Dergimizdeki makale yoğunluğu sebebiyle yollamış olduğunuz makaleler, süreçlerini tamamlasalar dahi en erken 2025 yılının Aralık sayısında yayımlanabilecektir.
• Dergimize Türkçe gönderilecek makaleler için 150-250 kelimelik İngilizce öz ve 1200-1500 kelimelik İngilizce Genişletilmiş Özet (Extended Summary), İngilizce gönderilecek makaleler için 150-250 kelimelik Türkçe öz ve 1200-1500 kelimelik Türkçe Genişletilmiş Özet verilmesi gerekmektedir. Türkçe ve İngilizce özler, çalışmanın amacını, yöntemini, kapsamını ve temel bulguları kapsamalıdır. Genişletilmiş özet, alternatif dilde makalenin konusu ve genel kapsamı hakkında bilgi vermelidir. Genişletilmiş Özet makale kaynakçasının ardından yeni bir sayfada başlayacak biçimde eklenmelidir.
• Yüksek Lisans tezlerinden türetilen çalışmalar kabul edilmemektedir.
• Akademik özgünlük ve çeşitliliğin korunması adına, bir ciltte (1 yılda 3 sayı: Nisan, Ağustos, Aralık) aynı yazara (sorumlu yazar yahut diğer yazar farketmeksizin) ait birden fazla çalışma yayınlanmamaktadır.
• Dergimize gönderilecek çalışmalar, kaynakça, öz ve genişletilmiş özet dahil olmak üzere 5350 - 10750 kelime arasında olmalıdır. Bu kelime sınırının altında yahut üstünde olan çalışmalar değerlendirmeye alınmayacaktır.
• Dergimiz tüm çalışmalar için intihal raporu talep etmektedir. (iThenticate, intihal.net, Turnitin) Azami %20 intihal sınırının (Kaynakça ve doğrudan alıntılar dahil) üstündeki çalışmalar kabul edilmemektedir. İntihal raporları gönderilen metnin tamamını göstermelidir.
• Yazarların, makalelerini düzenli ve akademik bir şablona bağlı kalarak hazırlamaları gerekmektedir. Değerlendirme süreci olumlu yönde tamamlanan çalışmalar sorumlu yazara iletilerek aşağıda yer alan şekil şartlarına göre düzenlenmesi istenecektir.
• Dergiye yollanan çalışmaların düzenlenebilir .docx (Microsoft Word) formatında yüklenmesi gerekmektedir.
• Makaleler sisteme isimsiz olarak yüklenmelidir.
• Dergimize gönderilen makalelerde atıflar ve kaynakça American Psychology Association (APA) 7. versiyon atıf usulüne göre verilmelidir.
DİZGİ
• Sayfada sağdan, soldan, alttan ve üstten 2,5 cm aralık olmalıdır.
• Times New Roman 12 punto kullanılmalı, satır aralığı 1.5 olmalıdır.
• Paragraflar "iki yana yaslı metin" şeklinde olmalıdır.
• Paragraflar bir tab (1,25cm) içeriden başlamalıdır.
• Blok alıntı yapıldığında alıntının tamamı bir tab (1,25cm) içeride olmalıdır.
MAKALE BAŞLIĞI
Makalenin başlığı ilk sayfaya yazılmalıdır. Başlık, ortalanmış olarak ve yalnızca ilk harfleri büyük olacak şekilde yazılır.
ÖZ/ABSTRACT
Makalenin 150-250 kelime sayısı aralığında bir özeti (Türkçe ve İngilizce, makalenin yazı dili hangisiyse önce o dildeki özet konulur) bulunmalıdır. Özetin başlığının “Öz” ve “Abstract” olarak konulması gerekmektedir. Ayrıca makale için 3-5 İngilizce (Keywords) ve 3-5 Türkçe (Anahtar Kelimeler) anahtar sözcüğe yer verilmelidir.
ARA BAŞLIKLAR
Makalenin Giriş bölümüne numara verilmemelidir.
1. Düzey:
Ortalanmış, Kalın, Baş Harfleri Büyük Geri Kalanı Küçük
1.1. Düzey:
Sola yaslanmış, Kalın, Baş Harfleri Büyük Geri Kalanı Küçük
1.1.1. Düzey:
Kalın, başlığın yalnızca ilk harfi büyük geri kalanı küçük, sonunda nokta var.
1.1.1.1. Düzey:
Kalın, italik, başlığın yalnızca ilk harfi büyük geri kalanı küçük, sonunda nokta var.
1.1.1.1.1. Düzey:
İtalik, başlığın yalnızca ilk harfi büyük geri kalanı küçük, sonunda nokta var.
DİPNOTLAR
APA atıf usulünde, atıflar metin içinde verilmelidir. Zaruri görülen ek açıklamalar dipnot şeklinde verilebilir. Dipnotların metin kısmı 9 punto ve tek satır aralığı ile yazılmalıdır.