In
this study, Pt electrode was modified with graphene oxide-polyaniline (GO-PANI)
nanocomposite and used in the fabrication of amperometric glucose biosensor.
Glucose oxidase (GOD) was immobilized on the modified Pt electrode by using a cross-linking
agent. The proposed Pt/GO-PANI/GOD biosensor exhibited a sensitivity value of 36.11 μA mM-1 cm-2 with a linear
range of 0.59-9.15 mM and the detection limit of 0.24 mM under optimum
conditions. The interference effects of ascorbic acid (AA) and uric acid (UA)
on the developed glucose biosensor were studied, and it was observed that the
biosensor was highly selective to glucose.
Glucose Glucose oxidase Graphene oxide Polyaniline Biosensor
Bu çalışmada, Pt elektrot, grafen
oksit-polianilin (GO-PANI) nanokompoziti ile modifiye edilerek amperometrik
glukoz biyosensörü geliştirilmesinde kullanılmıştır. Modifiye edilmiş Pt
elektroda glukoz oksidaz (GOD) enzimi çapraz bağlayıcı kullanılarak immobilize
edilmiştir. Bu şekilde hazırlanan Pt/GO-PANI/GOD biyosensörünün optimum çalışma
koşullarında amperometrik yöntemle glukoza karşı cevabı çalışılmış ve 36.11 μA mM-1 cm-2 hassasiyet, 0.59-9.15 mM lineer çalışma aralığı ve 0.24 mM tayin limiti sergilemiştir. Geliştirilen
glukoz biyosensörü üzerine askorbik asit (AA) ve ürik asidin (UA) girişim
etkileri incelenmiş ve biyosensörün glukoza karşı oldukça seçici olduğu
gözlenmiştir.
Bölüm | Araştırma Makaleleri |
---|---|
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 11 Ağustos 2017 |
Gönderilme Tarihi | 9 Ağustos 2017 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 2017 |
Bu eser Creative Commons Atıf-GayriTicari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.
Akademik Gıda (Academic Food Journal) is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).