BibTex RIS Kaynak Göster

TAVUK RASYONLARINDA KULLANILAN KATKI MADDELERİ VE İLAÇLAR

Yıl 1974, Cilt: 5 Sayı: 4, - , 15.12.2010

Öz

ÖZET
Vücuda: alman besin maddelerinin sindirim, absorpsiyon
ve hücrelere nakillerini kolaylaştırmak; metaboltzma faaliyetlerini
daha yüksek ağırlık artışı ve daha kaliteli ürünler
verme yöniine çevirmek için tavuk rasyonlarına besin değeri
olmayan bazı katkı maddeleri ve ilaçlar ilave edilmektedir.
Bunlar: 1. Palet yemlerin tekstürüne tesir eden ve sağlamlığını
arttıran palet bağlayıcıları 2. Yem1erin lezzetliliğini art·
tıran tat verici unsurlar 3. Bazı besin maddelerinin sindirim
deecesini arttıranenzimler 4. Besin maddelerini barsak mik·
roflorasının ve onun toksik ürünlerinin yıkımından koruyan
antibiyotikler, arsenikaller ve nitrofuranlar 5. Yemlerdeki veya
hayvanın sindirim kanalındaki zararlı küfleri yok edici antifungal'lar
6. Bazı hastalıklarla mücadelede kullanılan geniş
spektrumlu antibiyotikler 7. Antibiyotiklerin iyileştirİci etkilerin
'kuvvetlendiren bazı kimyasal maddeler 8. Koksidiyostatlar
9. Solucan düşürücü ilaçlar 10. Yağ asitlerini ve yağda
eriyen citaminleri perokSidasyondan koruyan antioksidantlar
11. Yumurta sarısının pigmentasyonunu etkileyen karotenoid
maddeler 12. Metabolizmayı belirli maksatlara yönelten hormon
ve benzeri maddeler 13. Büyüme ve yemden yararlanmayı
arttıran reserpine, aspirin gibi sakinleştirici ilaçlar 14.
Dane yemlerin ve selülozca zengin unsurların sindirilebilme
derecelerini arttırıcı grit, şeklinde özetleneb'ilir.

Yıl 1974, Cilt: 5 Sayı: 4, - , 15.12.2010

Öz

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm DERLEMELER
Yazarlar

Nihat Özen Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 15 Aralık 2010
Yayımlandığı Sayı Yıl 1974 Cilt: 5 Sayı: 4

Kaynak Göster

APA Özen, N. (2010). TAVUK RASYONLARINDA KULLANILAN KATKI MADDELERİ VE İLAÇLAR. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, 5(4).
AMA Özen N. TAVUK RASYONLARINDA KULLANILAN KATKI MADDELERİ VE İLAÇLAR. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi. Aralık 2010;5(4).
Chicago Özen, Nihat. “TAVUK RASYONLARINDA KULLANILAN KATKI MADDELERİ VE İLAÇLAR”. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 5, sy. 4 (Aralık 2010).
EndNote Özen N (01 Aralık 2010) TAVUK RASYONLARINDA KULLANILAN KATKI MADDELERİ VE İLAÇLAR. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 5 4
IEEE N. Özen, “TAVUK RASYONLARINDA KULLANILAN KATKI MADDELERİ VE İLAÇLAR”, Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, c. 5, sy. 4, 2010.
ISNAD Özen, Nihat. “TAVUK RASYONLARINDA KULLANILAN KATKI MADDELERİ VE İLAÇLAR”. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 5/4 (Aralık 2010).
JAMA Özen N. TAVUK RASYONLARINDA KULLANILAN KATKI MADDELERİ VE İLAÇLAR. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi. 2010;5.
MLA Özen, Nihat. “TAVUK RASYONLARINDA KULLANILAN KATKI MADDELERİ VE İLAÇLAR”. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, c. 5, sy. 4, 2010.
Vancouver Özen N. TAVUK RASYONLARINDA KULLANILAN KATKI MADDELERİ VE İLAÇLAR. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi. 2010;5(4).

Bu dergide yayınlanan makaleler Creative Commons Uluslararası Lisansı (https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/) kapsamında yayınlanmaktadır. Bu, orijinal makaleye uygun şekilde atıf yapılması şartıyla, eserin herhangi bir ortam veya formatta kopyalanmasını ve dağıtılmasını sağlar. Ancak, eserler ticari amaçlar için kullanılamaz.

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/