1. Sisteme üç dosya yüklenmelidir. Birisi yazar bilgilerinin yer almadığı metin dosyası, ikincisi kapak dosyası, üçüncüsü ise telif hakkı formudur.
2. Metin dosyasında makalenin başlıkları, Türkçe özet, anahtar kelimeler, İngilizce abstract, keywords, giriş, yöntem, bulgular (veya makaleye uygun alt başlıklar), sonuç ve öneriler, kaynakça zorunlu olarak yer almalıdır.
3. Kapak dosyasında Türkçe ve İngilizce başlıkların altında yazarların ad ilk harf büyük ve soyadların ise tamamı büyük, unvanları, kurumları/bölümleri, eposta adresleri ile ORCID numaraları yazılmalıdır. Kapak dosyasında ayrıca finansal destek beyanı, çıkar çatışması beyanı gibi dergi internet sayfasında yer alan şablon kullanılmalıdır.
4. Makalede Türkçe özet ve hemen altında en az dört, en fazla altı adet anahtar kelime ile İngilizce abstract ve hemen altında en az dört, en fazla altı adet keywords bulunmalıdır.
5. Sağlık alanı ile ilgili makalelerde anahtar kelimeler Türkiye Bilim Terimleri (http://www.bilimterimleri.com)’nden seçilmesi tavsiye edilir.
6. Özet en az 100 kelime en fazla 200 kelime olmalıdır. Özet başlığı bütün harfleri büyük, kalın ve sola yaslı yazılmalıdır. Özet içeriği ve anahtar kelimeler 11 punto, satır aralığı 1,15 olmalıdır.
7. Türkçe makalelerde tamamı kalın büyük harfle ortalayarak yazılmış Türkçe başlık yazılmalıdır. Satır aralığı 1,15 olmalıdır.
8. İngilizce başlık “abstarct”ın hemen üzerinde tamamı kalın büyük harfle ortalayarak yazılmalıdır. Satır aralığı 1,15 olmalıdır.
9. İngilizce makalelerde tamamı büyük harfle yazılmış İngilizce başlığın hemen altında tamamı büyük harfle yazılmış Türkçe başlık yazılmalıdır.
10. Makalenin tamamı A4 formatında hazırlanmalıdır.
11. Sağ, sol, üst ve alttan 2,5 cm kenar boşluğu bırakılmalıdır.
12. Metnin tamamı için 12 punto harf boyutu ile Times New Roman yazı karakteri kullanılmalıdır.
13. Metin 1,5 satır aralığında hazırlanmalıdır.
14. Makale metni iki yana yaslı olarak hizalanmalıdır.
15. Tablo, şekil ve denklemler kendi içerisinde ardışık olarak numaralandırılmalıdır.
16. Başlıklar ve paragraf başlarından önce ve sonra 6 nk paragraf aralığı ölçüsü kullanılmalıdır.
17. Her paragrafın başında bir santim paragraf girintisi uygulanmalıdır.
18. Ana başlıkların tamamı büyük harfle kalın ve sola yaslı olacak şekilde yazılmalıdır.
19. İkinci düzey başlıklar sola yaslı 12 punto büyüklüğünde, koyu ve cümle düzeninde olmalıdır. Üçüncü düzey başlık sola yaslı, 12 punto büyüklüğünde, koyu, cümle düzeninde ve italik olmalıdır.
20. Sayfa numaraları sağ altta Times New Roman, 12 punto büyüklüğünde olmalıdır.
21. Metin içerisinde kullanılmak istenen kimi hususlarla ilgili açıklamalar sayfa altı dipnotu şeklinde belirtilebilir. Bu türden dipnotların sayısal olarak birbirini izlemesi gerekmektedir. Ancak kaynak gösterimi sayfa altı dipnotu ya da son not şeklinde verilemez. Kaynaklara yapılan atıflar metnin içinde parantez arasında verilmelidir. Kaynaklara atıf yapmak için dipnot kullanılmamalıdır.
22. Dergimizde APA (American Psychological Association) 6.0 yazım kuralları ve kaynak gösterim biçimi uygulanmaktadır. Makalelerin söz konusu yazım kuralları dikkate alınarak düzenlenmiş olması gerekmektedir.
23. Tablo ve şekiller de aynı şekilde APA 6.0 sürümüne göre düzenlenmelidir.
24. Tablo başlıkları 11 punto, tablo üzerinde, sola dayalı cümle düzeninde olmalıdır.
25. Tablo sayfaya ortalı yerleştirilmelidir.
26. Tablo içindeki yazılar 11 punto olmalıdır.
27. Tabloya kaynak atıfı var ise tablonun altında yer almalı, 11 punto olmalıdır.
28. Tablo satır aralığı 1,15 olmalıdır.
29. Şekil ve grafik isimleri altta yer almalı ve 11 punto olmalıdır.
30. KAYNAKLAR 12 punto, ikinci satır bir santim içten, iki yana yaslı ve 1,15 satır aralığıyla alfabetik sıra ile yazılmalıdır.
31. Metnin tamamı (kaynakça hariç özet ve anahtar sözcükler, İngilizce abstract ve keywords, tablo, figür, şekil ve dipnotların tamamı dahil olmak üzere) 10.000 kelimeyi aşmamalıdır.
Anadolu Üniversitesi Mesleki Eğitim ve Uygulama Dergisi (ANAMEUD)'nde yayınlanan makaleler, Creative Commons Atıf-Gayriticari 4.0 Uluslararası Lisansı (CC BY-NC 4.0) ile lisanslanmıştır.
Bilimsel araştırmaları kamuya ücretsiz sunmanın bilginin küresel paylaşımını artıracağı ilkesini benimseyen dergi, tüm içeriğine anında açık erişim sağlamaktadır. Makalelerdeki fikir ve görüşlerin sorumluluğu sadece yazarlarına ait olup Anadolu Üniversitesi Mesleki Eğitim ve Uygulama Dergisi (ANAMEUD)'nin görüşlerini yansıtmazlar.