With the developing technology, many words of Anatolian dialects are in danger of extinction. For the future of our language and culture these words should be collected and written down in dictionaries. In this article names of food, fruit, vegetables, herbs, mushrooms and kitchen equipments used in Bolu which has a rich cooking and kitchen culture are collected.
GeliGen teknolojiyle birlikte Anadolu ağızlarındaki pek çok kelimemiz yok olma tehlikesiyle karGı karGıya kalmıGtır. Dil ve kültürümüzün geleceği açısından bu kelimelerin derlenip sözlüklere kaydedilmesine ihtiyaç vardır. Bu yazıda aGçılık ve mutfak kültürü açısından oldukça zengin olan Bolu yöresinden derlenen yemek, sebze, meyve, ot, mantar isimleri, yemek araç ve gereç isimleri bir araya toplanmıştır.
| Birincil Dil | Türkçe |
|---|---|
| Yazarlar | |
| Gönderilme Tarihi | 30 Ekim 2014 |
| Yayımlanma Tarihi | 1 Mayıs 2008 |
| Yayımlandığı Sayı | Yıl 2008 Cilt: 2 Sayı: 17 |
E-posta: sbedergi@ibu.edu.tr