BibTex RIS Kaynak Göster

TURKISH LANGUAGE AS A CIVILIZATION AND SCIENCE LANGUAGE IN THE 21ST CENTURY: PROBLEMS AND SOLUTIONS

Yıl 2015, 2015: TÜRKÇE ÖĞRETİMİ ÖZEL SAYISI, 269 - 284, 29.12.2015

Öz

Language is the leading element that makes the community a nation. A nation's customs and traditions, culture, and knowledge can be transmitted from generation to generation only under favour of language. Turkish nation whom have a role on the world stage from the earliest period of the history has effected all of the world with language, culture and civilization. In the globalized world of the 21st century it was observed that Turkish language regained values, expanded its influence and began to teach. Have opinion that it the ideal of being one of the most important and influential language of the earth is possible with the advent of two ways. The first of this way is that Turkish language and literature must develop with various policies as education, culture, economy and social, and provide enrichment and opening the world. The second is that cooperation between Turkey and other Turkish states and communities and contacts between Turkish languages should be developed and strengthened. This study aims to present appeared expectation in accordance with the realization of the expressed ideal.

21. YÜZYILDA BİR MEDENİYET VE BİLİM DİLİ OLARAK TÜRKÇE: SORUNLAR VE ÇÖZÜMLER

Yıl 2015, 2015: TÜRKÇE ÖĞRETİMİ ÖZEL SAYISI, 269 - 284, 29.12.2015

Öz

Toplumları millet yapan unsurlardan başında dil gelmektedir. Bir milletin gelenek ve görenekleri, kültürü, birikimleri ancak dil sayesinde nesilden nesile aktarılabilmektedir. Tarihin en eski dönemlerinden itibaren dünya sahnesinde rol almış olan Türk milleti, Türk dili, kültürü ve medeniyetiyle neredeyse bütün dünyayı etkilemiştir. Bugünün küreselleşen dünyasında Türk dilinin yeniden değer kazandığı, nüfuzunun genişlediği ve öğrenilmeye başlandığı görülmektedir. Türkçenin yeryüzünün en önemli ve etkili dillerinden biri olma ülküsünün iki yönden gelişmeyle mümkün olabileceği kanaatine sahip bulunulmaktadır. Bunlardan ilki Türk dili ve edebiyatının çeşitli eğitim, kültür, ekonomi ve sosyal politikalarla geliştirilmesi, zenginleştirilmesi ve dünyaya açılmasının sağlanmasıdır. İkincisi ise Türkiye ile diğer Türk devletleri ve toplulukları arasındaki iş birliğinin geliştirilerek Türk dillerinin arasındaki irtibatların güçlendirilmesidir. Bu çalışmada mezkûr ülkünün gerçekleşmesi doğrultusunda ortaya çıkan beklentiler sunulmaya çalışılmıştır.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Bölüm Makaleler
Yazarlar

Ali Fuat Arıcı

Abdullah Kaldırım

Yayımlanma Tarihi 29 Aralık 2015
Gönderilme Tarihi 28 Aralık 2015
Yayımlandığı Sayı Yıl 2015 2015: TÜRKÇE ÖĞRETİMİ ÖZEL SAYISI

Kaynak Göster

APA Arıcı, A. F., & Kaldırım, A. (2015). 21. YÜZYILDA BİR MEDENİYET VE BİLİM DİLİ OLARAK TÜRKÇE: SORUNLAR VE ÇÖZÜMLER. Erzincan Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi, 9(2), 269-284.