Hakan Gülerce, 2012 yılında İstanbul Üniversitesi Sosyal Yapı-Sosyal Değişme Anabilim Dalı'nda "Sosyal Bilimlerin Gelişmesinde Editörlüğün Rolü ve Akademik Dergi Editörleri Üzerine Sosyolojik Bir İnceleme" başlıklı teziyle yüksek lisansını tamamlamıştır. Aynı üniversitenin Sosyoloji Anabilim Dalı'nda "Modernite ile Karşılaşmada Hıristiyanlığın Kendini Yeniden Üretimi" konulu doktora tezini 2017 yılında bitirerek mezun olmuştur. 2018 yılında Harran Üniversitesi Sosyoloji Bölümü'nde Dr. Öğretim Üyesi olarak göreve başlayan Gülerce, doktora sonrası çalışmalarını göç, sosyal uyum, gençlik çalışmaları, modernite ve din alanlarında sürdürmüştür.
Gülerce, 2022 yılında Göç Sosyolojisi ve Din Sosyolojisi alanlarında doçent unvanını almıştır. Harran Üniversitesi Göç Politikaları Uygulama ve Araştırma Merkezi müdürlüğü görevini yürüten Gülerce, bu merkezde göç, zorunlu göç, Türkiye'deki Suriyeliler ve sosyal uyum konularında çeşitli projelerde koordinatörlük yapmıştır ve yapmaya devam etmektedir.
2012-2019 yılları arasında International Federation of Social Science Organizations'da genel sekreterlik görevini yürüten Gülerce, 2019-2023 yılları arasında başkanlık görevini üstlenmiştir. Halen aynı kurumun yönetim kurulu üyeliği görevine devam etmektedir. Devam eden bazı proje ve çalışmaları şunlardır:
- From Recovery to Resilience, Youth Participation and Social Cohesion in Post-Earthquake Türkiye (2024)
- Youth Participation - A Key to an Inclusive Society (2024-2025)
- Sığınmacı Entegrasyonunda Girişimcilik (2023-2024)
- Ray-NETWORK - Research-based Analysis and Monitoring of European Youth Programmes (2022-2027)
- Enhancing Youth Resilience to Earthquakes through Digital Interventions (2024-2025)
- Developing a Prevention Model Against Addiction for Migrant Youth (2024-2026)
Deniz Işıker Bedir, Mardin Artuklu Üniversitesi Psikoloji Bölümünde Dr. Öğr. Üyesi olarak çalışmaktadır. Lisans eğitimini Yakın Doğu Üniversitesi Psikoloji Bölümünde, Yüksek Lisans eğitimini İstanbul Bilgi Üniversitesi Kültürel İncelemeler alanında, Doktora eğitimini ise İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Adli Tıp Enstitüsü Sosyal Bilimler Anabilim Dalında “Yaşlılıkta İstismar, İhmal ve Başa Çıkma Stratejileri” başlıklı teziyle tamamlamıştır. Yaşlılık, yaşlı istismarı, adli psikoloji ve travma gibi alanlarda çalışmalar yapmaktadır.
Deniz Işıker Bedir’in 28 Şubat’ın Psikolojik Etkileri ve Yaşlı İstismarı ve İhmali adlı iki kitabı bulunmaktadır. Ayrıca Psikoloji Tarihi başlıklı kitabın editörlüğünü üstlenmiştir.
Caner Yelbaşı is an Assistant Professor at the Mardin Artuklu University. He holds a MA and PhD degree from the Departments of Middle Eastern Studies and History in SOAS, University of London. His research interests are the Late Ottoman Period, Russian Colonialism in the North Caucasus, Circassian Studies, Nation and Nation-state ideology, Para-militarism, and Modern Turkish History. His articles have appeared in Middle Eastern Studies and the Journal of Balkan and Near Eastern Studies. He is the author of “The Circassians of Turkey War, Violence and Nationalism from the Ottomans to Atatürk” (I.B. TAURIS, 2019). In his book, he focused on the political and paramilitary activities of the Circassian community in Turkey in the very late Ottoman and early Republican periods. Currently, he is working on Russian colonialism in the North Caucasus in the 19th century and its impact on the Black Sea Region.
1980 yılında Mardin’de doğdu. Klasik Türk edebiyatı alanında doktora, Kürdoloji alanında da doçentlik derecesi aldı. Resmi görevli olarak bulunduğu Mısır ve Ürdün’ün çeşitli üniversitelerinde Türkoloji alanında ders verdi. 2015 yılından bu yana Mardin Artuklu Üniversitesi’nde çalışmalarına devam eden Öztürk, burada çeşitli idari ve akademik görevlerde bulundu.
Çeşitli gazete ve dergilerde edebiyat, kültür ve tarih içerikli yazıları yayımlandı. Birçok ulusal ve uluslararası projelerde görev aldı. Sendikacılık faaliyetlerinin yanı sıra çeşitli STK’larda aktif görevlerde bulundu. Hâlen çeşitli dernek ve vakıflarda insanî yardım çalışmalarına yardım gönüllüsü olarak katılmaktadır. Türk edebiyatı, Kürt edebiyatı ve karşılaştırmalı edebiyat alanlarının yanı sıra yabancılara Türkçe öğretimi konularında yayımlanmış birçok kitap, bildiri ve makaleleri bulunmaktadır.
Artuklu Humanities Creative Commons Atıf-GayriTicari 4.0 Uluslararası Lisansı (CC BY NC) ile lisanslanmıştır.