Öz
Sağlıklı yaşamın temel taşlarından biri yeterli ve dengeli beslenmedir. Süt ve süt ürünleri bu bağlamda önemli bir yer tutmaktadır. Peynir süt ürünleri arasında önemli bir yer tutan ve çeşidi fazla olan bir üründür. Günümüzde ürün çeşitliliğinin artmasıyla birlikte tüketiciler taze ve doğal ürünleri tercih etmektedir. Modifiye atmosfer paketleme ile gıdalardaki mikrobiyel faaliyetler ve kimyasal değişimler kontrol altına alınarak bozulmalar geciktirebilmektedir. Böylece hem kalite açısından güvenli ürün elde edilmekte hem de herhangi bir kimyasal madde kullanılmadan ürünün raf ömrü belli bir süre uzatılabilmektedir. Bu derleme makalenin amacı, peynirin beslenmedeki önemi ve modifiye atmosfer paketleme tekniğinin peynir teknolojisinde kullanılabilirliği hakkında bilgi vermektir.
One of the cornerstones of a healthy life is adequate and balanced diet. Milk and dairy products have an important place in this context. Cheese is a product that has an important place among dairy products and has a wide variety. Today, with the increase in product variety, consumers prefer fresh and natural products. With modified atmosphere packaging, microbial activities and chemical changes in foods can be controlled and spoilage can be delayed. Thus, a product that is safe in terms of quality is obtained and the shelf life of the product can be extended for a certain period of time without using any chemicals. The aim of this review article is to give information about the importance of cheese in nutrition and the usability of modified atmosphere packaging technique in cheese technology.
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Konular | Sağlık Kurumları Yönetimi |
Bölüm | Derleme |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 30 Haziran 2022 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 2022 Cilt: 3 Sayı: 1 |