BibTex RIS Kaynak Göster

-

Yıl 2008, Cilt: 2 Sayı: 17, 128 - 132, 01.05.2008
https://doi.org/10.11616/AbantSbe.223

Öz

With the developing technology, many words of Anatolian dialects are in danger of extinction. For the future of our language and culture these words should be collected and written down in dictionaries. In this article names of food, fruit, vegetables, herbs, mushrooms and kitchen equipments used in Bolu which has a rich cooking and kitchen culture are collected.

Kaynakça

  • Yüksel, Ali (Koordinasyon), Aşçılar Diyarı Mengen, Ankara.
  • Birgören, Hamdi (2008) Bolu Vilâyeti Salnâmesi (Rûmî 1341), Bolu Belediyesi Bolu Araştırmaları Merkezi Yayınları, Bolu.
  • Bolu Valiliği, Bolu 1998 Yıllığı, Ankara 1998.
  • Hayasi, Tooru (with the collaboration of İsmail Hakkı Akyoloğlu) (1988) A Turkish Dialect in North-Western Anatolia (Bolu Dialect Materials), Institute for the Study of Languages and Cultures of Asia and Africa, Tokyo.
  • Sözlü kaynaklar: Hamdi Birgören (öğretim elemanı), Zülbiye Biçen (pazarcı), Mükerrem Gören (pazarcı), Sami Aydoğan (memur), Şeref Çayır.

Bolu Ağzında Yemek Kültürüyle İlgili Kelimeler

Yıl 2008, Cilt: 2 Sayı: 17, 128 - 132, 01.05.2008
https://doi.org/10.11616/AbantSbe.223

Öz

GeliGen teknolojiyle birlikte Anadolu ağızlarındaki pek çok kelimemiz yok olma tehlikesiyle karGı karGıya kalmıGtır. Dil ve kültürümüzün geleceği açısından bu kelimelerin derlenip sözlüklere kaydedilmesine ihtiyaç vardır. Bu yazıda aGçılık ve mutfak kültürü açısından oldukça zengin olan Bolu yöresinden derlenen yemek, sebze, meyve, ot, mantar isimleri, yemek araç ve gereç isimleri bir araya toplanmıştır.

Kaynakça

  • Yüksel, Ali (Koordinasyon), Aşçılar Diyarı Mengen, Ankara.
  • Birgören, Hamdi (2008) Bolu Vilâyeti Salnâmesi (Rûmî 1341), Bolu Belediyesi Bolu Araştırmaları Merkezi Yayınları, Bolu.
  • Bolu Valiliği, Bolu 1998 Yıllığı, Ankara 1998.
  • Hayasi, Tooru (with the collaboration of İsmail Hakkı Akyoloğlu) (1988) A Turkish Dialect in North-Western Anatolia (Bolu Dialect Materials), Institute for the Study of Languages and Cultures of Asia and Africa, Tokyo.
  • Sözlü kaynaklar: Hamdi Birgören (öğretim elemanı), Zülbiye Biçen (pazarcı), Mükerrem Gören (pazarcı), Sami Aydoğan (memur), Şeref Çayır.
Toplam 5 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Araştırma Makaleleri
Yazarlar

Erol Öztürk Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Mayıs 2008
Gönderilme Tarihi 30 Ekim 2014
Yayımlandığı Sayı Yıl 2008 Cilt: 2 Sayı: 17

Kaynak Göster

APA Öztürk, E. (2008). Bolu Ağzında Yemek Kültürüyle İlgili Kelimeler. Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi, 2(17), 128-132. https://doi.org/10.11616/AbantSbe.223
AMA Öztürk E. Bolu Ağzında Yemek Kültürüyle İlgili Kelimeler. ASBİ. Mayıs 2008;2(17):128-132. doi:10.11616/AbantSbe.223
Chicago Öztürk, Erol. “Bolu Ağzında Yemek Kültürüyle İlgili Kelimeler”. Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi 2, sy. 17 (Mayıs 2008): 128-32. https://doi.org/10.11616/AbantSbe.223.
EndNote Öztürk E (01 Mayıs 2008) Bolu Ağzında Yemek Kültürüyle İlgili Kelimeler. Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi 2 17 128–132.
IEEE E. Öztürk, “Bolu Ağzında Yemek Kültürüyle İlgili Kelimeler”, ASBİ, c. 2, sy. 17, ss. 128–132, 2008, doi: 10.11616/AbantSbe.223.
ISNAD Öztürk, Erol. “Bolu Ağzında Yemek Kültürüyle İlgili Kelimeler”. Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi 2/17 (Mayıs 2008), 128-132. https://doi.org/10.11616/AbantSbe.223.
JAMA Öztürk E. Bolu Ağzında Yemek Kültürüyle İlgili Kelimeler. ASBİ. 2008;2:128–132.
MLA Öztürk, Erol. “Bolu Ağzında Yemek Kültürüyle İlgili Kelimeler”. Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi, c. 2, sy. 17, 2008, ss. 128-32, doi:10.11616/AbantSbe.223.
Vancouver Öztürk E. Bolu Ağzında Yemek Kültürüyle İlgili Kelimeler. ASBİ. 2008;2(17):128-32.

   15499    15500  15501   15502

E-posta: sbedergi@ibu.edu.tr