Bu araştırmanın amacı kırsal ve kültür turizmi açısından zengin olan Ağlasun ilçesinin gastronomi turizmi potansiyelini yerel halkın bakış açısıyla ortaya çıkarmaktır. Araştırma verilerinin toplanmasında nitel araştırma yöntemlerinden yarı yapılandırılmış derinlemesine görüşme tekniği kullanılmıştır. Verilerin analizinde de içerik analizi yöntemi kullanılmıştır. Betimsel analiz tekniği kullanılarak katılımcıların söylemlerine yönelik en belirgin alıntılara yer verilmiştir. Araştırma sonucunda yörenin gastronomik ürün potansiyelinin yüksek olduğu ve bu ürünlerin yöresel sunumlarının kırsal ve kültür turizmine uyumunun önemli bir turizm çekiçiliği olabileceği sonucu elde edilmiştir.
The aim of this research is to reveal the gastronomic tourism potential of Ağlasun, which is rich in rural and cultural tourism, from the point of view of local people. Content analysis method was used for data analysis. In the evaluations, the descriptive analysis technique was used and the most prominent quotations were given to the participants' discourse. As a result of the research, it is concluded that there are many gastronomic products of the region and when these products are presented to tourists in a region specific to the region, it can be an important tourism attraction when integration into rural and cultural tourism is achieved.
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Konular | Otelcilik, Konaklama, Spor ve Turizm |
Bölüm | Makaleler |
Yazarlar |
|
Yayımlanma Tarihi | 31 Aralık 2019 |
Yayınlandığı Sayı | Yıl 2019, Cilt 3, Sayı 4 |
Bibtex | @konferans bildirisi { gastoria581700, journal = {Gastroia: Journal of Gastronomy And Travel Research}, issn = {2602-4144}, address = {}, publisher = {Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi}, year = {2019}, volume = {3}, number = {4}, pages = {805 - 822}, doi = {10.32958/gastoria.581700}, title = {Ağlasun İlçesinin Gastronomi Turizmi Potansiyelinin Belirlenmesi, Kültür ve Kırsal Turizme Entegrasyonu}, key = {cite}, author = {Ongun, Utku and İnanır, Ali and Kilinç, Olcay} } |
APA | Ongun, U. , İnanır, A. & Kilinç, O. (2019). Ağlasun İlçesinin Gastronomi Turizmi Potansiyelinin Belirlenmesi, Kültür ve Kırsal Turizme Entegrasyonu . Gastroia: Journal of Gastronomy And Travel Research , IV. ULUSLARARASI DOĞU AKDENİZ TURİZM SEMPOZYUMU ÖZEL SAYISI , 805-822 . DOI: 10.32958/gastoria.581700 |
MLA | Ongun, U. , İnanır, A. , Kilinç, O. "Ağlasun İlçesinin Gastronomi Turizmi Potansiyelinin Belirlenmesi, Kültür ve Kırsal Turizme Entegrasyonu" . Gastroia: Journal of Gastronomy And Travel Research 3 (2019 ): 805-822 <https://dergipark.org.tr/tr/pub/gastoria/issue/51504/581700> |
Chicago | Ongun, U. , İnanır, A. , Kilinç, O. "Ağlasun İlçesinin Gastronomi Turizmi Potansiyelinin Belirlenmesi, Kültür ve Kırsal Turizme Entegrasyonu". Gastroia: Journal of Gastronomy And Travel Research 3 (2019 ): 805-822 |
RIS | TY - JOUR T1 - Ağlasun İlçesinin Gastronomi Turizmi Potansiyelinin Belirlenmesi, Kültür ve Kırsal Turizme Entegrasyonu AU - UtkuOngun, Aliİnanır, OlcayKilinç Y1 - 2019 PY - 2019 N1 - doi: 10.32958/gastoria.581700 DO - 10.32958/gastoria.581700 T2 - Gastroia: Journal of Gastronomy And Travel Research JF - Journal JO - JOR SP - 805 EP - 822 VL - 3 IS - 4 SN - 2602-4144- M3 - doi: 10.32958/gastoria.581700 UR - https://doi.org/10.32958/gastoria.581700 Y2 - 2019 ER - |
EndNote | %0 Gastroia: Journal of Gastronomy And Travel Research Ağlasun İlçesinin Gastronomi Turizmi Potansiyelinin Belirlenmesi, Kültür ve Kırsal Turizme Entegrasyonu %A Utku Ongun , Ali İnanır , Olcay Kilinç %T Ağlasun İlçesinin Gastronomi Turizmi Potansiyelinin Belirlenmesi, Kültür ve Kırsal Turizme Entegrasyonu %D 2019 %J Gastroia: Journal of Gastronomy And Travel Research %P 2602-4144- %V 3 %N 4 %R doi: 10.32958/gastoria.581700 %U 10.32958/gastoria.581700 |
ISNAD | Ongun, Utku , İnanır, Ali , Kilinç, Olcay . "Ağlasun İlçesinin Gastronomi Turizmi Potansiyelinin Belirlenmesi, Kültür ve Kırsal Turizme Entegrasyonu". Gastroia: Journal of Gastronomy And Travel Research 3 / 4 (Aralık 2019): 805-822 . https://doi.org/10.32958/gastoria.581700 |
AMA | Ongun U. , İnanır A. , Kilinç O. Ağlasun İlçesinin Gastronomi Turizmi Potansiyelinin Belirlenmesi, Kültür ve Kırsal Turizme Entegrasyonu. Gastroia: Journal of Gastronomy And Travel Research. 2019; 3(4): 805-822. |
Vancouver | Ongun U. , İnanır A. , Kilinç O. Ağlasun İlçesinin Gastronomi Turizmi Potansiyelinin Belirlenmesi, Kültür ve Kırsal Turizme Entegrasyonu. Gastroia: Journal of Gastronomy And Travel Research. 2019; 3(4): 805-822. |
IEEE | U. Ongun , A. İnanır ve O. Kilinç , "Ağlasun İlçesinin Gastronomi Turizmi Potansiyelinin Belirlenmesi, Kültür ve Kırsal Turizme Entegrasyonu", Gastroia: Journal of Gastronomy And Travel Research, c. 3, sayı. 4, ss. 805-822, Ara. 2019, doi:10.32958/gastoria.581700 |
Bu eser Creative Commons Atıf-GayriTicari 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.