BibTex RIS Kaynak Göster

Toplu Yemek Üreticisi Firmaların Sorunları Ampirik Bir Çalışma

Yıl 2004, Cilt: 2 Sayı: 4, 32 - 43, 01.08.2004

Öz

Kocaeli is one of the most important industrilized province of Turkey. It is necessary to meet the needs of nutrition of people in industrial organizations, factories, small and middle sized firms, public companies, hospitals and schools in the province. This study aims to determine the training problems of mass-catering firms. Firstly, the literature is researched. Secondly, some data is gathered by using a quastionnarie. According to the results of the study, few mass_catering firms employ trainers. The study also inform us that the managers who responsible for the apprentices realize the value of the apprentices as employee in the near future. Moreover, this study shows us that the greater part of the managers are between 20 and 29 years old. The managers are gratuated from faculty an one fourth of them is food engineer. Training period for fifty days is sufficed by the managers. The trainers is checked by the teaching staff at least one during the training

Kaynakça

  • Açkurt, F.(1999). Toplu Beslenme Yapılan Kurumlarda Mönü Planlama, 2000'li
  • Yıllarda TSK'de Beslenme ve Kontrol Sistemleri Sempozyumu LEMAS(Levazım Maliye Sempozyumu), 16-17 Kasım 1999, T.C.Kara Kuvvetleri Komutanlığı Levazım
  • Maliye Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı, İstanbul,11-13. Birer, S.(1984). Toplu Tüketim Yerlerinde İnsan Gücü Verimliliğini Arttırmaya Yönelik
  • Beslenme Eğitimi. Ankara: Milli Prodüktivite Merkezi Yayını.Ankara,1984.
  • Boyacıoğlu, D.(1996). İstanbul'daki Hazır Yemek Sektörü Bugün Hangi Noktadadır?, Gıda Teknolojisi, 1(6):16.
  • Demirci, M. (2003). Beslenme. Tekirdağ:Trakya Üniversitesi Yayınları. Tekirdağ. Rebel Yayıncılık.
  • Gürsoy, D. (1995). Yemek ve Yemekçiliğin Evrimi. İstanbul: Eren Yayınevi.
  • Karadağ, S. (1997). Catering Sektöründe Güvenilir İş Ortağı Gıda
  • Mühendisleri, Gıda Teknolojisi. 2(2):42-62. Komutanlığı'na Bağlı Birimlerin Depolama, Dağıtım ve Mutfak İşletmelerinde Toplam Kalite Yönetimine Geçişle İlgili Sorunları ve Çözüm Önerileri, 2000'li
  • Yıllarda TSK'de Beslenme ve Kontrol Sistemleri Sempozyumu LEMAS(Levazım Maliye Sempozyumu), 16-17 Kasım 1999, T.C. Kara Kuvvetleri Komutanlığı
  • Levazım Maliye Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı, İstanbul:78-87. TSK'de Beslenme ve Kontrol Sistemleri Sempozyumu LEMAS(Levazım Maliye Sempozyumu), 16-17 Kasım 1999, T.C. Kara Kuvvetleri Komutanlığı
  • Levazım Maliye Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı, İstanbul:17-19. Saylan, İ.(1999). Bilgisayar Ortamında Mönü(Öğün) Planlama İşlemleri Bilgi
  • Sistemi, 2000'li Yıllarda TSK'nde Beslenme ve Kontrol Sistemleri Sempozyumu
  • LEMAS(Levazım Maliye Sempozyumu),16-17 Kasım 1999, T.C. Kara Kuvvetleri
  • Komutanlığı Levazım Maliye Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı, İstanbul:14-16. Personel İçin Geliştirilen Hijyen Eğitimi Programının Bilgi, Tutum ve Davranışlara Etkisi, 2000'li Yıllarda TSK'de Beslenme ve Kontrol Sistemleri
  • Sempozyumu LEMAS(Levazım Maliye Sempozyumu), 16-17 Kasım 1999
  • T.C. Kara Kuvvetleri Komutanlığı Levazım Maliye Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı, İstanbul:20-24. Troler, J.A. ve Diğerleri(1998). Çev.Ali Çevik. Gıda Kaynaklı Zehirlenmeler. Hasat Yayınevi.
  • Yiğit, V.(1997). Toplu Beslenme Endüstrisi, Gıda Teknolojisi, 2(2):50-52.
  • Sakarya, E. ve Gökmogol, R. (1999). Ankara Garnizonu'nda Kara Kuvvetleri Yeni Çıktı...
  • A’dan Z’ye Peynir Teknolojisi (2Cilt) Prof.Dr. Mustafa Üçüncü Yayın Yılı 2004 Toplam 1250 Sayfa

Toplu Yemek Üreticisi Firmaların Sorunları Ampirik Bir Çalışma

Yıl 2004, Cilt: 2 Sayı: 4, 32 - 43, 01.08.2004

Öz

Kocaeli ülkemizin çok önemli bir sanayi şehridir. Sanayi kuruluşlarında, fabrikalarda, küçük ve orta ölçekli işletmelerde, kamu kuruluşlarında, hastanelerde ve okullarda bulunan insanların beslenme ihtiyacının beslenmelerini sağlamaktır . karşılanması gereklidir. Bu çalışmanın amacı toplu yemek üreticisi işletmelerin staj sorunlarını belirlemeye çalışmaktır. İlk aşamada literatür taraması yapılmıştır. Daha sonra anket yöntemi kullanılarak saha araştırması yapılmıştır. Çalışmanın bulgularına göre, Kocaeli'de faaliyet gösteren toplu yemek üreticisi işletmelerin küçük bir kısmı stajyer kabul etmektedir. Araştırma bizi, toplu yemek üreticisi işletmelerde çalışan yöneticilerin staj yapan öğrencileri yakın gelecekteki personel adayı olarak izledikleri konusunda da bilgilendirmektedir. Stajyerlerden sorumlu olan yöneticilerin çoğunluğu 20 ile 29 yaş grubuna dahildir. Yöneticiler fakülte mezunudurlar ve dörtte biri gıda mühendisidir. Elli günlük staj süresi yöneticiler tarafından yeterli görülmektedir. Öte yandan stajyerler öğretim elemanları tarafından staj süresince en az bir kez denetlenmektedir

Kaynakça

  • Açkurt, F.(1999). Toplu Beslenme Yapılan Kurumlarda Mönü Planlama, 2000'li
  • Yıllarda TSK'de Beslenme ve Kontrol Sistemleri Sempozyumu LEMAS(Levazım Maliye Sempozyumu), 16-17 Kasım 1999, T.C.Kara Kuvvetleri Komutanlığı Levazım
  • Maliye Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı, İstanbul,11-13. Birer, S.(1984). Toplu Tüketim Yerlerinde İnsan Gücü Verimliliğini Arttırmaya Yönelik
  • Beslenme Eğitimi. Ankara: Milli Prodüktivite Merkezi Yayını.Ankara,1984.
  • Boyacıoğlu, D.(1996). İstanbul'daki Hazır Yemek Sektörü Bugün Hangi Noktadadır?, Gıda Teknolojisi, 1(6):16.
  • Demirci, M. (2003). Beslenme. Tekirdağ:Trakya Üniversitesi Yayınları. Tekirdağ. Rebel Yayıncılık.
  • Gürsoy, D. (1995). Yemek ve Yemekçiliğin Evrimi. İstanbul: Eren Yayınevi.
  • Karadağ, S. (1997). Catering Sektöründe Güvenilir İş Ortağı Gıda
  • Mühendisleri, Gıda Teknolojisi. 2(2):42-62. Komutanlığı'na Bağlı Birimlerin Depolama, Dağıtım ve Mutfak İşletmelerinde Toplam Kalite Yönetimine Geçişle İlgili Sorunları ve Çözüm Önerileri, 2000'li
  • Yıllarda TSK'de Beslenme ve Kontrol Sistemleri Sempozyumu LEMAS(Levazım Maliye Sempozyumu), 16-17 Kasım 1999, T.C. Kara Kuvvetleri Komutanlığı
  • Levazım Maliye Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı, İstanbul:78-87. TSK'de Beslenme ve Kontrol Sistemleri Sempozyumu LEMAS(Levazım Maliye Sempozyumu), 16-17 Kasım 1999, T.C. Kara Kuvvetleri Komutanlığı
  • Levazım Maliye Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı, İstanbul:17-19. Saylan, İ.(1999). Bilgisayar Ortamında Mönü(Öğün) Planlama İşlemleri Bilgi
  • Sistemi, 2000'li Yıllarda TSK'nde Beslenme ve Kontrol Sistemleri Sempozyumu
  • LEMAS(Levazım Maliye Sempozyumu),16-17 Kasım 1999, T.C. Kara Kuvvetleri
  • Komutanlığı Levazım Maliye Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı, İstanbul:14-16. Personel İçin Geliştirilen Hijyen Eğitimi Programının Bilgi, Tutum ve Davranışlara Etkisi, 2000'li Yıllarda TSK'de Beslenme ve Kontrol Sistemleri
  • Sempozyumu LEMAS(Levazım Maliye Sempozyumu), 16-17 Kasım 1999
  • T.C. Kara Kuvvetleri Komutanlığı Levazım Maliye Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı, İstanbul:20-24. Troler, J.A. ve Diğerleri(1998). Çev.Ali Çevik. Gıda Kaynaklı Zehirlenmeler. Hasat Yayınevi.
  • Yiğit, V.(1997). Toplu Beslenme Endüstrisi, Gıda Teknolojisi, 2(2):50-52.
  • Sakarya, E. ve Gökmogol, R. (1999). Ankara Garnizonu'nda Kara Kuvvetleri Yeni Çıktı...
  • A’dan Z’ye Peynir Teknolojisi (2Cilt) Prof.Dr. Mustafa Üçüncü Yayın Yılı 2004 Toplam 1250 Sayfa
Toplam 20 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Research Article
Yazarlar

Armağan Yıldırım Bu kişi benim

Sibel Akçadağ Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Ağustos 2004
Yayımlandığı Sayı Yıl 2004 Cilt: 2 Sayı: 4

Kaynak Göster

APA Yıldırım, A., & Akçadağ, S. (2004). Toplu Yemek Üreticisi Firmaların Sorunları Ampirik Bir Çalışma. Akademik Gıda, 2(4), 32-43.
AMA Yıldırım A, Akçadağ S. Toplu Yemek Üreticisi Firmaların Sorunları Ampirik Bir Çalışma. Akademik Gıda. Ağustos 2004;2(4):32-43.
Chicago Yıldırım, Armağan, ve Sibel Akçadağ. “Toplu Yemek Üreticisi Firmaların Sorunları Ampirik Bir Çalışma”. Akademik Gıda 2, sy. 4 (Ağustos 2004): 32-43.
EndNote Yıldırım A, Akçadağ S (01 Ağustos 2004) Toplu Yemek Üreticisi Firmaların Sorunları Ampirik Bir Çalışma. Akademik Gıda 2 4 32–43.
IEEE A. Yıldırım ve S. Akçadağ, “Toplu Yemek Üreticisi Firmaların Sorunları Ampirik Bir Çalışma”, Akademik Gıda, c. 2, sy. 4, ss. 32–43, 2004.
ISNAD Yıldırım, Armağan - Akçadağ, Sibel. “Toplu Yemek Üreticisi Firmaların Sorunları Ampirik Bir Çalışma”. Akademik Gıda 2/4 (Ağustos 2004), 32-43.
JAMA Yıldırım A, Akçadağ S. Toplu Yemek Üreticisi Firmaların Sorunları Ampirik Bir Çalışma. Akademik Gıda. 2004;2:32–43.
MLA Yıldırım, Armağan ve Sibel Akçadağ. “Toplu Yemek Üreticisi Firmaların Sorunları Ampirik Bir Çalışma”. Akademik Gıda, c. 2, sy. 4, 2004, ss. 32-43.
Vancouver Yıldırım A, Akçadağ S. Toplu Yemek Üreticisi Firmaların Sorunları Ampirik Bir Çalışma. Akademik Gıda. 2004;2(4):32-43.

25964   25965    25966      25968   25967


88x31.png

Bu eser Creative Commons Atıf-GayriTicari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.

Akademik Gıda (Academic Food Journal) is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).