Dergi Kurulları

Editor in Chief

Prof. Dr. Hür Mahmut YÜCER SAĞLIK BİLİMLERİ ÜNİVERSİTESİ, SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ Türkiye Web
Din, Toplum ve Kültür Araştırmaları

Editorial Assistants

Türk İslam Edebiyatı, Din, Toplum ve Kültür Araştırmaları
Arş. Gör. Oğuz BOZOĞLU KARABÜK ÜNİVERSİTESİ, İLAHİYAT FAKÜLTESİ Türkiye
Kelam

Yayın Kurulu

Prof. Dr. Muammer BAYRAKTUTAR TOKAT GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ Türkiye Web
Din, Toplum ve Kültür Araştırmaları , Hadis
Prof. Dr. Bilal DELİSER CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ, İLAHİYAT FAKÜLTESİ Türkiye
Tefsir
Doç. Dr. Müzekkir KIZILKAYA Gaziosmanpaşa Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Türkiye
Tasavvuf
Doç. Dr. Alper AY TOKAT GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ, İLAHİYAT FAKÜLTESİ Türkiye
Türk İslam Edebiyatı
Doç. Dr. Tuğba AYDENİZ KARABÜK ÜNİVERSİTESİ, İLAHİYAT FAKÜLTESİ Türkiye
İslam Tarihi ve Medeniyeti, Osmanlı Eğitim Tarihi, Osmanlı Taşra Teşkilatı, Yeniçağ Osmanlı Tarihi
Doç. Dr. Nevzat SAĞLAM İstanbul Medeniyet Üniversitesi Türkiye
İslam Tarihi ve Medeniyeti, Osmanlı Düşünce Tarihi, Osmanlı Eğitim Tarihi
Prof. Dr. Saim KAYADİBİ MARMARA ÜNİVERSİTESİ, İSLAM EKONOMİSİ VE FİNANSI ENSTİTÜSÜ Türkiye Web
İslam Ekonomisi, Finans ve Yatırım, İslam Finansı, İslam Hukuku
Prof. Dr. Celal TÜRER ANKARA ÜNİVERSİTESİ, İLAHİYAT FAKÜLTESİ Türkiye Web

27.12.1963'de İstanbul'da doğdu. İlk, Orta ve End. Meslek Lisesi (Elektrik Bölümü) tahsilini İstanbul'da tamamladı. 1987'de Ankara Ü. İlahiyat Fakültesinden mezun oldu. 1987–1993 yılları arasında Elazığ ve Sivas'ta öğretmenlik yaptı. 1993 yılında Erciyes Ü. İlahiyat Fakültesi'nde Felsefe Tarihi A. B. Dalı Araştırma Görevlisi oldu. 1997'de “William James’in Ahlak Anlayışı” çalışmasıyla doktor unvanını aldı. 1998'de Felsefe Tarihi A. B. Dalına Yrd. Doçent olarak atandı. 2001 Ağustos–2002 Temmuz arasında Oklahoma State Üniversitesi Felsefe Bölümünde “Pragmatizm” ile ilgili araştırmalarda bulundu. Mayıs, 2004’te doçent oldu. 2007 yılında Kaliforniya Üniversitesinde “Dini Çoğulculuk” ve Southern Illinois Üniversitesinde “John Dewey” ile ilgili araştırmalarda bulundu. 2010 yılında Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Felsefe Tarihi A. B. Dalına Profesör olarak atandı. 2013 yılında Kanada/McGill Üniversitesi, İslami Araştırmalar Enstitüsünde alanıyla ilgili araştırmalar yaptı. Çalışma alanı Pragmatizm, Ahlak ve İslam Düşüncesidir.

Felsefe, Etik, Çağdaş Felsefe
Dr. Öğr. Üyesi Ramazan YILMAZ KARABÜK ÜNİVERSİTESİ, İLAHİYAT FAKÜLTESİ Türkiye
İslam Felsefesi, Felsefe Tarihi (Diğer)
Doç. Dr. Sherzodhon MAHMUDOV Bir kuruma bağlı değildir Özbekistan

Doç. Dr. Sherzodhon Mahmudov 1994-1999 yıllarında Fergana Devlet Üniversitesi (Özbekistan) Şarkiyat Bölümünde lisans ve yüksek lisans eğitimini tamamladı. 1999-2002 yıllarında Hokand Devlet Pedagoji Üniversitesinin Tarih Fakültesi Genel Tarih Bölümünde öğretim üyesi olarak çalıştı. 2002-2005 yıllarında Özbekistan Bilimler Akademisi Tarih Enstitüsünde doktora eğitimini tamamladı. “1709-1876 yıllar arasında Hokand Hanlığının idari yönetim sistemi” konulu doktora tezini 2007 yılında hazırlayarak doktora derecesini aldı. 2006-2015 yıllarında Özbekistan Bilimler Akademisi Tarih Enstitüsünün Orta Çağ Tarihi Bölümünde faaliyet gösterdi.2010-2013 yıllarında “18.- 19. Yüzyıl Ortası Hokand Hanlığının Diplomatik İlişkilerinde Dini Ulemanın Rolü” adı ile Almanya’nın Gerda Henkel Stiftung kuruluşundan proje yürütücüsü oldu. 2012 yılında Ohio Devlet Üniversitesi, İndiana Üniversitesi (ABD) gibi öğretim kurumlarında misafir akademisyen olarak bulundu.2015’te Fergana Politeknik Üniversitesi rektör yardımcısı olarak görevlendirilmiş ve bu görevi 2018’a kadar sürdürdü. 2019’den bugüne dek Özbekistan Bilimler Akademisi Tarih Enstitü Başkan Yardımcısı ve Orta Çağ Tarihi Bölümü başkanı olarak çalışmaktadır. Türkiye, ABD, İngiltere, Almanya, Hindistan, Rusya, İran, Umman gibi ülkelerde akademik çalışmalarda bulunmuş ve aynı ülkelerde düzenlenen bilimsel sempozyum ve kongrelere katılmıştır. Yazma eserler incelemesi, Hokand Hanlığının Tarihi, Hokand-Osmanlı arasındaki diplomatik ilişkileri gibi konular çalışma alanları arasındadır ve çok sayıda makale yayımlamıştır. Türkiye Türkçesi, Farsça, İngilizce ve Rusça bilmektedir.
Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Yönetim Kurulunun 23.01.2023 tarihli ve 850/58 sayılı kararıyla Türk Tarih Kurumu Haberleşme Üyesi olarak seçilmiştir.

Orta Asya Tarihi
Prof. Dr. Nadirhan HASAN Özbekistan Millî Üniversitesi Özbekistan

1971'de Özbekistan’ın başkenti Taşkent’te Türk dünyasının bülbülü, meşhur ozan, şair ve siyasetçi Dedehan Hasan’ın ailesinde dünyaya gelmiştir. 1994'te Taşkent Devlet Üniversitesi (bugünkü Mirza Uluğbey Özbekistan Milli Üniversitesi) Özbek Filolojisi Fakültesinden mezun olmuştur.
1995’de çalışmaya başladığı Özbekistan Cumhuriyeti Bilimler Akademisi Ali Şir Nevai Özbek Dili, Edebiyatı ve Folkloru Enstitüsünde 1999’da Prof. Dr. İbrahim Hakkul danışmanlığında “Sultan Ahmed Hazini’nin “Cevahir ül-ebrar min emvac il-bihar” eseri ve Yesevilik araştırmalarındaki ilmi-tarihi değeri” konusunda doktora (PhD) tezini vermiştir.
2001-2004’te aynı kurumda post doktora eğitimi görmüş, 2004’te bilimsel çalışmalarından dolayı Özbekistan Cumhuriyeti Bilimler Akademisi Başkanlığınca yılın genç akademisyeni ödülüne layık görülmüştür.
2011'de Özbekistan Cumhuriyeti Yüksek Atestasyon Komisyonu tarafından Doçent ünvanı verilmiştir. 2017 senesinde Özbek Dili, Edebiyatı ve Folkloru Enstitüsünde “Yesevilikle ilgili kaynaklar ve “Divan-ı Hikmet” incelemesi” konulu tez çalışması için Doctor of Sciences akademik derecesi verilmiştir.
2015-2020’de Karabük Üniversitesinde öğretim üyesi olarak çalışırken Araştırma Teknikleri, Türk Mitolojisi, Şiir Tahlilleri, Halk Edebiyatı, Metin Şerhi, Türk Tasavvuf Edebiyatı, Eski Türk Edebiyatına giriş, Tasavvuf Edebiyatı, Çağatay Edebiyatı, Özbek Edebiyatı, Özbek Türkçesi Metinleri, Çağatayca, Yesevi Hikmet Mektebi, Türkistan Milli uyanış edebiyatı gibi derslere girmiştir.
2018’de Karabük Üniversitesinde Profesör olarak atanmış, Karabük Üniversitesi Rektörlüğü nezdindeki Cengiz Aytmatov Türk Dünyası Uygulama ve Araştırma Merkezinde Müdür yardımcılığı yapmıştır (2018-2020).
Taşkent Devlet Doğu Bilimleri Üniversitesi Türkoloji Fakültesinde (2021-2022) "Türk edebiyatı" derslerine girmiştir.; 2023 yıl itibareiyle Mirza Uluğbey Özbekistan Milli Üniversitesi Özbek Filolojisi Fakültesinde "Tasavvuf ve edebiyat", "Türk dünyası edebiyatı" gibi derslere girmektedir.
Üniversitelerde doktora (5 adet) ve yüksek lisans (25 adet) tezlerine danışmanlık yapmıştır.
Avrupa (Sephis), Türkiye (yüksek öğretim kurumları destekli) ve Özbekistan (Özbekistan Bilimler Akademisi, Özbekistan Uluslararası İslam Akademisi)’daki bilimsel projelerde çalışmıştır.
Türkiye, Özbekistan ve Kazakistan’da düzenlenen birçok uluslararası ve ulusal zirve, sempozyum, kurultay ve çalıştaylara katılarak bildiriler sunmuş, konferans ve seminerler vermiştir.
Türk Dil Kurumunda, Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Türk Kültürü ve Hacı Bektaş Veli Araştırma Dergisi, İnsan ve Toplum Bilimleri Araştırmaları, Sabahattin Zaim Üniversitesi Tasavvuf İlmi Araştırma Dergisi, Karabük Üniversitesi Karabük Türkoloji Uluslararası dergisi, Tereke Uluslararası Beşeri Bilimler ve Sanat Dergisi gibi dergilerde hakem ve yayın kurulu üyesi, Özbekistan İlimler Akademisi Özbek Dili, Edebiyatı ve Folkloru Enstitüsü bilim heyeti üyesi, Alişir Nevai Taşkent Devlet Özbek dili ve edebiyatı üniversitesi seminer bilim heyeti üyesidir.
Türkiye-Özbekistan arasındaki ilim, eğitim ve kültür alanlarındaki ilişkilerin gelişmesine, Türkiye’nin Özbekistan’da tanıtılması hususunda, birçok Türkçe kitabın, eserin ve filmlerin Özbek Türkçesine çevrilerek yayınlanmasına katkıda bulunmuştur.
İstanbul’da Özbekistan ile Dostluğu Geliştirme Derneğini kurup, Özbekistan’dan yazar, düşünür ve akademisyenlerin Türkiye’ye gelip seminerler vermesine, Türkiye’deki gelişmeleri Özbekistan’a aktararak, Türkiye’yi tanıtmalarına, bu vesileyle iki ülke arasında bir kültür köprüsü olmaya çalışmıştır.
Halen Özbekistan Cumhuriyeti Bilimler Akademisi Özbek Dili, Edebiyatı ve Folkloru Enstitüsünde hizmet etmektedir. Evli, üç çocuk babasıdır. Ana dili dışında Türkiye Türkçesi ve Rusça bilmektedir.

Güney-Doğu (Yeni Uygur/Özbek) Türk Lehçeleri ve Edebiyatları, Tarihi Kuzey Doğu Türk Dili (Harezm, Kıpçak, Çağatay), Tasavvuf
Prof. Dr. Ali ÖZTÜRK ALANYA ALAADDIN KEYKUBAT UNIVERSITY, FACULTY OF EDUCATION Türkiye Web


Ali Öztürk
Professor Dr.

Sarıkamış’ta doğan ÖZTÜRK, ilköğrenimi ve ortaöğrenimi İstanbul-Maltepe ve Kocaeli-Gebze’de tamamladı. Lisans (1999) ve Yüksek Lisansını (2001) Muğla Üniversitesi Sosyoloji Bölümünde yaptı. 2006-2010 yıllarında İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Sosyoloji Anabilim Dalında Doktora yaptı. Bu süre zarfında Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde çeşitli illerde Rehber Öğretmen olarak çalıştı. 2011 yılında Bartın Üniversitesi Sosyoloji Bölümüne öğretim üyesi olarak atanan ÖZTÜRK aynı zamanda kurucu bölüm başkanlığı görevini de üstelendi. 2014 Yılında YÖK bursu ile visiting scholar kapsamında İngiltere-Cambridge Üniversitesinde çalışmalarda bulundu. Ayrıca yaklaşık 25 ülkede çeşitli vesilelerle akademik çalışmalara iştirak etti. 2018’de doçent olan Öztürk, 2019 yılında Alanya Alâeddin Keykubat Üniversitesi Eğitim Fakültesi, Eğitim Bilimleri Bölümü, PDR Anabilim dalına atandı. Ayrıca 2019’dan beri İngilizce eğitim veren Antalya Bilim Üniversitesinde çeşitli dersler vermek üzere de görevlendirildi. 2023 yılında Profesör olarak atanan Ali ÖZTÜRK’ün çok sayıda uluslararası önemli dergilerde yayınlanmış özgün İngilizce ve Türkçe makaleleri, çok sayıda uluslararası sempozyumlarda sunulmuş Türkçe ve İngilizce bildirileri, farklı idari görevleri, radyo programları, televizyon programları, eğitim programları, geliştirdiği ve teklif ettiği yeni müfredat formları farklı sahada yaptığı çalışmaları ile hayli geniş bir entelektüel deneyime sahiptir. Aynı şekilde birçok kitap ve kitap editörlüğü olan Ali ÖZTÜRK’ün özelikle İmajoloji adlı (bir disiplin denemesi) çalışması özgünlüğü ve farklı önerileriyle disiplinlerarası ilim sahasına önemli katkılar sağlamaktadır. İyi derecede İngilizce orta derecede Arapça bilen Öztürk’ün bunların yanı sıra farklı dillere olan ilgisi amatör düzeyde devam etmektedir.

Prof. Dr. Ali Öztürk completed his undergraduate (1999) and master's degree (2001) education at Muğla University, Department of Sociology and did PhD at Istanbul University, Institute of Social Sciences, Department of Sociology, between 2006 and 2010. ÖZTÜRK, who was appointed as a faculty member to the Department of Sociology at Bartın University in 2011, also served as the head of the sociology program. In 2014, he has been as a Visitor Scholar at the University of Cambridge in England, with a YÖK scholarship. He has also participated in academic studies on various occasions in nearly 25 countries. Öztürk, who became an associate professor in 2018, was appointed to the Psychological Counseling and Guidance Department of Alanya Alâeddin Keykubat University, Faculty of Education, Department of Educational Sciences, in 2019. He was also assigned to give various lectures (in English) at Antalya Bilim University since 2019. Ali ÖZTÜRK, who was appointed as a Professor in 2023, has original articles in English and Turkish in many important international journals, Turkish and English papers presented in many international symposiums, different administrative duties, radio programs and television programs also educational programs and new curricula developed and proposed. He has a wide range of intellectual and institutional experience through his work in different fields. Ali ÖZTÜRK, has many books and editorials, and who has made significant contributions to the field of interdisciplinary science with his originality and different suggestions, especially with his work titled Imgology (an interdisciplinary essay). He speaks fluent English and intermediate Arabic, continues his interest in different languages ​​at an amateur level.

Alanya Alaaddin Keykubat University,
Education Faculty,
Psychological Counseling and Guidance
Antalya/Turkey
imajoloji@gmail.com
+90-0(242) 510 61 30 / 3041
EDUCATION
Year Department and Position University

2023- Professor (Beginning of Academic Title)
Current Academic Position Alanya Alaaddin Keykubat University, Education Faculty
Psychological Counseling and Guidance

2020- Assignment with 40/A of Higher Education Law No. 2547 Antalya Bilim University

2011-2020 Former Academic Position Bartin University, Faculty of Letters
Sociology
Lecturer and founder chairperson of department of sociology

2018 Beginning of Academic Title Bartin University
Associate Professor

2014 Visiting Scholar University of Cambridge, UK
2011 Assistant Prof. Sociology Department (Bartın Un.)

2006-2010 Doctorate (PhD) Istanbul University
Sociology

1999-2001 Master Mugla University
Sociology

1994-1999 Undergraduate Mugla University
Sociology


LANGUAGE
Language Level
Turkish Mother tongue
English Advance
Arabic Intermediate
Internet links:
https://alanya.academia.edu/ProfDrAli%C3%96ZT%C3%9CRK
https://abis.alanya.edu.tr/home/ProfilGenel?h=0616#genel-bilgiler
https://www.webofscience.com/wos/author/record/2174889
https://orcid.org/0000-0002-7810-3152
https://www.researchgate.net/profile/Ali-Oeztuerk-10
https://dergipark.org.tr/tr/pub/@imajoloji
https://www.scopus.com/authid/detail.uri?authorId=57220814441
https://scholar.google.com.tr/citations?hl=tr&user=SosWnE8AAAAJ

BOOKS
• Öztürk, Ali. (2008). Imagology (A Trial of a New Discipline), 3rd Edition, 2019, Elis Publishing, Ankara.
• Öztürk, Ali. (2011). Sociology of Crisis, The Structural Problems and Crisis of Western Centrism, Dogu Publishing, İstanbul.
• Öztürk Ali. (2014). Civilization and Sociology, Elis Publishing, Ankara. (2nd Edition, 2015)
• Öztürk, Ali. (2015). The Problems of the 21st Century and Sociology (Editor), Bartin University Publishing, No 21.
• Gümrükçü, H. Certili İ. Bayram, O. Öztürk Ali. (2022). World Migration Movements – Ankara: Nobel Publishing.
BOOK CHAPTERS
• Öztürk, A. Savaş, H.B. (2023) Normalization and Migration in the Covid 19 Pandemic (An Institutional-Scale Micro-Modelling. DÜNYA GÖÇ HAREKETLERİNDE SAĞLIK PROFESYONELLERİNİN YERİ Gelişmekte Olan Ülkelerden Gelişen Ülkelere Doğru Kalifiye Eleman Göçü Dünya Göç Hareketleri Dizisi – 5, Ankara: Nobel Publishing.
• Öztürk, A. (2023). Digitalization-Artificial Intelligence and the New Crisis of the Islamic World -Dijitalleşme-Yapay Zeka ve İslam Dünyasının Yeni Krizi, ‘Din, Hukuk ve Teknoloji’, Diyanet İşleri Başkanlığı, Ankara.
• Öztürk Ali. (2022). World Migration Movements -2, Demonizing Immigration and Cursed Instruments of Visibility (In the context of the Construction of Reductionist and Manipulative Showcases) Ankara: Nobel Publishing.
• Öztürk Ali. (2021). Research and Reviews in Social, Human and Administrative Sciences – II Section: IMAGE AND NEW FORMS OF ALIENATION AN INQUIRY ONIMAGE AND ALIENATION IN CONTEXT OF THE DISCIPLINEOF IMAGOLOGY, ÖZTÜRK ALİ, Yayın Yeri: Gece Kitaplığı, Basım sayısı:1, Sayfa sayısı:11, ISBN:978-625-8075-34-2, Bölüm Sayfaları:75 -87 Gece Kitapligi Publishing.
• Öztürk, Ali. (2011). Postmodernity and the Meta-Commodification of Tradition, Sociology Yearbook, Kitabevi Publishing, İstanbul.
• Öztürk Ali. (2019). Communication and Media Sociology, Imaginary Analysis of Discourse Codes Regarding Turkey in Terms of Communication Sociology (An Essay on Turkiyelogy or Turkey Imageology), Issue: 133-146, Gece Kitapligi Publishing.
• Öztürk, Ali. (2019). Mythology Studies, Socio-Political Foundations of Mythological Knowledge, and Image-Epistemic Modeling (Introduction to Mythology Imageology), ISBN:9786052815670, S: 19-44, Hiper Publishing, 2019.
• Öztürk, Ali. (2012). Education and Systematic Thought (Sociological Base of The Symptom of Thought Insufficiency of the Education Institutions and Politics), Sociology Yearbook, Kitapevi Publishing, İstanbul.
• Öztürk, Ali. (2012). Marginal Alienation and Sociological Possibilities of the "Shadow Play" Film, MarginalAlienationandSociologicalPotentialitiesSociologicalReadings on Turkish Cinema Films, (Ed. Ensar Yılmaz), Başka Yerler Publishing, İstanbul.
• Öztürk, Ali. (2013). Ahmet Mithat and Methodological Models of Political Crisis Science and Head of Science Philosopher Ahmet Mithat Efendi, (Ed. Fazlı Arslan), Erciyes University Publishing, Kayseri, p. 313-333.
• Öztürk, Ali. (2015). Methodological Potentialities of Philosophy of Cemil Meric: Problems of the Century and Sociology, Bartın University Publications, No: 21, p: 169-186
• Öztürk, Ali. (2017). Reading Crises of the 21st Century: Problems of the Century and Sociology-II, (Ed. Fethi Nas), Gece Kitapligi Publishing, p: 147-157.
• Öztürk, Ali. (2018). An Essay Over Imaginative Metaphysic Of Regional Problems: (Diyarbakır Sample): Sociology Writings, (Ed. Y. Yıldırım), Bilgin Publishing, Ankara, p: 135-167.
• Öztürk, Ali, 2018, On the Metaphysics and Imageology of Migration: Sociology of Migration/Migration with Its Different Dimensions, (Ed. R. Simsek), Akademisyen Publishing, p: 1-15.
• Öztürk, Ali, 2018, Migration and Crisis: Sociology of Migration / Migration with Its DifferentDimensions, (Ed. R. Simsek), Akademisyen Publishing, p: 91-105.
ARTICLES
• Öztürk, Ali. (2023). The Digi-Awareness Age and the Foam Consciousness Cycle (A model essay on the new form of consciousness), Journal of Sociological Context, Sosyolojik Bağlam Dergisi
• Öztürk, Ali. (2021). The Digi-Image Age and The Issue of The Genericization of Truth (IntheContext of Comparative Religion), Ilahiyat Studies A Journal on Islamic and Religious Studies Vol. 12 No. 2
• Öztürk, Ali. (2023) Psychology and Metabolism: Biological Reactions and Psychosocial Interactions (Introductory An Essay on the Human-Centered Metabolism Paradigm) Psikoloji ve Metabolizma: Biyolojik Reaksiyonlar ve Psikososyal Etkileşimler (İnsan Merkezli Metabolizma Paradigmasına Giriş Denemesi) Issue information to be published: TJHS Vol 3 Issue 3.
• Öztürk A. (2022) New Types of Human and The Crısıs of New Educatıonal Models (Creating A New Human Or A Creature?) Sosyoloji Divanı V: 10 p. 125-142
• ÖZTÜRK, A. (2022). On the Fundamental Problems of Book and Text review, critique and Texts in Social Sciences and the Metamorphosis of the Book. Journal of Sociological Context, Sosyolojik Bağlam Dergisi, 3(1), 69–79. doi:10.52108/2757-5942.3.1.5
• Öztürk, Ali. (2021) The Science and Trust Issue (After Covid 19Maarif Schools International Journal of Socialand Human Sciences Volume 4, Issue 2, 86 - 93, 31.12.2021.
• Öztürk, Ali, H. B. Savaş and M. E. SÖZEN. (2021) Covid 19 Pandemic and Precautions and Risks for Institutional Normalization (In the Example of ALKU Professional Opinion), EJMETS-13802-2021-R1 Volume 15 Issue 2, Article
• Öztürk, Ali and İsmet Emre. The Crisis of Folkloric Heritage and Its Social Effects from Organic Doctrine to Postmodern Digital Policy, Journal of Millî Folklor, 128 (Winter 2020), 153-162
• Öztürk, Ali. (2020). Cyber Global: Nano-Human, Virtuality Society and Digi-Communities (Qu-Post Pandemic), Journal of Children and Civilization, Vol: 5, Issue: 9, ISSN: 2687-3036, DOI: http://dx.doi.org/10.47646/CMD.2020.199
• Öztürk, Ali. (2017). Modern Language Theories and Social Design (Introduction Political Language of Sociology)- Journal of Human and Social Sciences Research, Vol: 6, Issue 7, p. 11-37, http://www.itobiad.com/download/article-file/372179
• Öztürk, Ali. (2019). The Comparison of East-Islamic Cities and Western Cities in the Context of City Imagology, TYB Academy Issue 26.
• Öztürk, Ali. (2019). On The Socio-Political Foundations and Sociological Transformational the Family in the East-Islamic World, Ceşm-i Cihan: E-Journal of History, Culture and Art Studies, ISSN: 2149–5866, Vol: 6, Issue: 1, p. 2-18, Summer 2019.
• Öztürk, Ali, (2012). Multiculturalism and Ghetto in Global Terms: Reductonistic Ghettoist Citizenship in the Context of Negative Multiculturalism- IIB International Refereed Academic Social Sciences Journal, Issue: 5, www.iibdergisi.com, Ankara.
• Öztürk, Ali. (2017). A Critique of Language Problematic and reductionist theories (A Holistic Approach to Language Issue- Turkish Studies, DOI Number: http://dx.doi.org/10.7827/TurkishStudies.11617
• Öztürk, Ali. (2017). A Holistic Inquiry into Sociology Education and Its Perception, Bartın University Journal of the Faculty of Education, 6(2), s. 486 496.
• Öztürk, Ali. (2018). On Perception and Crisis of Neo-extremism in the East-Islamic World, Ceşm-i Cihan: E-Journal of History, Culture and Art Studies, Vol: 5, Issue: 1.
• Öztürk, Ali. (2013). A Techno-Methodological Attempt in Social Sciences in the Context of Factand Concept Modulation (Concept and Fact of Religion as an Example), Journal of Sosyologca, Issue: 5, İstanbul.
• Öztürk, Ali. (2011). A Critical Approach to Mark’s Reductionist Metaphysics- Journal of Muğla University Institute of Social Sciences, Spring, Issue: 26.
• Öztürk, Ali. (2012). Image and Right: The Imaginary Framework of the Human Rights Paradigm Marginalized in the Context of the West and Non-Western, Journal of Sosyologca, Issue: 3.
• Öztürk, Ali. (2011). Chaos and Manipulation: Traumatic Roles of the Manipulative Aims in the Context of Chaos Methodology, Journal of Sosyologca, Issue: 2.
• Öztürk, Ali. (2011). Western World Hegemony and the Crisis of Civilization Journal of Sosyologca, Issue: 1, Year: 2011.
• Etin Solihatin, Ali Öztürk. (2014). Increasing Civics Learning Achievement by Applying Cooperative Learning: Team Game Tournament Method, Sociology Study, November, Vol: 4, Issue: 11, 949‐ 954 doi: 10.17265/2159‐ 5526/2014.11.004, http://www.davidpublisher.org/Public/uploads/Contribute/551103c434c93.pdf
• Öztürk, Ali. (2013). The Sociological Results of Central Asia Sufistic Islam as Global Cultural Web within the Historical Context, II. International Symposium on Islamic Civilization in Central Asia, Bishkek, Kyrgyzstan, Published in Istanbul Journal of Historyand Civilization, Issue: 3, 2013, İstanbul.
• Öztürk, Ali. (2012). Midyat as an Example to Non-Western Multiculturalism, Presented at the Model International Midyat Symposium in 2011; Istanbul Journal of History and Civilization, Issue: 1, 2012 İstanbul.
• Öztürk Ali andAçıköz, Hacı Mustafa. (2018). “A Lost Legendary Human Common Properties Called Peace and Coexistence of Homo Muslimus in Jerusalem” APJIR 2-1 (2018), 1-12.
• Öztürk, Ali. (2019). “Marx and Metaphysics in the Context of the Epistemic Paradox of Western Thought”, Journal of Hece. Karl Marx Special Issue: 270, Ankara.
• Öztürk Ali. (2017). On the Crises and Potentialities of Sociology of Sufi Islam, APJIR 01-01, 68-76. http://dergipark.gov.tr/download/article-file/402440.
• Öztürk, Ali. (2018). “The Meta-Epistemological (Arizi-Külli-Usul) Critical Model in the Context of the Imagology Discipline and the End of the Western-Imaginary Methodology”, Academic Platform Journal of Education and Change, Vol: 1, Issue: 2.
• Öztürk, M, Öztürk A .and Savahil, M. (2019). Influence of Rural Population on Urban Landscape Planning; Case Study of Bartın City Center and Nearby Villages, Bartin University International Journal of Natural and Applied Sciences, JONAS, 2 (1): 90-97, e-ISSN: 2667-5048.
• Öztürk, Ali. (2020). Social Isolation, Physical Distance and Social Health Status During the COVID19 Pandemic Process, Turkish Journal of Health, and Sport (TJHS), Vol: 1, Issue: 1.
INTERNATIONAL CONFERENCE PAPERS (PUBLISHED AS FULL-TEXT PAPER)
• Öztürk, Ali. (2013). A New Technologies and Loss of Substantiality- (The Alienating Effect of New Technologies in Education and the Problem of Commodification of Knowledge), University of Malaya, International Educational Technologies Symposium, Kuala Lumpur, Malaysia.
• Öztürk, Ali. (2018). “The Paradigm Problem of Universities and New Searches”, III. International Congress of Multidisciplinary Studies, Kiev-Ukraine.
• Öztürk, Ali. (2018). "The Growing Crisis of Social Sciences in Turkey (Preference Alert of University Departments in YKS Exam: 2018 Data Analysis)", III. International Congress of Multidisciplinary Studies, Kiev-Ukraine.
• Öztürk, Ali. (2012). A Meta-Mathematical Model Trial over Text Writing in Social Sciences, International Religious and Philosophical Texts Symposium, Istanbul.
• Öztürk, Ali. (2017). Divan Literature and Philosophy 1. International Language and Literature Modernization and Tradition, 4-6 October 2017, Karabuk.
• Öztürk, Ali. (2017). Modern Language Theories and Social Design (IntroductionPolitical Language of Sociology)”, 1. International Language and Literature Modernization and Tradition, 4-6 October 2017, Karabuk.
• Öztürk, Ali. (2008). Globalization and Batman City: City of Batman as a Refined Modeling in the Context of Globalization Discussions, International Batman and Surrounding History and Culture Symposium, Batman.
• Öztürk, Ali. (2016). Imagology of Urban, International City and Civilization Symposium, 7-8 October 2016, Malatya.
• Öztürk, Ali. (2016). New Approaches and Criticism of Modern and Post-Modern Reductionist Metapyhsics of Women, 1st International Social Sciences Symposium, 13-15 October 2016, Elazig.
• Öztürk, Ali. (2018). “Meta-Epistemological (Arizi-Külli-Usul) Critical Model and the End of Western-Imaginative Methodology in the Context of Imagology Discipline”, 2nd International Symposium on Critical and Analytical Thinking, 27 April, Istanbul.
• Öztürk, Ali. (2019). “A Meta-Epistemological (Arizi-Külli-Usul) Approach to Understanding the Revelation Texts in the Context of the Imagology Discipline”, Religion-Science Relationship (Ed. Mehmet Dag), Atatürk University Publishing, No: 1235.
• Öztürk, Ali. (2018). The Problem of the Other and Classical Political Mechanization in the Eastern-Islamic World, III. INES International Academic Studies, Alanya/Antalya.
• Öztürk, Ali. (2018). New Human Formations and Social Reaction (On Typologies of Qu-post Period)”, III. INES International Academic Studies, Alanya/Antalya.
• Öztürk, Ali andOğrak, A. (2018). Intensive Symbolic Politization and Vulnerable Socialization (The Case of social media), III. INES International Academic Studies, Alanya/Antalya.
• Öztürk, Ali. (2018). “Criticism Paradigms and Social Projection”, 15-18 November 3rd International Eurasia Sports Education and Society Congress, Mardin.
• Öztürk, Ali. (2018). “Socialization Crises in Today's Religiosity: IntheContext of the Islamization, Humanization and Moralization of Communities”, 15-18 November 3rd International Eurasian Sports Education and Society Congress, Mardin.
INTERNATIONAL CONFERENCE PAPERS (PUBLISHED AS THE ABSTRACTS OF THE TEXTS
• Öztürk, Ali. (2021). The Science and Trust Issue (After Covid 19), 2nd International Congress of Pedagogical Research, 15-16 May, University Utara, Malaysia.
• Öztürk, A. (2022) Demonizing Immigration and Cursed Instruments of Visibility (In the context of the Construction of Reductionist and Manipulative Showcases), International Immigrant Symposium Antalya.
• Öztürk, A. (2022) The Digital Axis, the Possibilities and Crises of Civilizations Material and spiritual construction, application and interpretation in digitalism and artificial intelligence in societies: East-Islam Nuclear-Fractal-Extinction Crisis International Artificial Mind Symposium, Burdur.
• Öztürk, Ali. (2016). “Crisis of University in Globe-Post Period and New Horizons”, International Conference on Researches in Education, 27-29 November 2016, Dubai, United Arab Emirates.
• Öztürk, Ali. (2016). “The Crisis of the Global System Mind and New Generation Destructive Marginal Movements”, 1st International Scientific Research Congress – Human and Social Sciences, 19- 22 May 2016, Madrid, Spain.
• Öztürk, Ali. (2016). Imagistic Sociology and Imaginative Communities, International Symposium on New Trends in Social and Liberal Sciences, 28 April-1 May 2016, Milan, Italy.
• Öztürk, Ali et al. (2017). “A Critique of Commodification of Dramatic Issues”, 3. International Conference on Lifelong Education and Leadership for All, 12-14 September, Porto, Portugal.
• Öztürk, Ali. (2016). A New Approach to Failure of Western Sociology and Critical Sociologies, International Human and Nature Sciences Problem and Solution Seeking Congress, 7-9 October 2016, Sarajevo, Bosnia and Herzegovina.
• Öztürk, Ali. (2005). Crisis of EpistemologicalMindandFature of West, ISCSA-4 ,4th International Conference on ScienceCultureandSport, Ohrid, Makedonya, http://iscsa.org/en/images/editor/files/abstract_book15.pdf
• Öztürk, Ali. (2014). An EpistemologicalApproachto East-West DebatesFromtheperception of Aliyaİzzetbegovic, Saraybosna, Bosna.
• Öztürk Ali. (2018). Potentialities of OurCivilizationagainsttheCrisis of Family, International Conference on Family in RebuildingSociety, 17-18 March 2018, Istanbul.
• Öztürk, Ali (2016). “An Essay on MissingtheImageologyandMetaphysics of RegionalProblems (Inthe Case of Diyarbakır)”, International DiyarbakirSymposium, 02-05 November 2016, Diyarbakir.
• Öztürk, Ali, (2012). Problem of Theoryabout Global and Dominant Western Civilization, International Symposium on Global Justice, İstanbul. https://www.youtube.com/watch?v=JsBMWnHxKd0
• Öztürk, Ali. (2017). “School and Spatialization Problem (Example of Cambridge andBartinUniversity)”, 18-21 October, II. INES International Academic Research, Alanya/Antalya.
• Öztürk, Ali. (2017). The Crises of TheoriesandApproaches of Sociology of Religion in theContext of East-West Debate, 18-21 October, II. INES International AcademicResearch, Alanya/Antalya.
• Öztürk, Ali. (2017). “An ExperimentalApproachtotheMetaphysicsandImaginaryPhilosophy of the City of Jerusalem”, 20-22 October, International PalestineQuestionandTurkey, Konya.https://www.youtube.com/watch?v=7n9Wu_sLS64&list=PL2BZhadXye5yXN5KxPs5Yxhls1DYbisu-&index=7
• Öztürk Ali and Açıköz, Hacı Mustafa. (2017). “A LostLegendaryHumaneCommonPropertiesCalledPeaceandCoexistence of Homo Muslimus in Jerusalem”, Jarusalen in Modern Literatur, Ürdün.
OTHER PUBLICATIONS
• Öztürk, Ali. (2010). On thePossibility of SocialPeace in the Age of ProtestantModernity, Journal of Degirmen, Issue: 22.
• Öztürk, Ali. (2009). Beynelmilel Minutes, Journal of Degirmen, Issue: 17.
• Öztürk, Ali. (2011). New Problems of OurLiteraturefromthePerspective of Sociology of Literature, Journal of Degirmen, Issue: 24.
• Öztürk, Ali. (2009). Witnesses of 20th Century, Journal of Degirmen, Issue: 19.
• Öztürk, Ali. (2007). SociologicalThemes in the Folk Literature, Journal of Degirmen, Issue: 11.
• Öztürk, Ali. (2007). An Essay on thePracticalProcess of Evolvingfrom a Bipolar World toGlobalization in theContext of the Adventure of Democracy, Freedom of ThoughtandExpression, Journal of Degirmen, Issue: 12.
• Öztürk, Ali. (2008). ManipulationandSocialTraumas, Journal of Degirmen, Issue: 13.
• Öztürk, Ali. (2008). An Elite PhilosopherVilfredoPareto, Journal of Degirmen, Issue: 15.
• Öztürk, Ali. (2008). Image andAlienation, Journal of Degirmen, Issue: 16.
• Öztürk, Ali. (2016). New Ways of Reading, Baskasehir, Issue: 9.
INTERVIEWS, PANELS, AND CONFERENCES
• Öztürk, Ali, 2021, Nano Human and Digital Communities in the Posthuman Age, Ankara Thought Workshop (ADA) 2021 Spring TermPosthumanismTranshumanism Workshop, https://www.youtube.com/watch?v=ZamfYwyXY1g
• Problems of Book and Text review, critique and Texts in Social Sciences and the Metamorphosis of the Book https://acaudio.com/profile/891?fbclid=IwAR3R6tdUMZ660V2nT3tYXTGq5xLriAv4a-R0tPWqsjZpQ7wvMK5XmKTfWbg
• On “Breath, Covid19 andSocialHealth” with Dr. Hasan Basri Savas, 16 September 2021 (Assoc. Prof. Ali Öztürk), Alanya PostaTV, https://www.youtube.com/watch?v=94qoSNHkivo&t=2851s
• Öztürk, Ali, 8 June, 2021, "Basic ParadigmSourcesand Technical Problems" AcademicWriting Workshop, https://www.youtube.com/watch?v=q51hyRh8osQ
• Öztürk, Ali, 29 May 2020, Media as a Modern Tool of Imaging Knowledge, https://www.youtube.com/watch?v=2a3Ld-ljshs
• Öztürk Ali, 2021, ThePossibility of CivilizationEpistemology, https://www.youtube.com/watch?v=t4U8vNA1Qe0
• Öztürk, Ali, 2020, The New Global: Nano Man, DigitalSocietyandCommunities, Antalya Bilim University, SEPAM, Online Presentation.
• https://www.antalya.edu.tr/tr/duyurular/sepam-soru-cevap-konferansi-nano-insan-dijital-toplum-ve-topluluklar
• Öztürk, Ali, 2020, QU-POST Pandemic in Terms of ImageologyandCrisisSociology, DerKi Magazine, Virtual Presentation. https://www.youtube.com/watch?v=7ixB1ZAwDjI and https://www.youtube.com/watch?v=wzdzBPqMScA
• Öztürk, Ali, 2020, ZombieConscience, Nano-Human Age, SadırvanTalks, Bartin.
• Öztürk, Ali, 2020 East West Scienceand Art AssociationIlsemSeminars, "InterdisciplinaryApproachesandMethodologicalProblems”, https://www.dogubati.org.tr/haber/ilsem-seminerleri-5
• Öztürk, Ali, 2017, Grand Crisis of SocialSciences, BartinUniversity,https://www.youtube.com/watch?v=FZBkZ1Ds8dI
• Öztürk, Ali, 2019, Perception of Religion in theDigitalized World, TV program https://www.youtube.com/watch?v=4K7LE79Z6uA
• Öztürk, Ali, 23 September, 2020, Nano Human FaithMoralityand Value Crisis, 23 September, 2020, https://www.youtube.com/watch?v=cf2NHb-05Nk
• Öztürk, Ali, 2016, TheCrisis of CivilizationandExtremistMovements, BartinUniversity, https://www.youtube.com/watch?v=7gwtWpX2s94
• Öztürk, Ali, 2008, On Education of Mathswith Ali Ozturk,
• Öztürk, Ali, 2014, On theFuture of West with Ali Ozturk, Journal of Degirmen, Issue: 23.
• Öztürk, Ali, 2014, Potentialies of OurCivilizationand Forms of New Addictions, Rize, http://www.gencufuk.com/home/haber/uyusturucu-maddeler-ve-bonzai--konferanshttps://www.youtube.com/watch?v=I0qFrE5Zu0M
• Öztürk, Ali, 2013, Critique of New Reading Styles, BartinUniversity, https://www.youtube.com/watch?v=PFV4mWDSry8
• Öztürk, Ali, Mehmet Akif and His SociologicalPotentialities, BartinUniversity, https://www.youtube.com/watch?v=sxuLkgu9TeU
• Öztürk, Ali, 2014, Post-modernityandMethodology, KarabukUniversity
• Öztürk, Ali, A Speech at the III. NationalSociology Workshop Vol: 1, No: 3, September 2012, Journal of History, Cultureand Art Studies, (ISSN: 2147-0626) p. 233-239, http://kutaksam.karabuk.edu.tr/index.php/ilk/article/view/31/110
• Ali Öztürk,2006, TEV interview, ManipulationandSocial Traumas, TurkishLiterature Foundation, İstanbul. http://www.turkiyegazetesi.com.tr/genel/a313002.aspx
• Öztürk, Ali, “The Dilemma of the Nature of SufiTechnologyandItsReflectionstoToday”, 6th Department of SufismCoordination Meeting, 30 September – 1 October, Karabuk.
• Öztürk, Ali, 2015, New ApproachesandFailure of theReductionist Human RightsParadigm, Siirt University, http://www.haber7.com/siirt/1715097-siirtte-indirgemeci-insan-haklari- paradigmasinin-iflasi-ve-yeni-arayislar-konferansi, http://siubasin.com/indirgemeci-insan-haklari-paradigmasinin-iflasi-ve-yeni-arayislar/
• Emre, İsmet and Öztürk, Ali, 2016, “Looking at Life with a Book”, Aksaray University, https://www.youtube.com/watch?v=-7fuuKgFsZk
• Öztürk, Ali, 2015, East-West DialecticsandCivilizationalManipulations, UsakUniversity, Society of SociologyUsak, https://ziraatdoga.usak.edu.tr/icerik/280/1
• Öztürk, Ali, 2017, Importance of the Conquest of Istanbul in terms of East-West Conflict, BartinUniversity, http://www.milliyet.com.tr/istanbul-un-fethinin-564-yil-donumu-bartin-yerelhaber-2064517/
• Öztürk, Ali, 2017, A Contrubitions of Imagology, a New Essay, on SocialScience, Krakow, Poland. http://edebiyat.bartin.edu.tr/duyuruicerik.aspx?Guid=0840ebd0-88d3-e711-80c0-00505680d95e
• Öztürk, Ali, 2016, Epistemology of Imagology, Krakow, Poland. http://www.etnologia.uj.edu.pl/en_GB/instytut/wydarzenia?p_p_id=56_INSTANCE_5oBZLlhIqkep&p_p_lifecycle=0&p_p_state=normal&p_p_mode=view&p_p_col_id=column2&p_p_col_count=2&groupId=11497829&articleId=128079490
• Öztürk, Ali, 2015, ImagologyLectures I, https://www.youtube.com/watch?v=NIcqr6s4nvw
• Öztürk, Ali, 2015, Humanization of EducationandContemporaryProblems of Education, Manisa. https://www.youtube.com/watch?v=FG4Nihn-P3Y
• Öztürk, Ali, 2013, IntroductiontoSociology, https://www.youtube.com/watch?v=xCcKEktHdgQ
• Öztürk,Ali, 2015, Critical Sociology I, https://www.youtube.com/watch?v=matHQybJ9y8&feature=youtu.be
• Öztürk, Ali, 2015, Critical Sociology II, https://www.youtube.com/watch?v=1TSKytT11lc
• Öztürk, Ali, 2018, Comparison of Eastern-IslamicCitiesand Western Cities in theContext of Urban Imageology, KeepingHistoryAlive, Keepingthe City AliveSymposium, Kastamonu, http://www.tyb.org.tr/tarihi-eserlerimize-sahip-cikarak-gelecege-tasimaliyiz-35593h.htm
• Öztürk, Ali, 2018, New Crises of OurCivilizationandSearchfor Solutions (Mythologies, FactsandTruths), East-West/Science-Art, Adana, https://www.youtube.com/watch?v=Z4AbFzxK3KQ

TV PROGRAMME
• İsmet Emre and Ali Öztürk, the program called "CivilView", which is broadcastlive on ABA TV every Thursday. https://www.youtube.com/watch?v=pta5_KVoxHQhttps://www.youtube.com/watch?v=POnp8hPD6qE
EXCHANGE PROGRAMS
• Between 20-23 November 2017 ErasmusAcademicStaff Exchange Program namedStaffMobilityforteaching at JagiellonianUniversity, Kroakow, Poland.
• Between 1-3 June 2016, Erasmus AcademicStaff Exchange Program namedStaffMobilityforteaching at JagiellonianUniversity, Kroakow, Poland.
• Between 09-14 June 2013 Erasmus AcademicStaff Exchange Program namedStaffMobilityforteaching at TheUniversity of J. E. Purkyně in ÚstínadLabem, CzechRepublic.
CHAIRMAN OF SYMPOSIUMS
• international movement immigration symposium Antalya Bilim University (2022)
• Bartın Üniversitesi, Sosyoloji Bölümü, Yüzyılın Sorunları ve Sosyoloji 4. Öğrenci Sempozyumu, 4-5 Mayıs 2016, Bartın. https://www.youtube.com/channel/UCB30F1ou1uz0Zi5jIHNe8bw
• Bartın Üniversitesi, Sosyoloji Bölümü, Yüzyılın Sorunları ve Sosyoloji 5. Öğrenci Sempozyumu, 24-25 Mayıs 2017, Bartın. http://yuzyilsempozyumu.bartin.edu.tr/AnaSayfa.aspx
• Bartın Üniversitesi, Sosyoloji Bölümü, Yüzyılın Sorunları ve Sosyoloji 6. Öğrenci Sempozyumu, 2-3 Mayıs 2018, Bartın. http://yuzyilsempozyumu7.bartin.edu.tr/
REFEREEING FOR ACADEMIC JOURNALS
• Gümüşhane UniversityInstitute of SocialSciences, Vol: 8, Issue: 21, Year 2017
• ODUSOBIA, November, 2017/7 (3)
• Nevşehir Hacı Bektaş Veli UniversityJournal, Vol: 8, Issue: 1
• Journal of Cesmi Cihan/BartinUniversity, Winter, 2017,
• BartinJournal of EducationalSciences, Summer, 2013 andJune, 2016
• MuglaJournal of Socialand Human Sciences, Fall 2018
• BartinUniversityJournal of SocialSciencesInstitute, Vol: 2, Issue: 2
• OPUS International Journal of SocietyStudies, Vol: 11, Issue: 19
• TurkishStudies, Vol: 14 Issue: 6, 2019
• Dicle UniversityJournal of SocialSciencesInstitute, Issue: 25/2020
• Hadith Dergisi 20204.
• Afyon Kocatepe Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi Cilt: 24, Say: 1, Mart-2022
• Anemon 2019
• Sosyolojik Bağlam 2023
• Journal of Pharmaceutical Research International 2021

SUPERVISED THESES (MASTER'S)
Year Preparedby Thesis Name
2017 Murat Deniz TheRelationshipbetween Media andPolitics in theProcess of February 28
2015 İbrahim Celebi TheRelationship of Modern TurkishPoetrywith New Tools: Social Media Example

EXPERIENCE
Year Position
2011-2018 FounderChairman of theDepartment at BartinUniversity
2011-2013 SenateMembership
2012 Feta Aydin Award
2004-2011 Non-UniversityExperience: Ministry of NationalEducationGuidanceandCounselingTeacher

Master Program Courses LECTURES
Term Course Language Hours
2020-2021 Sociology of Institutions Türkçe 3
2013-2014 Image, Mythology, Symbol Türkçe 3
2013-2014 Imageology 2 Türkçe 3
2013-2014 Interdisciplinary Approaches and Methodology Türkçe 3
2012-2013 Image, Mythology, Symbol Türkçe 3
2021- Methodology and Ethic Tükçe 3
2023- İmagology and Psychological Counseling Türkçe 3

UNDERGRADUATED LECTURES
Term Course Language Hours
2020- Introduction to Sociology English 3
2020- Introduction to Philosophy English 3
2018-2019 Urban and Environment Sociology English 3
20223- Cross-Cultural Psychology English 3
2018-2019 Sociology of Crisis English 3
ERASSOS101 Introduction to Sociology English 3
2022 Systems Thinking English 2
2016-2018 Imageology Türkçe 3
2016-2018 WritingTexts in SocialSciences Türkçe 4
2016-2017 Critical Sociology Türkçe 3
2016-2017 Sociology of Crisis Türkçe 3
2016-2017 Sociology Türkçe 3
2013-2018 Methodology in SocialSciences Türkçe 3
2016-2017 GenderandWomen'sStudies Türkçe 3
2015-2016 CivilizationandSociety Türkçe 3
2014-2019 GraduationThesis 1-2 Türkçe 2
2013-2018 Sociology of Crisis Türkçe 3
2013-2014 History of PoliticalThought I Türkçe 3
2013-2014 History of PoliticalThought II Türkçe 3
2013-2014 IntroductiontoSociology I Türkçe 3
2013-2014 PoliticalCommunication Türkçe 3
2019-2020 LawandCriminalSociology Türkçe 3
2019-2020 TextReadings in Sociology Türkçe 3
2019-2020 EducationalPhilosophy Türkçe 2
2019-2020 EducationalSociology Türkçe 2
2019-2020 SocialAnthropology Türkçe 2
2020-2021 SpiritualCounseling Türkçe 2
2020-2021 EthicsandMorals in Education Türkçe 2
2020-2021 Characterand Value Education Türkçe 2
2020-2021 FamilyCommunication Türkçe 3
2020-2021 Critical andAnalyticalThinking Türkçe 2
2020-2021 CrisisIntervention Türkçe 2
2021-2022 IntroductiontoSociology English 3
2021-2022 IntroductiontoPhilosophy English 3
2021-2022 CulturallySensitiveCounseling Türkçe 2
2021-2022 FamilyRelationshipandCommunication Türkçe 2
2021-2022 Career Planning and Development Türkçe 2

Turkish
DERSİN ADI DERS KODU YIL DÖNEM BİRİM
EĞİTİM FELSEFESİ EBB 104 2019-2020 Bahar EĞİTİM FAKÜLTESİ
İmajoloji ve Psikolojik Danışma Kuramlarında Yeni Arayışlar PDR 509 2021-2022 Bahar Lisansüstü PDR
SOSYAL ANTROPOLOJİ RPD 104 2019-2020 Bahar EĞİTİM FAKÜLTESİ
EĞİTİM SOSYOLOJİSİ EBB 103 2019-2020 Bahar EĞİTİM FAKÜLTESİ
EĞİTİM FELSEFESİ EBB 104 2019-2020 Bahar EĞİTİM FAKÜLTESİ
EĞİTİM SOSYOLOJİSİ EBB 103 2019-2020 Bahar EĞİTİM FAKÜLTESİ
EĞİTİM SOSYOLOJİSİ EBB 104 2019-2020 Bahar EĞİTİM FAKÜLTESİ
BİLİMSEL ARAŞTIRMA YÖNTEM VE TEKNİKLERİ RPD 407 2020-2021 Güz EĞİTİM FAKÜLTESİ
EĞİTİM SOSYOLOJİSİ EBB 103 2020-2021 Güz EĞİTİM FAKÜLTESİ
ELEŞTİREL VE ANALİTİK DÜŞÜNME MBS 511 2020-2021 Güz EĞİTİM FAKÜLTESİ
KÜLTÜREL ANTROPOLOJİ PDR 103 2020-2021 Güz EĞİTİM FAKÜLTESİ
TOPLUMA HİZMET UYGULAMALARI RPD 409 2020-2021 Güz EĞİTİM FAKÜLTESİ
EĞİTİM FELSEFESİ EBB 104 2020-2021 Güz EĞİTİM FAKÜLTESİ
EĞİTİM SOSYOLOJİSİ EBB 103 2020-2021 Güz EĞİTİM FAKÜLTESİ
EĞİTİM SOSYOLOJİSİ EBB 104 2020-2021 Güz EĞİTİM FAKÜLTESİ
EĞİTİM FELSEFESİ EBB 103 2020-2021 Güz EĞİTİM FAKÜLTESİ
EĞİTİM SOSYOLOJİSİ EBB 103 2020-2021 Güz EĞİTİM FAKÜLTESİ
FELSEFE IKT 109 2020-2021 Güz SOSYAL BİLİMLER FAKÜLTESİ
EĞİTİM SOSYOLOJİSİ BMB 103 2020-2021 Güz SPOR BİLİMLERİ FAKÜLTESİ
KRİZE MÜDAHALE PDR 506 2020-2021 Bahar EĞİTİM FAKÜLTESİ
KURUM DENEYİMİ RPD 408 2020-2021 Bahar EĞİTİM FAKÜLTESİ
MANEVİ DANIŞMANLIK PDR 310 2020-2021 Bahar EĞİTİM FAKÜLTESİ
REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMADA ALAN ÇALIŞMASI RPD 406 2020-2021 Bahar EĞİTİM FAKÜLTESİ
SEÇMELİ VII : AİLE İÇİ İLİŞKİLER VE İLETİŞİM RPD 414 2020-2021 Bahar EĞİTİM FAKÜLTESİ
SOSYAL ANTROPOLOJİ RPD 104 2020-2021 Bahar EĞİTİM FAKÜLTESİ
TOPLUMA HİZMET UYGULAMALARI PDR 205 2020-2021 Bahar EĞİTİM FAKÜLTESİ
EĞİTİM SOSYOLOJİSİ EBB 103 2020-2021 Bahar EĞİTİM FAKÜLTESİ
EĞİTİMDE ETİK VE AHLAK EBB 303 2020-2021 Bahar EĞİTİM FAKÜLTESİ
KARAKTER VE DEĞER EĞİTİMİ MBS 514 2020-2021 Bahar EĞİTİM FAKÜLTESİ
EĞİTİM FELSEFESİ BMB 104 2020-2021 Bahar SPOR BİLİMLERİ FAKÜLTESİ
AİLE İÇİ İLİŞKİLER VE İLETİŞİM PDR518 2021-2022 Güz EĞİTİM FAKÜLTESİ
KARİYER PLANLAMA VE GELİŞTİRME GKS 509 2021-2022 Güz EĞİTİM FAKÜLTESİ
KÜLTÜRE DUYARLI PSİKOLOJİK DAN. PDR507 2021-2022 Güz EĞİTİM FAKÜLTESİ
KÜLTÜREL ANTROPOLOJİ PDR 103 2021-2022 Güz EĞİTİM FAKÜLTESİ
OKULLARDA RPD UYGULAMALARI 1 MB 401 2021-2022 Güz EĞİTİM FAKÜLTESİ
EĞİTİM SOSYOLOJİSİ EBB 103 2021-2022 Güz EĞİTİM FAKÜLTESİ
FELSEFE IKT 109 2021-2022 Güz SOSYAL BİLİMLER FAKÜLTESİ
EĞİTİM FELSEFESİ EBB 104 2021-2022 Bahar EĞİTİM FAKÜLTESİ
EĞİTİMDE ARAŞTIRMA YÖNTEMLERİ EBB 204 2021-2022 Bahar EĞİTİM FAKÜLTESİ
EĞİTİMDE ETİK VE AHLAK EBB 303 2021-2022 Bahar EĞİTİM FAKÜLTESİ
KARAKTER VE DEĞER EĞİTİMİ PDR 208 2021-2022 Bahar EĞİTİM FAKÜLTESİ
MANEVİ DANIŞMANLIK PDR 310 2021-2022 Bahar EĞİTİM FAKÜLTESİ
OKULLARDA RPD UYGULAMALARI 2 MB 405 2021-2022 Bahar EĞİTİM FAKÜLTESİ
SOSYOLOJİ MLY 102.03 2021-2022 Bahar SOSYAL BİLİMLER FAKÜLTESİ
BİLİMSEL ARAŞTIRMA TEKNİKLERİ VE ETİK PDR 501 2021-2022 Bahar LİSANSÜSTÜ EĞİTİM ENSTİTÜSÜ
SAĞLIK VE TOPLUM SKY523 2021-2022 Bahar LİSANSÜSTÜ EĞİTİM ENSTİTÜSÜ
SOSYAL ANTROPOLOJİYE GİRİŞ CGE 104 2021-2022 Bahar SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ
SAĞLIK SOSYOLOJİSİ AHS 206 2021-2022 Bahar SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ

Sosyoloji, Değişme, Azgelişmişlik ve Modernleşme Sosyolojisi
Doç. Dr. Ahmet Canan KARAKAŞ KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ, İLAHİYAT FAKÜLTESİ Türkiye
Din Psikolojisi
Doç. Dr. Kemal Ramazan HAYKIRAN ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ Türkiye
İslam Tarihi ve Medeniyeti
Doç. Dr. Yusuf Bahri GÜNDOĞDU Division of Religious Education, Ondokuz Mayıs University, Faculty of Education, Samsun, Türkiye Türkiye
Değerler Eğitimi, Eğitimin Felsefi ve Sosyal Temelleri, Din Eğitimi
Prof. Dr. Yusuf ŞEN BAYBURT ÜNİVERSİTESİ Türkiye
İslam Hukuku
Prof. Dr. Murat ŞİMŞEK MARMARA ÜNİVERSİTESİ, İSLAM EKONOMİSİ VE FİNANSI ENSTİTÜSÜ Türkiye
İslam Ekonomisi, Katılım Bankacılığı, Katılım Sigortacılığı, İslam Hukuku
Doç. Dr. Huzeyfe ÇEKER NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ Türkiye

Huzeyfe Çeker, Konya İHL (2003), Selçuk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi (2007), Anadolu Üniversitesi AÖF İktisat Fakültesi (2008) ve Anadolu Üniversitesi AÖF Adalet mezunudur. Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde İslam hukuku alanında yüksek lisansını (2010), Necmettin Erbakan Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde aynı alanda doktorasını (2016) tamamlamıştır. 2022 yılında İslam hukuku alanında doçent olmuştur. Arapça ve İngilizce bilmektedir.

İslam Hukuku
Prof. Dr. Necmettin GÖKKIR İstanbul Üniveristesi Türkiye
Tefsir

Language Editors

Dr. Öğr. Üyesi Ümmügülsüm AYSAN Sağlık Bilimleri Üniversitesi, Hamidiye Sağlık Bilimleri Fakültesi, Sosyal Hizmet Türkiye
Sosyal Politika
Doç. Dr. Mehmet ONUR MUSTAFA KEMAL UNIVERSITY Türkiye
İslam Hukuku
Dr. Öğr. Üyesi Salih DERŞEVİ KARABÜK ÜNİVERSİTESİ Türkiye
Din, Toplum ve Kültür Araştırmaları
Son Güncelleme Zamanı: 4.12.2024 10:05:46
Akademik Platform İslami Araştırmalar Dergisi Creative Commons Atıf-GayriTicari 4.0 Uluslararası Lisansı (CC BY NC) ile lisanslanmıştır.