Gıda mühendislerinin işsizlik sorununun büyümesi ile artan toplumsal tepkiler, toplumun ve basının konuya olan duyarlılığını yükseltti. Buna karşın ülkedeki gıda mühendisi sayısı ve üniversite kontenjanlarındaki değişimler somut verilerle çok az tartışıldı. Bu çalışmada, kamu başta olmak üzere, gıda alanında istihdam olanağına sahip mesleklerin, 2004 yılından günümüze üniversite kontenjanlarındaki değişimler incelenmiş, Gıda Mühendisliği Bölümlerinin durumu sayısal verilerle değerlendirilmiştir.
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Bölüm | Research Article |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 1 Eylül 2013 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 2013 Cilt: 11 Sayı: 3-4 |
Bu eser Creative Commons Atıf-GayriTicari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.
Akademik Gıda (Academic Food Journal) is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).