Araştırma Makalesi
BibTex RIS Kaynak Göster

Helal Otel Belgeli Otellerdeki Yöneticilerin Sertifikalı Helal Gıda Uygulamalarıyla İlgili Düşünceleri: Beş Yıldızlı Bir Otel Örneği

Yıl 2017, Cilt: 8 Sayı: 15, 455 - 470, 30.06.2017

Öz

Sertifikalı olarak Helal Gıda uygulaması gerçekleştiren Helal Otel Belgeli

otellerde görev yapan farklı departmanlardaki yöneticiler açısından Helal Gıda

uygulamalarının önemi ve mevcut sorun-çözüm ilişkilerinin belirlenmesi

amacıyla yapılan bu çalışmada, sertifikalı olarak Helal Gıda uygulaması

gerçekleştiren yerli bir zincir otelde gerçekleştirilmiştir. Araştırmada nitel

araştırma yöntemi kullanılmış ve araştırma verilerinin elde edilmesinde

derinlemesine görüşme tekniğinden faydalanılmıştır. İşletme müdürü, yiyecekiçecek


departmanı yöneticileri ve otelin gıda mühendisiyle yapılan görüşmeler

keşfedici analiz yaklaşımıyla analiz edilmiştir. Böylelikle sertifikalı olarak Helal

Gıda uygulaması gerçekleştiren bir oteldeki yönetici görüşleri değerlendirilerek

Helal Gıda uygulamaları konusunda izlenebilecek yollar değerlendirilmiştir.

Yapılan görüşmeler neticesinde, yöneticilerin belirttikleri ortak sonuçlar

değerlendirildiğinde; helal gıda uygulamalarının geleneksel kültüre oldukça

uygun olduğu fakat finansal açıdan otele maddi külfet getirmesi sebebiyle

sertifikalandırılamayan ürünler 

için yeni düzenlemeler uyguladıkları 

belirlenmiştir.


Kaynakça

  • ARPACI, Ö. ve Batman, O. (2015). Helal konseptli otel işletmelerinin yüksek ve düşük sezonda algılanan hizmet kalitesinin müşteri sadakati ve müşteri değeri üzerine etkisi. Seyahat ve Otel İşletmeciliği Dergisi (SOİD), 12(3), 73-86.
Yıl 2017, Cilt: 8 Sayı: 15, 455 - 470, 30.06.2017

Öz

Kaynakça

  • ARPACI, Ö. ve Batman, O. (2015). Helal konseptli otel işletmelerinin yüksek ve düşük sezonda algılanan hizmet kalitesinin müşteri sadakati ve müşteri değeri üzerine etkisi. Seyahat ve Otel İşletmeciliği Dergisi (SOİD), 12(3), 73-86.
Toplam 1 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Konular Ekonomi
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Züleyhan Baran

Orhan Batman

Mehmet Selami Yıldız

Yayımlanma Tarihi 30 Haziran 2017
Gönderilme Tarihi 20 Temmuz 2017
Yayımlandığı Sayı Yıl 2017 Cilt: 8 Sayı: 15

Kaynak Göster

APA Baran, Z., Batman, O., & Yıldız, M. S. (2017). Helal Otel Belgeli Otellerdeki Yöneticilerin Sertifikalı Helal Gıda Uygulamalarıyla İlgili Düşünceleri: Beş Yıldızlı Bir Otel Örneği. Bartın Üniversitesi İktisadi Ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi, 8(15), 455-470.

Bartın Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi, Mayıs ve Kasım aylarında olmak üzere yılda iki defa yayımlanan, beş yılını doldurmuş çift kör hakemli uluslararası bir dergidir. Dergimiz 06.04.2015 tarihinden itibaren EBSCO Host’ta, Akademia Sosyal Bilimler İndeksi (ASOS), SOBIAD ve Google akademik indeksinde taranmaktadır. TR Dizin indeksinde taranması için de girişimlerde bulunulmuş olup değerlendirilme süreci devam etmektedir. 

This work is licensed under CC BY-NC-SA 4.0