Boğaziçi Üniversitesi Felsefe Bölümünde lisans eğitiminden sonra, burslu olarak Sabancı Üniversitesi Siyaset Bilimi Bölümünde Yüksek Lisans yapan Deniz Yetkin Aker; İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi Siyaset Bilimi bölümünde de burslu olarak doktora derecesi almıştır. 2011 yılında Almanya Humboldt ve Kanada Montreal Üniversitelerinde göç konularında uzman araştırmacı olarak çalışmalar yürütmüştür. Doktora çalışması vatandaşlık ve göç üzerine olan Yetkin Aker, tez araştırmalarını burslu olarak Almanya ve Kanada’da tamamlamıştır. Doktora derecesinden sonra, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümünde Dr. Öğretim Üyesi olarak çalışmaya başlayıp 2021 yılında Doçent olan Yetkin Aker, Bölüm Başkanlığı ve Uluslararası Ofis Müdür Yardımcılığı gibi görevlerden sonra, 2023 yılında İstanbul Beykent Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü’nde Doçent olarak ve İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekan Yardımcısı olarak göreve başlamıştır. Ayrıca, Doç. Dr. Deniz Yetkin Aker Beykent Üniversitesi Stratejik Araştırmalar Merkezi Göç Çalışmaları Masası Müdürüdür.
Deniz Yetkin Aker, who completed her undergraduate studies in Philosophy at Boğaziçi University, earned her master’s degree in political science at Sabancı University with a full scholarship and her PhD in Political Science at Ihsan Doğramacı Bilkent University with a full scholarship. In 2011, she worked as a research expert on migration issues at Humboldt University in Germany and the University of Montreal in Canada. Aker's doctoral research focused on citizenship and migration, and she conducted her dissertation research with scholarships in Germany and Canada. After completing her PhD, Aker began working as an Assistant Professor in the Department of Political Science and Public Administration at Tekirdağ Namık Kemal University, where she was promoted to Associate Professor in 2021. After serving as the Department Chair and Deputy Director of the International Office, Aker started working as an Associate Professor in the Department of Political Science and Public Administration and as an Associate Dean of the Faculty of Economics and Administrative Sciences at Istanbul Beykent University in 2023 Assoc. Prof. Dr. Deniz Yetkin Aker is also the Director of the Migration Studies Desk at Beykent University's Strategic Research Center.
Dr. Öğretim Üyesi Fatih Yücel, 1982 yılında Kayseri’de doğdu. Lisans ve yüksek lisans eğitimlerini sırasıyla 2004 ve 2008 yıllarında İstanbul Beykent Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı bölümünde tamamladıktan sonra doktora çalışmalarını İstanbul Aydın Üniversitesi’nde İngiliz Dili ve Edebiyatı alanında sürdürdü.
Akademik kariyerine 2005 yılında İstanbul Beykent Üniversitesi’nde öğretim görevlisi olarak başlayan Dr. Fatih Yücel, 2023 yılında doktor öğretim üyesi unvanını aldı. Dr. Fatih Yücel, hâlihazırda İstanbul Beykent Üniversitesi’nde Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü olarak görevini sürdürmenin yanı sıra İngiliz Dili ve Edebiyatı alanında lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyinde çeşitli dersler vermektedir.
Dr. Fatih Yücel, evli ve bir çocuk babasıdır.
A historian of communications and information, Dan Schiller has worked at Temple University, UCLA, UCSD, and the University of Illinois at Urbana-Champaign where he is Professor Emeritus.
1962 Yılında Samsun’da doğdu. Samsun Anadolu Lisesi’ni 1980, Gazi Üniversitesi, İktisadi İdari Bilimler Fakültesi, Uluslararası İlişkiler Bölümü’nü 1985, İstanbul Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde Yüksek Lisansını tamamladı. 1995 yılında aynı kurumda “Ulusal ve Uluslararası Düzeyde Etnik Gruplar ve Devlet” adlı teziyle Doktor Unvanını aldı. 1991 yılından itibaren İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi’nde Araştırma Görevlisi ve aynı kurumda 1995 ile 2005 yılları arasında Yardımcı Doçent olarak çalıştı. 2005 yılında Siyasi Tarih alanında Doçent olan Levent Ürer, 2013 yılında İstanbul Üniversitesi, İktisat Fakültesinde, Siyaset Bilimi Anabilim Dalında Profesör unvanını aldı. 2014 yılında emekli oldu., Beykent Üniversitesi, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümünde 2014-2020 yılları arasında çalıştı. Halen İstinye Üniversitesi, İktisadi ve İdari Sosyal Bilimler Fakültesi, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümünde çalışmaktadır. İ.Ü. İktisat Fakültesinde Dekan Yardımcılığı, Siyaset Bilimi Anabilim Dalı Başkanlığı 2005-2013 yılları arasında yapmıştır. Beykent Üniversitesi’nde 2014-2016 yılları arasında Rektör Yardımcılığı, Fen-Edebiyat Fakültesi ve İletişim Fakültesi Vekil dekanlığı gibi farklı idari görevlerde bulunmuştur.
Türk Dış Politikası, Siyasi Tarih, Siyasi Olaylar Tarihi, Siyaset Bilimi, Uluslararası İlişkiler, Uluslararası Göç ve Nüfus Hareketleri, Milliyetçilik ve Azınlık Hakları üzerine Lisans, Yüksek Lisans ve Doktora dersleri vermiştir. Azınlıklar ve Lozan Tartışmaları (2003), Mondros’tan Mudanya Mütarekesi’ne Türk Dış Politikası (2005), Soysal Devletten Sosyal Devlete, Ulusçuluk Tartışmaları (2012), 2012 yılında derlemiş olduğu, Roman Olup Çingene Kalmak adlı kitapları vardır. Milliyetçilik, azınlık hakları, siyaset bilimi, tarih sosyolojisi alanları temelinde yayınlanmış, çeşitli makaleleri vardır.
1975 yılında Ankara'da doğdu. Namık Kemal İlk ve Ortaokulu'ndaki eğitimlerini takiben, lise eğitimini Ankara Atatürk Lisesi'nde tamamladı. 1997 yılında ise Gazi Ün., İ.İ.B.F., İşletme Bölümü'nden mezun oldu.
1998 yılında girdiği Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ), SBE'de İşletme YL Programı'ndaki eğitimine devam ederken, 1999 yılında AIESEC'in yurt dışı staj bursunu kazandı. Yine aynı sene, BUÜ'nün İ.İ.B.F., İşletme Bölümü'nde araştırma görevlisi olarak göreve başladı. Ardından, BUÜ, SBE, İşletme Anabilimdalı'nda 2001 yılında "sanal takımlar" üzerine hazırladığı teziyle YL derecesini aldı. YL eğitimini takiben aynı enstitüde, 2005 yılında "örgütsel değişim" konusu üzerine hazırladığı teziyle işletme doktoru unvanını aldı. Dr. Eryılmaz akademik kariyerinde ilerleyen yıllarda sırasıyla, 2009'da yardımcı doçent, 2011'de doçent ve 2017'de de profesör unvanlarını aldı.
Yoğun akademik çalışmalarına ilaveten fakültesine idari manada da hizmet etmeye gayret etti. Bu arzunun doğrultusunda, 2013-2015 yılları arasında çalıştığı fakültenin dekan yardımcısı olarak görev yaptı. Aynı dönemlerde üniversitenin "İ.İ.B.F." ve "İnegöl İşletme" fakültelerinin yönetim kurullarında da yer aldı.
Akademik bilgi ve tecrübesini ileriye taşıma arayışlarının neticesinde, 2017-2018 döneminde, bir yıl süreyle, "TÜBİTAK 2219 Yurt Dışı Doktora Sonrası Araştırma Bursu"yla İsveç'in Göteborg Ün., Göteborg Araştırma Enstitüsü'nde, Prof.Dr. Barbara Czarniawska nezaretinde "Bilginin Çevirisi Kuramı" üzerine araştırmalar yürüttü.
Dr. Eryılmaz 2009'dan bu yana BUÜ'de; lisans, YL ve doktora düzeylerinde dersler vermektedir. Ayrıca, geçmişte de Beykent Ün., İstanbul Ticaret Ün., Okan Ün. vb. muhtelif vakıf üniversitelerinde YL düzeyinde "Stratejik Yönetim" ve "Takım Çalışması ve Liderlik" dersleri vermiştir.
Son olarak; Dr. Eryılmaz'ın ilgi alanları "Dijital Dönüşüm", "Stratejik Yönetim", "Örgüt Kuramları" ve "Araştırma Teknikleri"dir. Kendisinin bu alanlarda 30'a yakın bilimsel makalesi, 20'ye yakın kitap bölümü, uluslararası ve ulusal kongrelerde sunulmuş 50 civarında tebliği vardır. Dr. Eryılmaz ayrıca 2015 yılında Ekin Yayınevi'nden çıkan "İşletme: Kuram ve Pratik", 2021 yılında Nobel Yayıncılık tarafından basılan "Dijital Dönüşümü İşletme Biliminin Gözlükleriyle Anlamak" kitaplarının editörlüğünü üstlenmiştir. Kendisi bir tanesi TÜBİTAK 1001 projesi olmak üzere, 5 bilimsel projede yürütücü-araştırmacı olarak yer almıştır. Halen "TESAM Akademi" ve "Uluslararası Yönetim Akademisi" dergilerinin alan editörlüğünü üstlenmekte ve "Başkent Ün. YAD"ın ise editörler kurulunda hizmet vermektedir.
1973 yılında Akşehir’de dünyaya gelen Dr. BEKMEZCİ, ilk ve ortaokul öğrenimini Akşehir’de, lise öğrenimini Kuleli Askerî Lisesinde tamamladı. 1995 yılında Kara Harp Okulu’ndan Sistem Mühendisi olarak mezun oldu. 2003 yılında Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İşletme Anabilim Dalı’nda yüksek lisans programını tamamladı. 2008 yılında Kocaeli Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Yönetim ve Organizasyon Anabilim Dalında doktora derecesi aldı. 2015 yılında doçent, 2020’de profesör olan Dr. BEKMEZCİ, halen Milli Savunma Üniversitesi Kara Harp Okulu Dekanlığı’nda görevini sürdürmektedir.
The Journal is committed to upholding the highest standarts of publication ethics and takes all possible measures against any publication malpratices. Submitting researches by all authors mean that they assured their manuscripts are original and attest that the submitted papers represent their contributions and have not been copied or plagiarized in whole or in part from other works. All submissions will be checked by iThenticate before being sent to reviewers according to the Journal's Zero Tolerance on the Plagiarism Policy