Eğitim, insanların hayatları boyunca devam eden bir süreçtir. Eğitim sayesinde insanlar belirli konularda uzmanlaşarak, aldıkları eğitime göre çeşitli alanlarda istihdam edilebilmektedir. İnsanların bilgi ve becerilerini geliştirmeyi hedefleyen eğitim programları arasında önemli yere sahip yükseköğretim eğitiminin nitelikli ve sektör içerisinde gelişmelere göre tasarlanmış olması son derece önemlidir. Özellikle hizmet sektöründe farklılaşma zorunluluğu, rekabetin fazlasıyla hissedilir olması, hizmet sektörüne yönelik eğitimin kapsamlı olması gerekliliğini göstermektedir. Turizm sektörünün emek-yoğun yapısı, doğrudan olarak hizmeti üreten ve tüketen tarafların insan olması, turizm alanında yükseköğretimin çok yönlü, güncel, insan ve sektör yapısına uygun olarak tasarlanasını zorunlu kılmaktadır. Bu kapsamda turizm eğitimi akreditasyon uygulamalarının araştırılması son derece önemlidir. Türkiye Cumhuriyeti Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından turizm eğitimi akreditasyonu konusunda yetkilendirilen Turizm Akademisyenleri Derneği’nin (TUADER), turizm eğitimi akreditasyon kurulu olan Turizm Eğitimi Değerlendirme ve Akreditasyon Kurulu’nun (TURAK) çalışmalarının amacı, kapsamı, niteliğinin belirtilmesi araştırmanın amacını ve önemini oluşturmaktadır. Araştırma içerisinde, TURAK’ın çalışmalarının niteliği ve önemine yer verilmektedir.
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Bölüm | Makaleler |
Yazarlar |
|
Yayımlanma Tarihi | 31 Aralık 2019 |
Yayınlandığı Sayı | Yıl 2019, Cilt 3, Sayı 4 |
Bibtex | @konferans bildirisi { gastoria570627, journal = {Gastroia: Journal of Gastronomy And Travel Research}, issn = {2602-4144}, address = {}, publisher = {Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi}, year = {2019}, volume = {3}, number = {4}, pages = {526 - 540}, doi = {10.32958/gastoria.570627}, title = {Turizm Eğitiminde Akreditasyon: TURAK Örneği (Accreditation in Tourism Education: TURAK Example)}, key = {cite}, author = {Çelen, Onur and Tuna, Muharrem} } |
APA | Çelen, O. & Tuna, M. (2019). Turizm Eğitiminde Akreditasyon: TURAK Örneği (Accreditation in Tourism Education: TURAK Example) . Gastroia: Journal of Gastronomy And Travel Research , IV. ULUSLARARASI DOĞU AKDENİZ TURİZM SEMPOZYUMU ÖZEL SAYISI , 526-540 . DOI: 10.32958/gastoria.570627 |
MLA | Çelen, O. , Tuna, M. "Turizm Eğitiminde Akreditasyon: TURAK Örneği (Accreditation in Tourism Education: TURAK Example)" . Gastroia: Journal of Gastronomy And Travel Research 3 (2019 ): 526-540 <https://dergipark.org.tr/tr/pub/gastoria/issue/51504/570627> |
Chicago | Çelen, O. , Tuna, M. "Turizm Eğitiminde Akreditasyon: TURAK Örneği (Accreditation in Tourism Education: TURAK Example)". Gastroia: Journal of Gastronomy And Travel Research 3 (2019 ): 526-540 |
RIS | TY - JOUR T1 - Turizm Eğitiminde Akreditasyon: TURAK Örneği (Accreditation in Tourism Education: TURAK Example) AU - OnurÇelen, MuharremTuna Y1 - 2019 PY - 2019 N1 - doi: 10.32958/gastoria.570627 DO - 10.32958/gastoria.570627 T2 - Gastroia: Journal of Gastronomy And Travel Research JF - Journal JO - JOR SP - 526 EP - 540 VL - 3 IS - 4 SN - 2602-4144- M3 - doi: 10.32958/gastoria.570627 UR - https://doi.org/10.32958/gastoria.570627 Y2 - 2019 ER - |
EndNote | %0 Gastroia: Journal of Gastronomy And Travel Research Turizm Eğitiminde Akreditasyon: TURAK Örneği (Accreditation in Tourism Education: TURAK Example) %A Onur Çelen , Muharrem Tuna %T Turizm Eğitiminde Akreditasyon: TURAK Örneği (Accreditation in Tourism Education: TURAK Example) %D 2019 %J Gastroia: Journal of Gastronomy And Travel Research %P 2602-4144- %V 3 %N 4 %R doi: 10.32958/gastoria.570627 %U 10.32958/gastoria.570627 |
ISNAD | Çelen, Onur , Tuna, Muharrem . "Turizm Eğitiminde Akreditasyon: TURAK Örneği (Accreditation in Tourism Education: TURAK Example)". Gastroia: Journal of Gastronomy And Travel Research 3 / 4 (Aralık 2019): 526-540 . https://doi.org/10.32958/gastoria.570627 |
AMA | Çelen O. , Tuna M. Turizm Eğitiminde Akreditasyon: TURAK Örneği (Accreditation in Tourism Education: TURAK Example). Gastroia: Journal of Gastronomy And Travel Research. 2019; 3(4): 526-540. |
Vancouver | Çelen O. , Tuna M. Turizm Eğitiminde Akreditasyon: TURAK Örneği (Accreditation in Tourism Education: TURAK Example). Gastroia: Journal of Gastronomy And Travel Research. 2019; 3(4): 526-540. |
IEEE | O. Çelen ve M. Tuna , "Turizm Eğitiminde Akreditasyon: TURAK Örneği (Accreditation in Tourism Education: TURAK Example)", Gastroia: Journal of Gastronomy And Travel Research, c. 3, sayı. 4, ss. 526-540, Ara. 2019, doi:10.32958/gastoria.570627 |
Bu eser Creative Commons Atıf-GayriTicari 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.