ÖZET
Dünya nüfusunun hızlı artışına paralelolarak gıda maddeleri üretiminde aynı
düzeyde artış söz konusu olmadığından, insanlık büyuk boyutlara ulaşan beslenme
sorunu lie karşı karşıya kalmıştır.
Hayvansal ürünler içinde önemli yer tutan süt ve mamülleri beslenme sorunlarına
çözüm getirmede etkin roloynarlar. Bu ürünleriçinde özellikle gerek dayanıklılık
ve gerekse içerdiği protein, kalsiyum ve fosfor yönünden daha zengin olan
peynirin önemi büyüktür.
Özellikle gelişmiş ülkelerde sütün, içme sütü ve diğer ürünler olarak tilkeiitiminin
gün geçtikçe azalmasına karşın, peynir üretim ve tüketiminde sürekli bir
artış olduğu, istatistiksel verilerle kanıtlanmaktadır,
Sütün peynire işlenmesinde uygulanacak teknik, hem sağlık, hem ekonomi ve
hem de peynir kalitesi açısından büyük ölçüde etkilidir. Bu nedenle farklı kültiu··
'lerin, peynirde aroma oluşması üzerine etkileri deneyselolarak saptandıltında»,
üretimde kültür seçimine özen gösterilmesi zorunludur.
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Bölüm | DERLEMELER |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 30 Aralık 2010 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 1981 Cilt: 12 Sayı: 2-3 |
Bu dergide yayınlanan makaleler Creative Commons Uluslararası Lisansı (https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/) kapsamında yayınlanmaktadır. Bu, orijinal makaleye uygun şekilde atıf yapılması şartıyla, eserin herhangi bir ortam veya formatta kopyalanmasını ve dağıtılmasını sağlar. Ancak, eserler ticari amaçlar için kullanılamaz.
https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/