Dergi Kurulları

Yayın Sahibi

Doç. Dr. Atıf AKGÜN Ege Üniversitesi Türk Dünyası Araştırmaları Enstitüsü Türkiye Web

1983 yılında İzmir/Menemen’de doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Menemen’de tamamladı. 2006 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Buca Eğitim Fakültesi Türkçe Eğitimi Bölümü’nden birincilikle mezun oldu. Aynı yıl Ege Üniversitesi Türk Dünyası Araştırmaları Enstitüsü’nde lisansüstü eğitimine başlayan Akgün, 2012 yılında Türk Dünyası Edebiyatları Anabilim Dalı’nda savunduğu tezi ile doktora derecesi aldı.

2007-2013 yılları arasında Millî Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda Türkçe öğretmenliği görevi yapan Atıf Akgün, 2013 yılında Bartın Üniversitesi Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümü’nde yardımcı doçent kadrosuna atandı. 2014-2016 yılları arasında ise Düzce Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Yeni Türk Edebiyatı Anabilim Dalı’nda yardımcı doçent olarak görev yaptı. Akgün’ün ulusal ve uluslararası yayınlarda Çağdaş Türk Edebiyatı, Türk Dünyası Edebiyatları ve Balkan Türkleri Edebiyatları alanlarında makaleleri ve kitapları yayımlandı; yurt içi ve yurtdışında Balkan Türkleri ve Türk Dünyası Edebiyatları alanında çeşitli bildiriler sundu. Türkiye, Azerbaycan ve Bulgaristan’ın çeşitli yükseköğretim kurumları bünyesinde gerçekleştirilen muhtelif bilimsel projelerde yürütücü ve araştırmacı olarak görev aldı. Türk Dünyası ve Balkan Türkleri konulu birçok bilimsel etkinlikte düzenleyici ve katılımcı olarak yer alan Akgün, 2019 yılında faaliyete geçen uluslararası “Balkanlarda Türk Dili ve Edebiyatı Araştırmaları” dergisinin kurucularındandır ve hâlihazırda derginin yayın/imtiyaz sahibidir.

2016 yılından itibaren Ege Üniversitesi Türk Dünyası Araştırmaları Enstitüsü, Türk Dünyası Edebiyatları Anabilim Dalı’nda öğretim üyesi olarak görevini sürdürmekte olan Akgün, 2019 yılında YÖK (Üniversitelerarası Kurul) tarafından “Doçent” ünvanı almıştır. Atıf Akgün, 2018-2020 yılları arasında T.C. Bakanlıklararası Ortak Kültür Komisyonu marifetiyle Millî Eğitim Bakanlığı tarafından Bakü Devlet Üniversitesi Filoloji Fakültesi Türkoloji Bölümü’nde misafir öğretim üyesi olarak görevlendirilmiştir. Evli ve bir çocuk babasıdır.

Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları

Editör

Doç. Dr. Alpay İĞCİ UŞAK ÜNİVERSİTESİ Türkiye Web
Güney-Batı (Oğuz) Türk Lehçeleri ve Edebiyatları, Yeni Türk Dili (Eski Anadolu, Osmanlı, Türkiye Türkçesi)

Yayın Kurulu

Prof. Dr. Edina SOLAK University of Zenica Bosna Hersek
Dil Çalışmaları, Çeviribilim
Prof. Dr. İbrahim KELAĞAAHMET TRAKYA ÜNİVERSİTESİ Türkiye

https://personel.trakya.edu.tr/ikelagaahmet


Çağdaş Yunan Dili, Edebiyatı ve Kültürü
Prof. Dr. Mustafa İSEN Bir kuruma bağlı değildir Türkiye
Türk Dili ve Edebiyatı, Klasik Türk Edebiyatı
Prof. Dr. Oktay AHMED Ss. Cyril and Methodius University in Skopje Makedonya
Konuşma Üretimi, Ağız Araştırmaları Bilimi, Dilsel Yapılar (Fonoloji, Morfoloji ve Sözdizimi dahil), Türk Dili ve Edebiyatı
Dr. Öğr. Üyesi Abidin KARASU İSTANBUL MEDENİYET ÜNİVERSİTESİ Türkiye

Bulgaristan’ın Gotse Delchev şehrinde dünyaya geldi. İlkokulu Dıbnitsa’da, ortaokulu ve liseyi İzmit’te okudu. 2007’de İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü’nden mezun oldu. 2010’da Kocaeli Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde master; 2014’te Kocaeli Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Türk Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalı’nda doktora öğrenimini tamamladı. 2013 yılında Varşova Yunus Emre Enstitüsü’nde okutman olarak çalıştı.

2014-2016 yılları arasında Artvin Çoruh Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü’nde öğretim üyesi olarak çalıştı. Mart 2016’dan beri İstanbul Medeniyet Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü’nde öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır. Yeni Türk dili alanında bilimsel çalışmalarını sürdüren Karasu; dil ilişkileri, Türkçenin Balkan Slav dillerine etkisi alanında da ürünler vermektedir.

Çalışmaları, Balkanlarda Türk Dili ve Edebiyatı Araştırmaları Dergisi, TURAN-SAM, Uluslararası Sosyal Araştırmalar Dergisi, Dil ve Edebiyat Araştırmaları-Beşeri-Sosyal Bilimler Dergisi, Turkish Studies gibi dergilerde yayımlandı.

Türkçenin Balkan Slav dillerine etkisi alanlarında araştırmalarını sürdürmektedir.

Bulgar Dili, Edebiyatı ve Kültürü, Slav Dilleri, Edebiyatları ve Kültürleri, Yeni Türk Dili (Eski Anadolu, Osmanlı, Türkiye Türkçesi)
Doç. Dr. Bülent HÜNERLİ KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ Türkiye
Güney-Batı (Oğuz) Türk Lehçeleri ve Edebiyatları
Prof. Dr. Ertuğrul KARAKUŞ BOLU ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ Türkiye
Güney-Batı (Oğuz) Türk Lehçeleri ve Edebiyatları, Türkiye Sahası Yeni Türk Edebiyatı
Doç. Dr. Gonca KUZAY DEMİR İZMİR DEMOKRASİ ÜNİVERSİTESİ Türkiye
Dil Çalışmaları, Türkiye Dışındaki Türk Halk Bilimi, Türkiye Sahası Türk Halk Bilimi
Doç. Dr. Harun BEKİR Paisii Hilendarski University of Plovdiv Bulgaristan
Dilbilim
Doç. Dr. Mehmet Emre ÇELİK Pamukkale Üniversitesi Türkiye Web
Eğitim, Türkçe ve Sosyal Bilimler Eğitimi, Türkçe Eğitimi
Doç. Dr. Neriman HASAN "Ovidius" University of Constanta Romanya
Türkçe ve Sosyal Bilimler Eğitimi
Doç. Nevriye ÇUFADAR Şumen Piskopos Konstantin Preslavski Üniversitesi , BULGARİSTAN Bulgaristan
Türkiye Dışındaki Türk Halk Bilimi
Doç. Dr. Ömer AKSOY Bir kuruma bağlı değildir Türkiye
Boşnak Dili, Edebiyatı ve Kültürü, Slav Dilleri, Edebiyatları ve Kültürleri, Türkiye Dışındaki Türk Halk Bilimi
Doç. Dr. Xhemile ABDİU Tiran Universitesi Arnavutluk
Çeviribilim, Türk Dili ve Edebiyatı, Yeni Türk Dili (Eski Anadolu, Osmanlı, Türkiye Türkçesi), Türkçe ve Sosyal Bilimler Eğitimi
Dr. Öğr. Üyesi İbrahim ÖZKAN AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ Türkiye
Türk Halk Bilimi, Türkiye Dışındaki Türk Halk Bilimi, Türkiye Sahası Türk Halk Bilimi
Dr. Öğr. Üyesi Yakup KURT ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ, FEN-EDEBİYAT FAKÜLTESİ, TARİH BÖLÜMÜ, TARİH PR. Türkiye
Osmanlı Sahası Klasik Türk Edebiyatı, Türkiye Sahası Yeni Türk Edebiyatı, Türk Halkları ve Toplulukları, Türk Kültür Tarihi, Yakınçağ Balkan Tarihi
Dr. Taner GUCLUTURK Yunus Emre Enstitüsü Kosova
Modern Türk Edebiyatı, Türkiye Sahası Yeni Türk Edebiyatı, Yeni Türk Dili (Eski Anadolu, Osmanlı, Türkiye Türkçesi), Türk Halk Edebiyatı
Son Güncelleme Zamanı: 23.06.2024 22:32:04

Creative Commons Lisansı
Balkanlarda Türk Dili ve Edebiyatı Araştırmaları (BALTED), Creative Commons Atıf-GayriTicari 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.