Kocaeli is one of the most important industrilized province of Turkey. It is necessary to meet the needs of nutrition of people in industrial organizations, factories, small and middle sized firms, public companies, hospitals and schools in the province. This study aims to determine the training problems of mass-catering firms. Firstly, the literature is researched. Secondly, some data is gathered by using a quastionnarie. According to the results of the study, few mass_catering firms employ trainers. The study also inform us that the managers who responsible for the apprentices realize the value of the apprentices as employee in the near future. Moreover, this study shows us that the greater part of the managers are between 20 and 29 years old. The managers are gratuated from faculty an one fourth of them is food engineer. Training period for fifty days is sufficed by the managers. The trainers is checked by the teaching staff at least one during the training
Kocaeli ülkemizin çok önemli bir sanayi şehridir. Sanayi kuruluşlarında, fabrikalarda, küçük ve orta ölçekli işletmelerde, kamu kuruluşlarında, hastanelerde ve okullarda bulunan insanların beslenme ihtiyacının beslenmelerini sağlamaktır . karşılanması gereklidir. Bu çalışmanın amacı toplu yemek üreticisi işletmelerin staj sorunlarını belirlemeye çalışmaktır. İlk aşamada literatür taraması yapılmıştır. Daha sonra anket yöntemi kullanılarak saha araştırması yapılmıştır. Çalışmanın bulgularına göre, Kocaeli'de faaliyet gösteren toplu yemek üreticisi işletmelerin küçük bir kısmı stajyer kabul etmektedir. Araştırma bizi, toplu yemek üreticisi işletmelerde çalışan yöneticilerin staj yapan öğrencileri yakın gelecekteki personel adayı olarak izledikleri konusunda da bilgilendirmektedir. Stajyerlerden sorumlu olan yöneticilerin çoğunluğu 20 ile 29 yaş grubuna dahildir. Yöneticiler fakülte mezunudurlar ve dörtte biri gıda mühendisidir. Elli günlük staj süresi yöneticiler tarafından yeterli görülmektedir. Öte yandan stajyerler öğretim elemanları tarafından staj süresince en az bir kez denetlenmektedir
Kocaeli toplu yemek üretimi catering staj stajyer staj sorunları
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Bölüm | Research Article |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 1 Ağustos 2004 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 2004 Cilt: 2 Sayı: 4 |
Bu eser Creative Commons Atıf-GayriTicari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.
Akademik Gıda (Academic Food Journal) is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).