Makale Başlığı
Makale başlığı İSNAD 2. Edisyon Atıf Sistemine göre düzenlenmeli; üstten 0 nk; alttan 6 nk ve girintisiz olarak ayarlanmalı; ortaya hizalanmalıdır. Times New Roman yazıtipinde 14 punto büyüklüğünde olmalıdır.
Başlıklar
Başlıklar İSNAD 2. Edisyon Atıf Sistemine göre düzenlenmeli; üstten ve alttan 0 nk ve girintisiz olarak ayarlanmalı; her iki yana hizalanmalıdır. Başlıklar Times New Roman yazıtipinde 11 punto büyüklüğünde olmalıdır.
Başlıklar (Abstract, Öz, Giriş, Sonuç ve Kaynakça haricinde) ondalık sistem düzeninde, “1. 2. 3.; 1.1., 1.2.; 1.2.1.” şeklinde rakam ve sonrasında nokta kullanılarak otomatik olarak oluşturulmalıdır. Başlık numarası ile başlığın ilk harfi arasında bir boşluk bırakılmalıdır.
Başlıklarda yer alan kelimelerin sadece ilk harfleri büyük harfle başlatılmalıdır. İtalik yazım kullanılmamalıdır.
Öz
250 kelimeyi geçmemelidir.
Times New Roman yazıtipinde 11 punto büyüklüğünde yazılmalı; her iki yana hizalanmalı; tek satır aralığında ve girintisiz olmalıdır. Boşluklar, üstten 0 nk, alttan 0 nk olarak düzenlenmelidir.
Anahtar Kelimeler
Times New Roman yazıtipinde 11 punto büyüklüğünde yazılmalı; her iki yana hizalanmalı; tek satır aralığında ve girintisiz olmalıdır. En az 5, en fazla 8 kelimeden oluşmalıdır.
Abstract
250 kelimeyi geçmemelidir. Times New Roman yazıtipinde 11 punto büyüklüğünde yazılmalı; her iki yana hizalanmalı, tek satır aralığında ve girintisiz olmalıdır. Boşluklar, üstten 0 nk, alttan 0 nk olarak düzenlenmelidir.
Keywords
Times New Roman yazıtipinde 11 punto büyüklüğünde yazılmalı; her iki yana hizalanmalı; tek satır aralığında ve girintisiz olmalıdır. En az 5, en fazla 8 kelimeden oluşmalıdır.
Her kelime büyük harfle başlamalı; her kelimeden sonra virgül konulmalıdır.
Giriş
Gövde metninde Giriş ve Sonuç bölümleri olmak zorundadır.
Gövde Metni
Times New Roman yazıtipinde 11 punto büyüklüğünde yazılmalı; her iki yana hizalanmalı, 1,15 satır aralığında olmalıdır. Boşluklar, üstten 0 nk, alttan 6 nk olarak düzenlenmelidir.
Doğrudan Alıntı
Doğrudan yapılan alıntıların tümü İSNAD 2 https://www.isnadsistemi.org/guide/isnad2/ Atıf Sistemine uygun yapılmalıdır. Eğer doğrudan yapılan alıntı paragraf ise veya doğrudan alıntıyı makale yazarı ayrı bir paragraf olarak kullanmak istiyorsa Times New Roman yazıtipinde 10 punto büyüklüğünde yazılmalı; her iki yana hizalanmalı; tek satır aralığında olmalıdır. Paragraf başı girintisiz, tüm paragraf soldan ve sağdan 2’er cm girintili olarak ayarlanmalı; boşluklar, üstten 0 nk, alttan 6 nk olarak düzenlenmelidir.
Dipnotlar
Dipnotlar Times New Roman yazıtipinde 10 punto büyüklüğünde yazılmalı; her iki yana hizalanmalı; tek satır aralığında olmalıdır. Boşluklar alttan ve üstten 0 nk olarak ayarlanmalıdır. Dipnot stili İSNAD 2 https://www.isnadsistemi.org/guide/isnad2/ Atıf Sistemine uygun olmalıdır.
Tablo ve Şekiller
İSNAD 2 https://www.isnadsistemi.org/guide/isnad2/ Atıf Sistemine uygun düzenlenmelidir. Tablo içeriği metinler Times New Roman 10 punto büyüklüğünde yazılmalı; her iki yana hizalanmalıdır. Boşluklar, üstten ve alttan 0 nk satır aralığı tek olarak düzenlenmelidir. Tablo ve Şekil başlıkları ve -eğer var ise- kaynaklar Times New Roman yazıtipinde 11 punto büyüklüğünde yazılmalı; her iki yana hizalanmalı; tek satır aralığında olmalıdır. Boşluklar, Tablo ve Şekil açıklamaları için alttan 6 nk, üstten 0 nk; Tablo ve Şekil kaynakları için üstten ve alttan 6nk olarak ayarlanmalıdır.
Tablolar yazım alanının dışına taşmamalı (sayfa kenar boşlukları ihlal edilmemeli), boşluklar üstten 0 nk, alttan 6 nk olarak ayarlanmalıdır. Sayfa yazım alanından küçük tablolar sola hizalanmalıdır.
Sonuç
Sonuç bölümü olmak zorundadır.
Kaynakça
Kaynakça Sonuç bölümünden sonraki sayfada başlamalıdır.
Kaynaklar İSNAD 2. Edisyon Atıf Sistemine https://www.isnadsistemi.org/guide/isnad2/ göre düzenlenmelidir.
Kaynaklar Times New Roman yazı tipinde 11 punto büyüklüğünde yazılmalı; her iki yana hizalanmalı; tek satır aralığında olmalıdır.
Her kaynak için ilk satır soldan girintisiz, sonraki satırlarda 1.25 cm soldan girintili olmalıdır. Her kaynak için boşluklar üstten 6 nk, alttan 6 nk olmalıdır.
Kaynakçada bir müellifin birden çok eserine yer verilmişse, her eser için müellifin ismi tekrar yazılmalıdır.
Kaynakçada yer alan makalelere İSNAD 2. Edisyon Atıf Sistemine uygun olarak varsa DOI numaralarını eklemek gerekmektedir.
Bu dergide yayınlanan tüm çalışmalar, Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License kapsamında lisanslanmıştır.