Araştırma Makalesi
BibTex RIS Kaynak Göster

Gastronomi ve Yemek Tarihi

Yıl 2021, , 106 - 109, 07.06.2021
https://doi.org/10.17123/atad.948486

Öz

Günümüz Türkiye’sinde yemek son derece moda haline gelmiş bir konu olarak gerek görsel gerek yazılı medyada geniş bir yer kaplamaktadır. Yemek kitapları kitapçı raflarında renkli bir dünya sunarak okuyucusunu beklemektedir.

Kaynakça

  • Artan, T. (2000). Aspects of the Ottoman Elite’s Food Consumption: Looking for “Staples, “Luxuries” and “Delicacies” in a Changing Century”, İçinde; D. Quataert (Editör), Consumption Studies and the History of the Ottoman Empire 1550-1922 (ss. 107-201). New York: State University of New York Press.
  • Avcı, A., Erkoç, S. ve Otman, E. (haz) (2013). Yemekte Tarih Var Yemek Kültürü ve Tarihçiliği (haz.). İstanbul: Tarih Vakfı Yurt Yayınları.
  • Bilgin, A. (2004). Osmanlı Saray Mutfağı. İstanbul: Kitabevi Yayınları.
  • Bilgin, A. ve Samancı, Ö. (2008). Türk Mutfağı. Ankara: Kültür ve Turizm Bakanlığı Yayınları.
  • Dalby, A. (2004). Bizans’ın Damak Tadı. İstanbul: Alfa Yayınları.
  • Faroqhi, S. ve Neumann, C. (2003). The Illuminated Table, the Prosperous House Food and Shelter in Ottoman Material Culture. Würzburg: Ergon Verlag.
  • Freedman, P. (2008). Yemek: Damak Tadının Tarihi (çev. N. Elhüseyni), İstanbul: Oğlak Yayınları.
  • İnalcık, H. (1991). “Matbakh”, l’Encylopédie de l’Islam, New Edition, VI: 807-815.
  • Kut, G. (1988). Şirvani’nin Yemek Kitabı Çevirisine Eklediği Yemekler Üzerine, I. Milletlerarası Yemek Kongresi, Ankara.
  • Kut, G. (1986). Et-Terkibat Fi Tabhi’l- Hulviyyat. Ankara: Kültür ve Turizm Bakanlığı, Milli Folklor Araştırma Dairesi Yayınları.
  • Kut, T. (1985). Açıklamalı Yemek Kitapları Bibliyografyası (Eski Harfli Yazma ve Basma Eserler. Ankara: Kültür ve Turizm Bakanlığı MIFAD.
  • Pollan, M. (2013). Cooked A Natural History of Transformation. Penguin Books.
  • Samancı, Ö. (2012). “Food Studies in Ottoman-Turkish Historiography”. İçinde; K.W. Claflin. P. Scholliers (Editör), Writing Food History: A Global Perspective (ss.107-120). New York: Berg.
  • Samancı, Ö. (2013). “Selçuklu Mutfağı, Yemek Tarihi ve “Yemek Hikayeciliği”, Yemek ve Kültür, 32: 152- 154.
  • Samancı, Ö. (2015). La Cuisine d’Istanbul au 19e Siecle. Fransa PUR-PUFR.
  • Samancı, Ö. ve Bilgin, A. (2010). “II. Mahmut Döneminde İstanbul ve Saray Mutfağı”, II. Mahmut Yeniden Yapılanma Sürecinde İstanbul. İçinde; Coşkun Yılmaz (Editör), (ss. 324-347), İstanbul.
  • Scholliers, P. (2012). Ten Years of Food & History: “la sfida è partita, Food & History, 10 (2): 27-41.
  • Singer, A. (2011). Starting with Food: Culinary Approaches to Ottoman History. Princeton: Markus Wiener Publishers.
Toplam 18 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Gastronomi İncelemeleri
Yazarlar

Özge Samancı 0000-0001-6539-8468

Yayımlanma Tarihi 7 Haziran 2021
Yayımlandığı Sayı Yıl 2021

Kaynak Göster

APA Samancı, Ö. (2021). Gastronomi ve Yemek Tarihi. Anatolia: Turizm Araştırmaları Dergisi, 32(1), 106-109. https://doi.org/10.17123/atad.948486
AMA Samancı Ö. Gastronomi ve Yemek Tarihi. Anatolia: Turizm Araştırmaları Dergisi. Haziran 2021;32(1):106-109. doi:10.17123/atad.948486
Chicago Samancı, Özge. “Gastronomi Ve Yemek Tarihi”. Anatolia: Turizm Araştırmaları Dergisi 32, sy. 1 (Haziran 2021): 106-9. https://doi.org/10.17123/atad.948486.
EndNote Samancı Ö (01 Haziran 2021) Gastronomi ve Yemek Tarihi. Anatolia: Turizm Araştırmaları Dergisi 32 1 106–109.
IEEE Ö. Samancı, “Gastronomi ve Yemek Tarihi”, Anatolia: Turizm Araştırmaları Dergisi, c. 32, sy. 1, ss. 106–109, 2021, doi: 10.17123/atad.948486.
ISNAD Samancı, Özge. “Gastronomi Ve Yemek Tarihi”. Anatolia: Turizm Araştırmaları Dergisi 32/1 (Haziran 2021), 106-109. https://doi.org/10.17123/atad.948486.
JAMA Samancı Ö. Gastronomi ve Yemek Tarihi. Anatolia: Turizm Araştırmaları Dergisi. 2021;32:106–109.
MLA Samancı, Özge. “Gastronomi Ve Yemek Tarihi”. Anatolia: Turizm Araştırmaları Dergisi, c. 32, sy. 1, 2021, ss. 106-9, doi:10.17123/atad.948486.
Vancouver Samancı Ö. Gastronomi ve Yemek Tarihi. Anatolia: Turizm Araştırmaları Dergisi. 2021;32(1):106-9.