This research was performed to isolate and identify lactic acid bacteria from Vakfıkebir bread dough. A total of 113 lactic acid bacteria were isolated and identified. 54% of the isolates were identified as Lactobacillus plantarum, 13.2% as Lactococcus lactis ssp lactis, 7.9% as L. brevis, 5.3% as L. pentosus, 2.7% as Leu. mesenteroides ssp. mesenteroides, 2.7% as L. fermentum, 1.8% as Leuc. lactis, 0.9% as L. curvatus ssp curvatus, 0.9% as Leu. mesenteroides ssp. cremoris, 9.7% as Lactobacillus spp. and 0.9% as Leuconostoc spp
Sourdough Vakfıkebir Lactic acid bacteria Isolation and identification
Bu araştırma, Vakfıkebir ekmek hamurlarından laktik asit bakterilerinin izolasyonu ve tanımlanması amacıyla yürütülmüştür. Toplam 113 laktik asit bakterisi izole edilip tanımlanmıştır. İzolatların %54’ü Lactobacillus plantarum, %13.2’si Lactococcus lactis ssp lactis, %7.9’u L. brevis, %5.3’ü L. pentosus, %2.7’si Leu. mesenteroides ssp. mesenteroides, %2.7’si L. fermentum, %1.8’i Leuc. lactis, %0.9’u L. curvatus ssp curvatus, %0.9’u Leu. mesenteroides ssp. cremoris, %9.7’si Lactobacillus spp. ve %0.9’unun Leuconostoc sp. olduğu tespit edilmiştir
Ekşi hamur Vakfıkebir Laktik asit bakterisi İzolasyon ve tanılama
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Bölüm | Research Article |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 1 Eylül 2012 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 2012 Cilt: 10 Sayı: 3 |
Bu eser Creative Commons Atıf-GayriTicari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.
Akademik Gıda (Academic Food Journal) is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).