Yüksek lisans ve doktora tezleri gerek bilim üretmek, gerekse konu uzmanı insanlar yetiştirmek açısından önem arz etmektedir. Bu nedenle önemli bir zeytin üreticisi olan ülkemizde de zeytinyağı konusunda yapılan çalışmalara nitelik ve nicelik olarak önem verilmesinin üretilen zeytinyağlarının kalitesini arttıracağı ve değer kayıplarının önüne geçilebileceği düşünülmektedir. Bu çalışmada Yükseköğretim Kurulu Yayın ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı Ulusal Tez Merkezi’ne 2000-2019 (Haziran) yılları arasında kayıtlı olan tezler taranmıştır. Zeytinyağı konusunda 121 adet teze rastlanmıştır. Bunlardan 55’sinin zeytinyağı kalitesinin belirlenmesi, 37’inin zeytinyağı teknolojisi ve 29’ünün zeytinyağı analiz yöntemleri ile ilgili olduğu görülmüştür.
Master’s and doctoral theses are important in terms of producing science and educating experts. For this reason, it is thought that giving importance to quality and quantity of olive oil studies will increase the quality of olive oil produced and prevent loss of value in our country which is an important olive producer. In this study, theses registered to Higher Education Council Publication and Documentation Department National Thesis Center between 2000-2019 (June) were searched. 121 dissertations on olive oil were found. 55 of these were related to determination of olive oil quality, 37 of them were related to olive oil technology and 29 of them were related to olive oil analysis methods.
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Konular | Ziraat, Veterinerlik ve Gıda Bilimleri |
Bölüm | Derlemeler |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 15 Kasım 2021 |
Gönderilme Tarihi | 10 Temmuz 2020 |
Kabul Tarihi | 27 Nisan 2021 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 2021 Cilt: 50 Sayı: 2 |
BAHÇE Dergisi
bahcejournal@gmail.com
https://bahcejournal.org
Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü, 77100 Yalova
X (Twitter), Linkedin, Facebook, Instagram