TR
İşveren Markası Algısının Örgütlerde Davranışsal Sonuçlara Etkisi
Öz
İşveren markası özellikle son on yıldır Türkiye’de işletmelerin gündemine giren ve insan kaynakları profesyonelleri tarafından takip edilen bir konu haline gelmiştir. İnsan kaynakları fonksiyonlarının bir pazarlama anlayışı çerçevesinde incelenmesi ve her faaliyetin pazarlanabilir hale getirilmesi (örneğin,; işe alım, oryantasyon, eğitim-gelişim, kariyer yönetimi, performans sistemi, işten çıkış sürecinin tasarımı) ve pazarlama ekipleri ile uyumlu hareket edilmesi hem işveren çekiciliğine yani hedef kitlede yer alan adayların dikkatini çekmeye hem de mevcut çalışanların işletme ile ilgili düşüncelerini ve tutumlarını olumlu yönde etkilemeye destek olmaktadır. İşveren markası esas olarak bir işletmenin itibarını, yani kendi çalışanlarına ve potansiyel adaylara yansıttığı imajı ifade eder dolayısıyla mevcut çalışanlarda daha güçlü bir sadakat ve adaylarda işletmede çalışmak için güçlü bir istek anlamındadır. Bu nedenle, asıl amaç en iyi yeteneklerin çekilmesine ve elde tutulmasına olanak tanıyan bir konumlandırma oluşturmaktır. Ancak işveren markası kavramı da yetenek yönetimi, çalışan deneyimi, çalışan sesi, işyerinde çeşitlilik gibi kavramlardakine benzer olarak uygulayıcıların zihninde netleşmemiştir ve örgütsel davranış açısından sonuçlarının bütünsel bir bakış açısı ile yorumlanmasına ihtiyaç duyulmaktadır. Bu makalede, hem iç hem de dış işveren markası, örgütsel davranış çalışmalarının genel hedefleri ayrıntılı bir şekilde tartışılarak işveren markası algısı ve örgütlerde davranışsal sonuçlarına ilişkin bir literatür incelemesi yapılmıştır. Bu incelemede google akademikte yer alan ve Türkçe yayınlanan yirmi iki makalenin sonuçlarına yer verilmiştir. Sonuç kısmında hem araştırmacılar hem de uygulayıcılar için geleceğe yönelik önerilere yer verilmiştir. Yapılan çalışmanın bu konu ile ilgili çalışmalar yapmak isteyen araştırmacılara önbilgi sunacağı ve rehberlik edeceği düşünülmektedir.
Anahtar Kelimeler
Kaynakça
- Aksu, K. K., Kenek, G., ve Sökmen, A. (2020). İşveren markasının örgütsel bağlılığa etkisinde iş tatminin aracılık rolü. İşletme Araştırmaları Dergisi, 12(4), 4085-4096.
- Albayrak, E., Koç, E., Oğuztürk, S., Kesgin, N., ve Derdiyok, N. (2019). Hizmet sektöründe işveren markası algısı ile örgütsel bağlılıkları arasındaki ilişki. Ekonomi İşletme ve Maliye Araştırmaları Dergisi, 1(3), 280-293.
- Alder, M. ve Dinnen, M. (2022). Digital Talent: Find, Recruit and Retain the People Your Business Needs in a World of Digital Transformation. Çeviri: Özlem Pillik. The Kitap Yayınları. İstanbul.
- Aldousari, A. A., Robertson, A., Yajid, M. S. A., & Ahmed, Z. U. (2017). Impact of employer branding on organization’s performance. Journal of Transnational Management, 22(3), 153-170.
- Ambler, T., ve Barrow, S. (1996). The employer brand. Journal of Brand Management, 4, 185-206.
- Armstrong, M. (2017). Armstrong’un Stratejik İnsan Kaynakları Yönetimi El Kitabı, Çeviri: Prof. Dr. Yonca Deniz Gürol, Evrim Gemici, Nobel Kitabevi, İstanbul.
- Araújo, P. (2020). Organizational happiness new horizons: Human's work future, employer-branding and CHO's-Chief Happiness Officers. In European Proceedings of International Conference on Education and Educational Psychology. European Publisher.
- Atsan, M. (2024). İşveren Markası Yönetiminin Çalışan Deneyimi Bağlamında Değerlendirilmesi: İK Yöneticileri Üzerine Bir Araştırma. Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Dergisi, 27(1), 294-307.
Ayrıntılar
Birincil Dil
Türkçe
Konular
İnsan Kaynakları Yönetimi
Bölüm
Derleme
Yazarlar
Erken Görünüm Tarihi
30 Aralık 2024
Yayımlanma Tarihi
31 Aralık 2024
Gönderilme Tarihi
14 Kasım 2024
Kabul Tarihi
29 Aralık 2024
Yayımlandığı Sayı
Yıl 2024 Cilt: 8 Sayı: 15
APA
Hatipoğlu, Z. (2024). İşveren Markası Algısının Örgütlerde Davranışsal Sonuçlara Etkisi. EUropean Journal of Managerial Research (EUJMR), 8(15), 1-18. https://doi.org/10.62666/eujmr.1585204
AMA
1.Hatipoğlu Z. İşveren Markası Algısının Örgütlerde Davranışsal Sonuçlara Etkisi. Turkçe ve İngilizce. 2024;8(15):1-18. doi:10.62666/eujmr.1585204
Chicago
Hatipoğlu, Zeynep. 2024. “İşveren Markası Algısının Örgütlerde Davranışsal Sonuçlara Etkisi”. EUropean Journal of Managerial Research (EUJMR) 8 (15): 1-18. https://doi.org/10.62666/eujmr.1585204.
EndNote
Hatipoğlu Z (01 Aralık 2024) İşveren Markası Algısının Örgütlerde Davranışsal Sonuçlara Etkisi. EUropean Journal of Managerial Research (EUJMR) 8 15 1–18.
IEEE
[1]Z. Hatipoğlu, “İşveren Markası Algısının Örgütlerde Davranışsal Sonuçlara Etkisi”, Turkçe ve İngilizce, c. 8, sy 15, ss. 1–18, Ara. 2024, doi: 10.62666/eujmr.1585204.
ISNAD
Hatipoğlu, Zeynep. “İşveren Markası Algısının Örgütlerde Davranışsal Sonuçlara Etkisi”. EUropean Journal of Managerial Research (EUJMR) 8/15 (01 Aralık 2024): 1-18. https://doi.org/10.62666/eujmr.1585204.
JAMA
1.Hatipoğlu Z. İşveren Markası Algısının Örgütlerde Davranışsal Sonuçlara Etkisi. Turkçe ve İngilizce. 2024;8:1–18.
MLA
Hatipoğlu, Zeynep. “İşveren Markası Algısının Örgütlerde Davranışsal Sonuçlara Etkisi”. EUropean Journal of Managerial Research (EUJMR), c. 8, sy 15, Aralık 2024, ss. 1-18, doi:10.62666/eujmr.1585204.
Vancouver
1.Zeynep Hatipoğlu. İşveren Markası Algısının Örgütlerde Davranışsal Sonuçlara Etkisi. Turkçe ve İngilizce. 01 Aralık 2024;8(15):1-18. doi:10.62666/eujmr.1585204

