğlu (Dokuz Eylül Üniversitesi)
Prof. Dr. Abdullatif Tüzer (Muş Alpaslan Üniversitesi)
Prof. Dr. Adnan Demircan (İstanbul Üniversitesi)
Prof. Dr. Ahmet Koç (Marmara Üniversitesi)