BibTex RIS Kaynak Göster

Probiyotik ve Prebiyotiklerin Fonksiyonel Özellikleri / Functional Characteristics Of Probiotics And Prebiotics

Yıl 2004, Cilt: 35 Sayı: 3-4, - , 10.01.2011

Öz

ÖZET : Canlı mikroorganizma (probiyotik) içeren fonksiyonel gıdalara olan ticari ilgi, probiyotiklerin sindirim sistemindeki fonksiyonları üzerine yapılan araştırmalarla paralel olarak artmaktadır. Son yıllarda birçok araştırıcı çalışmalarını, doğal sindirim sistemi florasını oluşturan Lactobacillus ve Bifidobacteria suşları üzerinde yoğunlaştırmıştır. Prebiyotikler, barsakta selektif bir fermantasyona sebep olan sindirilemeyen (oligosakkaritler vb.) gıda katkılarıdır. Prebiyotikler aynı zamanda vücut sağlığına faydalı bazı etkilere sahiptirler. Probiyotik ve prebiyotikler gıda ürünlerinde kombine olarak kullanılabilir ki bu durum simbiyotik olarak adlandırılır. Bu derlemede, fonksiyonel özelliklere sahip olan probiyotik ve prebiyotiklerin önemine dikkat çekilmiştir.
Anahtar kelimeler: probiyotik, prebiyotik, fonksiyonel özellik
Functional Characteristics Of Probiotics And Prebiotics

 

ABSTRACT : The commercial interest on functional foods containing live microorganisms named probiotics increases to be parallel to studies conducting on functionalities of probiotics in the digestive tract. In recent years, most researchers have focused on intestinal Lactobacillus and Bifidobacteria species being part of the natural gastrointestinal microbiota. Prebiotics are non-digestible food ingredients (e.g. oligosaccharides) having a selective fermentation in the colon. Prebiotics also have some benefits on body health. Probiotics and prebiotics may be used as a combine in food products, called to be a symbiotic. In this review, the use of probiotics and prebiotics as functional foods were outlined.
Key Word: probiotic, prebiotic, functional food

Yıl 2004, Cilt: 35 Sayı: 3-4, - , 10.01.2011

Öz

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil tr;en
Bölüm DERLEMELER
Yazarlar

Osman Sağdıç Bu kişi benim

Erdoğan Küçüköner Bu kişi benim

Sami Özçelik Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 10 Ocak 2011
Yayımlandığı Sayı Yıl 2004 Cilt: 35 Sayı: 3-4

Kaynak Göster

APA Sağdıç, O., Küçüköner, E., & Özçelik, S. (2011). Probiyotik ve Prebiyotiklerin Fonksiyonel Özellikleri / Functional Characteristics Of Probiotics And Prebiotics. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, 35(3-4).
AMA Sağdıç O, Küçüköner E, Özçelik S. Probiyotik ve Prebiyotiklerin Fonksiyonel Özellikleri / Functional Characteristics Of Probiotics And Prebiotics. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi. Ocak 2011;35(3-4).
Chicago Sağdıç, Osman, Erdoğan Küçüköner, ve Sami Özçelik. “Probiyotik Ve Prebiyotiklerin Fonksiyonel Özellikleri / Functional Characteristics Of Probiotics And Prebiotics”. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 35, sy. 3-4 (Ocak 2011).
EndNote Sağdıç O, Küçüköner E, Özçelik S (01 Ocak 2011) Probiyotik ve Prebiyotiklerin Fonksiyonel Özellikleri / Functional Characteristics Of Probiotics And Prebiotics. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 35 3-4
IEEE O. Sağdıç, E. Küçüköner, ve S. Özçelik, “Probiyotik ve Prebiyotiklerin Fonksiyonel Özellikleri / Functional Characteristics Of Probiotics And Prebiotics”, Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, c. 35, sy. 3-4, 2011.
ISNAD Sağdıç, Osman vd. “Probiyotik Ve Prebiyotiklerin Fonksiyonel Özellikleri / Functional Characteristics Of Probiotics And Prebiotics”. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 35/3-4 (Ocak 2011).
JAMA Sağdıç O, Küçüköner E, Özçelik S. Probiyotik ve Prebiyotiklerin Fonksiyonel Özellikleri / Functional Characteristics Of Probiotics And Prebiotics. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi. 2011;35.
MLA Sağdıç, Osman vd. “Probiyotik Ve Prebiyotiklerin Fonksiyonel Özellikleri / Functional Characteristics Of Probiotics And Prebiotics”. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, c. 35, sy. 3-4, 2011.
Vancouver Sağdıç O, Küçüköner E, Özçelik S. Probiyotik ve Prebiyotiklerin Fonksiyonel Özellikleri / Functional Characteristics Of Probiotics And Prebiotics. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi. 2011;35(3-4).

Bu dergide yayınlanan makaleler Creative Commons Uluslararası Lisansı (https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/) kapsamında yayınlanmaktadır. Bu, orijinal makaleye uygun şekilde atıf yapılması şartıyla, eserin herhangi bir ortam veya formatta kopyalanmasını ve dağıtılmasını sağlar. Ancak, eserler ticari amaçlar için kullanılamaz.

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/