Kitap İncelemesi
PDF EndNote BibTex RIS Kaynak Göster

Evliya Çelebi Seyahatnamesi’nde Yemek Kültürü (Yorumlar ve Sistematik Dizin)

Yıl 2022, Cilt 33, Sayı 2, 155 - 160, 01.12.2022

Öz

Anatolia: Turizm Araştırmaları Dergisi’nin bu sayısından itibaren “Kitap Tanıtımı” başlığı altından turizm literatürüne katkı yapan öncü ve örnek alınabilecek kitapları tanıtan yazılara yer vereceğim. Bu sayıda Marianna Yerasimos’un yazdığı ve üçüncü baskısı Yapı Kredi Yayınları’ndan çıkan Evliya Çelebi Seyahatnamesi’nde Yemek Kültürü (Yorumlar ve Sistematik Dizin) kitabını tanıtmaya çalışacağım.

Kaynakça

  • Kahraman, S. A. ve Dağlı, Yücel (2011). Günümüz Türkçesiyle Evliya Çelebi Seyahatnamesi (İstanbul) (Altıncı baskı). İstanbul: Yapı Kredi Yayınları.
  • Yerasimos, M. (2019). Evliya Çelebi Seyahatnamesi’nde Yemek Kültürü (Yorumlar ve Sistematik Dizin). İstanbul: Yapı Kredi Yayınları.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Konular Sosyal
Bölüm Kitap Tanıtımı ve Değerlendirme
Yazarlar

Nazmi KOZAK Bu kişi benim (Sorumlu Yazar)
Anatolia Turizm Akademisi
0000-0002-0859-8874
Türkiye

Yayımlanma Tarihi 1 Aralık 2022
Yayınlandığı Sayı Yıl 2022, Cilt 33, Sayı 2

Kaynak Göster

Bibtex @kitap İncelemesi { atad1186731, journal = {Anatolia: Turizm Araştırmaları Dergisi}, issn = {1300-4220}, eissn = {2822-4647}, address = {}, publisher = {Nazmi KOZAK}, year = {2022}, volume = {33}, number = {2}, pages = {155 - 160}, doi = {10.17123/atad.1186731}, title = {Evliya Çelebi Seyahatnamesi’nde Yemek Kültürü (Yorumlar ve Sistematik Dizin)}, key = {cite}, author = {Kozak, Nazmi} }
APA Kozak, N. (2022). Evliya Çelebi Seyahatnamesi’nde Yemek Kültürü (Yorumlar ve Sistematik Dizin) . Anatolia: Turizm Araştırmaları Dergisi , 33 (2) , 155-160 . Retrieved from https://dergipark.org.tr/tr/pub/atad/issue/68201/1186731
MLA Kozak, N. "Evliya Çelebi Seyahatnamesi’nde Yemek Kültürü (Yorumlar ve Sistematik Dizin)" . Anatolia: Turizm Araştırmaları Dergisi 33 (2022 ): 155-160 <https://dergipark.org.tr/tr/pub/atad/issue/68201/1186731>
Chicago Kozak, N. "Evliya Çelebi Seyahatnamesi’nde Yemek Kültürü (Yorumlar ve Sistematik Dizin)". Anatolia: Turizm Araştırmaları Dergisi 33 (2022 ): 155-160
RIS TY - JOUR T1 - Evliya Çelebi Seyahatnamesi’nde Yemek Kültürü (Yorumlar ve Sistematik Dizin) AU - NazmiKozak Y1 - 2022 PY - 2022 N1 - DO - T2 - Anatolia: Turizm Araştırmaları Dergisi JF - Journal JO - JOR SP - 155 EP - 160 VL - 33 IS - 2 SN - 1300-4220-2822-4647 M3 - UR - Y2 - 2022 ER -
EndNote %0 Anatolia: Turizm Araştırmaları Dergisi Evliya Çelebi Seyahatnamesi’nde Yemek Kültürü (Yorumlar ve Sistematik Dizin) %A Nazmi Kozak %T Evliya Çelebi Seyahatnamesi’nde Yemek Kültürü (Yorumlar ve Sistematik Dizin) %D 2022 %J Anatolia: Turizm Araştırmaları Dergisi %P 1300-4220-2822-4647 %V 33 %N 2 %R %U
ISNAD Kozak, Nazmi . "Evliya Çelebi Seyahatnamesi’nde Yemek Kültürü (Yorumlar ve Sistematik Dizin)". Anatolia: Turizm Araştırmaları Dergisi 33 / 2 (Aralık 2022): 155-160 .
AMA Kozak N. Evliya Çelebi Seyahatnamesi’nde Yemek Kültürü (Yorumlar ve Sistematik Dizin). Anatolia: Turizm Araştırmaları Dergisi. 2022; 33(2): 155-160.
Vancouver Kozak N. Evliya Çelebi Seyahatnamesi’nde Yemek Kültürü (Yorumlar ve Sistematik Dizin). Anatolia: Turizm Araştırmaları Dergisi. 2022; 33(2): 155-160.
IEEE N. Kozak , "Evliya Çelebi Seyahatnamesi’nde Yemek Kültürü (Yorumlar ve Sistematik Dizin)", Anatolia: Turizm Araştırmaları Dergisi, c. 33, sayı. 2, ss. 155-160, Ara. 2022, doi:10.17123/atad.1186731