Bir ülkenin veya bölgenin kültürel varlıkları, turizm ürününü oluşturan faktörler arasındadır. Günümüzde hamamlar Türk kültüründe önemli bir yere sahip olup turizm ürünü olarak kullanım potansiyeli bulunmaktadır. Bu çalışmanın amacı turizmde ürün çeşitlendirmesi alanında yapılan çalışmalara katkı sağlamaktır. Bu araştırmada, İzmir'deki hamamların bir turizm ürünü olarak kullanımı hakkında bilgi edinmek için hamam işletmecileri ve çalışanları ile görüşülmüştür. Veriler içerik analizi ile yorumlanmıştır. Araştırma sonucunda İzmir hamamlarının önemli bir potansiyele sahip olduğu fakat bu potansiyeli yeterince değerlendiremediği bulgusuna ulaşılmıştır. Bu potansiyeli kullanmak için, belirli standartların oluşturulması ve alternatif turizm türleriyle ilişkilendirilmesi gerektiği sonucuna varılmıştır.
The cultural assets of a country or region are among the factors that create the tourism product. Nowadays, baths have an important place in Turkish culture and have the potential to be used as a tourism product. The aim of the study is to contribute to researches in the field of product diversification in tourism. In this research, bath operators and employees were interviewed in order to obtain information on the use of baths in Izmir as a tourism product. The data were interpreted by content analysis. As a result of the study, it was found that İzmir baths had an important potential but this potential is not being taken advantage of adequately. In order to use this potential, it is concluded that certain standards should be created and associated with alternative tourism types.
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Konular | Otelcilik, Konaklama, Spor ve Turizm |
Bölüm | Makaleler |
Yazarlar |
|
Yayımlanma Tarihi | 31 Aralık 2019 |
Yayınlandığı Sayı | Yıl 2019, Cilt 3, Sayı 4 |
Bibtex | @araştırma makalesi { gastoria586566, journal = {Gastroia: Journal of Gastronomy And Travel Research}, issn = {2602-4144}, address = {}, publisher = {Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi}, year = {2019}, volume = {3}, number = {4}, pages = {640 - 652}, doi = {10.32958/gastoria.586566}, title = {İzmir’deki Türk Hamamlarının Turizm Ürünü Olarak Değerlendirilmesi}, key = {cite}, author = {Akbaba, Atilla and Güvenol, Buğcan and Sağlam, Mehmet} } |
APA | Akbaba, A. , Güvenol, B. & Sağlam, M. (2019). İzmir’deki Türk Hamamlarının Turizm Ürünü Olarak Değerlendirilmesi . Gastroia: Journal of Gastronomy And Travel Research , IV. ULUSLARARASI DOĞU AKDENİZ TURİZM SEMPOZYUMU ÖZEL SAYISI , 640-652 . DOI: 10.32958/gastoria.586566 |
MLA | Akbaba, A. , Güvenol, B. , Sağlam, M. "İzmir’deki Türk Hamamlarının Turizm Ürünü Olarak Değerlendirilmesi" . Gastroia: Journal of Gastronomy And Travel Research 3 (2019 ): 640-652 <https://dergipark.org.tr/tr/pub/gastoria/issue/51504/586566> |
Chicago | Akbaba, A. , Güvenol, B. , Sağlam, M. "İzmir’deki Türk Hamamlarının Turizm Ürünü Olarak Değerlendirilmesi". Gastroia: Journal of Gastronomy And Travel Research 3 (2019 ): 640-652 |
RIS | TY - JOUR T1 - İzmir’deki Türk Hamamlarının Turizm Ürünü Olarak Değerlendirilmesi AU - AtillaAkbaba, BuğcanGüvenol, MehmetSağlam Y1 - 2019 PY - 2019 N1 - doi: 10.32958/gastoria.586566 DO - 10.32958/gastoria.586566 T2 - Gastroia: Journal of Gastronomy And Travel Research JF - Journal JO - JOR SP - 640 EP - 652 VL - 3 IS - 4 SN - 2602-4144- M3 - doi: 10.32958/gastoria.586566 UR - https://doi.org/10.32958/gastoria.586566 Y2 - 2019 ER - |
EndNote | %0 Gastroia: Journal of Gastronomy And Travel Research İzmir’deki Türk Hamamlarının Turizm Ürünü Olarak Değerlendirilmesi %A Atilla Akbaba , Buğcan Güvenol , Mehmet Sağlam %T İzmir’deki Türk Hamamlarının Turizm Ürünü Olarak Değerlendirilmesi %D 2019 %J Gastroia: Journal of Gastronomy And Travel Research %P 2602-4144- %V 3 %N 4 %R doi: 10.32958/gastoria.586566 %U 10.32958/gastoria.586566 |
ISNAD | Akbaba, Atilla , Güvenol, Buğcan , Sağlam, Mehmet . "İzmir’deki Türk Hamamlarının Turizm Ürünü Olarak Değerlendirilmesi". Gastroia: Journal of Gastronomy And Travel Research 3 / 4 (Aralık 2019): 640-652 . https://doi.org/10.32958/gastoria.586566 |
AMA | Akbaba A. , Güvenol B. , Sağlam M. İzmir’deki Türk Hamamlarının Turizm Ürünü Olarak Değerlendirilmesi. Gastroia: Journal of Gastronomy And Travel Research. 2019; 3(4): 640-652. |
Vancouver | Akbaba A. , Güvenol B. , Sağlam M. İzmir’deki Türk Hamamlarının Turizm Ürünü Olarak Değerlendirilmesi. Gastroia: Journal of Gastronomy And Travel Research. 2019; 3(4): 640-652. |
IEEE | A. Akbaba , B. Güvenol ve M. Sağlam , "İzmir’deki Türk Hamamlarının Turizm Ürünü Olarak Değerlendirilmesi", Gastroia: Journal of Gastronomy And Travel Research, c. 3, sayı. 4, ss. 640-652, Ara. 2019, doi:10.32958/gastoria.586566 |
Bu eser Creative Commons Atıf-GayriTicari 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.