Dergi Kurulları

Baş Editör

Prof. Dr. Şenol DURGUN İSTANBUL GELİŞİM ÜNİVERSİTESİ Türkiye
Anayasa ve Siyasal Kurumlar, Siyasal Akımlar, Siyaset Bilimi Metodolojisi

Bilimsel Yayın Koordinatörü

Prof. Dr. Volkan ÖNGEL BEYKENT ÜNİVERSİTESİ Türkiye
Makro İktisat, Kalkınma Ekonomisi - Makro, Gelişme Ekonomisi, Hastane İşletmeciliği, Strateji

Editör

Doç. Dr. Gökberk YÜCEL Amasya Üniversitesi Türkiye Web
Siyaset Bilimi, Siyasal Akımlar, Türk Siyasal Hayatı

Editör Yardımcıları

Arş. Gör. Onur KAYA İSTANBUL GELİŞİM ÜNİVERSİTESİ Türkiye
Politik Ekonomi, Uluslararası İlişkiler, Bölgesel Çalışmalar, Türk Dış Politikası
Öğretim Görevlisi Yağmur GÜMÜŞBOĞA BEYKENT ÜNİVERSİTESİ Türkiye
Basın Çalışmaları, Gazetecilik, İletişim Çalışmaları, Medya Okuryazarlığı

İstatistik Editörü

Dr. Öğr. Üyesi Gözde BOZKURT BEYKENT ÜNİVERSİTESİ Türkiye
Panel Veri Analizi , Uygulamalı Mikro Ekonometri, Zaman Serileri Analizi, Davranışsal İktisat

Dil Editörü

Dr. Öğr. Üyesi Batuhan SELVİ FIRAT ÜNİVERSİTESİ, EĞİTİM FAKÜLTESİ Türkiye

Batuhan Selvi works as an Assistant Professor in the ELT Department at Firat University. His academic interests include second language writing, academic writing, and writing for publication.

İkinci Bir Dil Olarak İngilizce, Uygulamalı Dilbilim ve Eğitim Dilbilimi

Alan Editörleri

Prof. Dr. Yelda ÖZKOÇAK DOĞUŞ ÜNİVERSİTESİ Türkiye
Sosyal Medya Çalışmaları, Televizyon Programcılığı, İletişim ve Medya Çalışmaları (Diğer), Sinema, Sinema-TV Yapım ve Yönetimi, Türk Sineması
Doç. Dr. Semra BOĞA FINAL INTERNATIONAL UNIVERSITY Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti
Büyüme
Doç. Dr. Fatih Fuat TUNCER İSTANBUL GELİŞİM ÜNİVERSİTESİ Türkiye
Uluslararası İlişkiler, Bölgesel Çalışmalar, Küreselleşme, Uluslararası İlişkilerde Siyaset
Doç. Dr. Mustafa ALTUNOK BOLU ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ Türkiye
Göç, Kamu Politikası, Kamu Yönetimi, Politika ve Yönetim (Diğer)

Teknik Editör

Arş. Gör. Baran TEKAY İstanbul Beykent Üniversitesi Türkiye
İletişim Çalışmaları, Sinema

Sekreterya

Arş. Gör. Özlem ÇILDIRIM KOCABIYIK BEYKENT ÜNİVERSİTESİ Türkiye

İngilizce

Pazarlama, Kar Amacı Gütmeyen Pazarlama
Son Güncelleme Zamanı: 16.01.2025 17:27:25

MAKALE DEĞERLENDİRME SÜRECİ

Yazar tarafından gönderilen bir makale, gönderim tarihinden itibaren 10 gün içinde dergi sekreteri tarafından makalenin, telif sözleşmesinin ve benzerlik raporunun (Turnitin programı) eksiksiz ve düzgün bir şekilde gönderilip gönderilmediği yönünden incelenir. İstenilen bu dosyalar eksiksiz ve düzgün bir şekilde gönderilmiş ise makale; ikinci aşamada derginin yayın çizgisine uygun olup olmadığı yönünden değerlendirilir. Bu süreçte makale yayın çizgisine uygun değilse yazara iade edilir. Makale yayın çizgisine uygun ise şablona uygun bir şekilde gönderilip gönderilmediği yönünden değerlendirilir. Şayet makale şablona uyarlanıp gönderilmemiş ise değerlendirme sürecine alınmaz. Bu süreçte yazarın derginin belirlediği şartlara uygun bir şekilde sisteme makale yüklemesi beklenir. Makale şablona uygun bir şekilde hazırlanıp gönderilmiş ise son aşamada makale derginin yayın ilkeleri, yazım kuralları, öz, abstract, extented abstract, kaynakça gösterimi vb. yönlerden incelenir. Bu ayrıntılarda makalede bir sorun varsa yazarın bu hususları tamamlaması istenir ve verilen süre içerisinde eksiksiz bir şekilde yeniden makaleyi göndermesi istenir.
Tüm bu aşamaları geçen makale, editör tarafından bilimsel yeterliliğinin denetlenmesi amacıyla ikinci 7 günlük süre içerisinde çalışmaya uygun iki hakeme değerlendirmeleri için gönderilir. Hakemlerin değerlendirme süreleri 15 gündür. Bu süre zarfında hakemlik görevini tamamlamayan bir hakem olursa ilgili hakeme değerlendirmeyi tamamlaması için 7 günlük ek süre verilebilir. Bu süre zarfında hakem görevini yerine getirmezse yerine yeni bir hakem ataması yapılır. En az iki hakemden gelen raporlar olumlu ise makale yayın aşamasına alınır. Hakem raporlarından birisi olumlu diğeri olumsuz ise makale üçüncü bir hakeme gönderilir. Üçüncü hakem raporu da olumsuz ise makale ret edilir. Üçüncü hakemin değerlendirmesi olumlu ise makaleyle ilgili hakem raporları dergi alan editörlerinden oluşan Editörler Kurulu tarafından incelenir. Makalenin yayınlanmasıyla ilgili nihai karar alan editörlerinden oluşan Editörler Kurulu tarafından verilir. Hakem raporlarının yetersiz ve tatmin etmekten uzak olması veya İngilizce editör tarafından abstract ve extented abstract’ın yetersiz görülmesi hallerinde de yine makaleyle ilgili son karar Editörler Kurulu tarafından verilir. Tüm bu aşamalardan geçen bir makale en yakın sayıya yayınlanmak üzere eklenir. İlgili sayıda yer kalmaması halinde makalenin yayımı bir sonraki sayıya kaydırılır. Bu durumda ve tüm değerlendirme sürecinde yazar isterse makalesini geri çekme hakkına sahiptir. Ancak bu durumu dergiye bildirmesi gerekir. Makale gönderim tarihinden makalenin yayına kabul tarihine kadar tüm bu işlemler için ortalama 3 aylık bir süre öngörülmektedir.