BibTex RIS Kaynak Göster

Abdurrahman Munif ve Risale Min Verai'l-Hudud Adlı Kısa Öyküsü

Yıl 2015, Sayı: 35, 303 - 315, 06.01.2016

Öz

Öz

Bu çalışmada, Modern Arap Edebiyatının önemli hikâye ve roman yazarlarından biri olan Abdurrahman Munîf’in hayatı, edebî kişiliği ve eserleri hakkında kısaca bilgi verildikten sonra “el-Bâbu’l-Meftûh” adlı hikâye seçkisinde yer alan “Risâle min Verâi’l-Hudûd” (Sınırlar Ötesinden Bir Mektup) adlı kısa öykünün tercümesi verilmeye çalışılmıştır.

Anahtar Kelimeler: Abdurrahman Munîf, Kısa Öykü, el-Bâbu’l-Meftûh, Risâle min Verâi’l-Hudûd

 

Abdelrahman Munif and His Short Story Resale Min Veraal Hudud

 Abstract

In this study, after giving brief information about Abdelrahman Munif’s life, literary personelity and works who is one of the important story and novel writer in Modern Arabic literature, the short story named “Risale min verail hudud” which is in the story featured in “al-Babul meftûh” is tried to give translation.

Keywords:  Abdelrahman Munif, Short Story al-Babal Maftuh, Resale min Veraal Hudud

Yıl 2015, Sayı: 35, 303 - 315, 06.01.2016

Öz

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Bölüm Makaleler
Yazarlar

İlknur Emekli

Yayımlanma Tarihi 6 Ocak 2016
Gönderilme Tarihi 6 Ocak 2016
Yayımlandığı Sayı Yıl 2015 Sayı: 35

Kaynak Göster

APA Emekli, İ. (2016). Abdurrahman Munif ve Risale Min Verai’l-Hudud Adlı Kısa Öyküsü. Güzel Sanatlar Enstitüsü Dergisi(35), 303-315.

Etik kurallarla ilgili maddelerin uygulanması konusunda etik kurul izni gerektiren çalışmalar için izinlerin alınıp, izinle ilgili bilgilere makalede yer verilmesi hususu kriterlere eklenmiştir. Bu doğrultuda dergimize gönderilen ve aşağıda belirtilen koşullara uyan makaleler için Etik Kurul İzni alınması gerekmektedir.
• Anket, mülakat, odak grup çalışması, gözlem, deney, görüşme teknikleri kullanılarak katılımcılardan veri toplanmasını gerektiren nitel ya da nicel yaklaşımlarla yürütülen her türlü araştırmalar.
Ayrıca;
• Başkalarına ait ölçek, anket, fotoğrafların kullanımı için sahiplerinden izin alınması ve belirtilmesi,
• Kullanılan fikir ve sanat eserleri için telif hakları düzenlemelerine uyulduğunun belirtilmesi gerekmektedir.