Sertifikalı olarak Helal Gıda uygulaması gerçekleştiren Helal Otel Belgeli
otellerde görev yapan farklı departmanlardaki yöneticiler açısından Helal Gıda
uygulamalarının önemi ve mevcut sorun-çözüm ilişkilerinin belirlenmesi
amacıyla yapılan bu çalışmada, sertifikalı olarak Helal Gıda uygulaması
gerçekleştiren yerli bir zincir otelde gerçekleştirilmiştir. Araştırmada nitel
araştırma yöntemi kullanılmış ve araştırma verilerinin elde edilmesinde
derinlemesine görüşme tekniğinden faydalanılmıştır. İşletme müdürü, yiyecekiçecek
departmanı yöneticileri ve otelin gıda mühendisiyle yapılan görüşmeler
keşfedici analiz yaklaşımıyla analiz edilmiştir. Böylelikle sertifikalı olarak Helal
Gıda uygulaması gerçekleştiren bir oteldeki yönetici görüşleri değerlendirilerek
Helal Gıda uygulamaları konusunda izlenebilecek yollar değerlendirilmiştir.
Yapılan görüşmeler neticesinde, yöneticilerin belirttikleri ortak sonuçlar
değerlendirildiğinde; helal gıda uygulamalarının geleneksel kültüre oldukça
uygun olduğu fakat finansal açıdan otele maddi külfet getirmesi sebebiyle
sertifikalandırılamayan ürünler
için yeni düzenlemeler uyguladıkları
belirlenmiştir.
Konular | Ekonomi |
---|---|
Bölüm | Makaleler |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 30 Haziran 2017 |
Gönderilme Tarihi | 20 Temmuz 2017 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 2017 Cilt: 8 Sayı: 15 |
Bartın Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi, Mayıs ve Kasım aylarında olmak üzere yılda iki defa yayımlanan, beş yılını doldurmuş çift kör hakemli uluslararası bir dergidir. Dergimiz 06.04.2015 tarihinden itibaren EBSCO Host’ta, Akademia Sosyal Bilimler İndeksi (ASOS), SOBIAD ve Google akademik indeksinde taranmaktadır. TR Dizin indeksinde taranması için de girişimlerde bulunulmuş olup değerlendirilme süreci devam etmektedir.
This work is licensed under CC BY-NC-SA 4.0