The term of destination attraction is related with destination preference, destination image, tourist perception and related factors on destination competition in literature. Gökçeada is one of the favorite destinations with its tourism potential in summer season. Determination of destination attractions that effect visitor destination preference is important for Gökçeada from this point of view. The purpose of this study is determination of destination attractions of Gökçeada that effect visitors destination preference. In accordance with this purpose, interviewers visited 184 inbound visitors to conduct a questionnaire, which consisted of approximately 17 items on destination attractions and preference motivations According to results natural sources and nature based activities on Gökçeada are most favorable attractions for visitors.
Çekicilik ve destinasyon çekiciliği kavramları literatürde destinasyon tercihlerinden, destinasyon imajına kadar birçok kavram ile ilişkilendirilmektedir. Gökçeada sahip olduğu turizm potansiyeli ile özellikle yaz dönemleri için popüler destinasyondur. Diğer bütün destinasyonlarda olduğu gibi Gökçeada turizm destinasyonunun çekicilik unsurlarının belirlenmesi de ziyaret sürekliliği açısından önem taşımaktadır. Bu çalışmanın amacı Gökçeada turizm destinasyonunu ziyaret eden misafirlerin, ziyaret nedenini oluşturan destinasyon çekicilik unsurlarının belirlenmesidir. Bu amaç bağlamında 184 yerli turist üzerine destinasyon çekiciliğini belirlemeye yönelik 17 soruluk bir ölçek ile uygulama yapılmıştır. Araştırma sonuçlarına göre Gökçeada destinasyonunun doğal kaynakları ile doğal kaynaklar temelli turizm unsurlarının ziyaret tercihlerinde cazibe unsuru oluşturduğu tespit edilmiştir.
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Konular | Otelcilik, Konaklama, Spor ve Turizm |
Bölüm | Makaleler |
Yazarlar |
|
Yayımlanma Tarihi | 31 Aralık 2020 |
Yayınlandığı Sayı | Yıl 2020, Cilt 4, Sayı 3 |
Bibtex | @konferans bildirisi { gastoria847938, journal = {Gastroia: Journal of Gastronomy And Travel Research}, issn = {2602-4144}, address = {}, publisher = {Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi}, year = {2020}, volume = {4}, pages = {400 - 408}, doi = {10.32958/gastoria.847938}, title = {GÖKÇEADA’NIN DESTİNASYON ÇEKİCİLİK UNSURLARININ BELİRLENMESİNE YÖNELİK ALAN ARAŞTIRMASI}, key = {cite}, author = {Temeloğlu, Erdem and Diker, Oğuz and Aksu, Murat and Sayılır, Ecevit} } |
APA | Temeloğlu, E. , Diker, O. , Aksu, M. & Sayılır, E. (2020). GÖKÇEADA’NIN DESTİNASYON ÇEKİCİLİK UNSURLARININ BELİRLENMESİNE YÖNELİK ALAN ARAŞTIRMASI . Gastroia: Journal of Gastronomy And Travel Research , MTCON Özel Sayısı , 400-408 . DOI: 10.32958/gastoria.847938 |
MLA | Temeloğlu, E. , Diker, O. , Aksu, M. , Sayılır, E. "GÖKÇEADA’NIN DESTİNASYON ÇEKİCİLİK UNSURLARININ BELİRLENMESİNE YÖNELİK ALAN ARAŞTIRMASI" . Gastroia: Journal of Gastronomy And Travel Research 4 (2020 ): 400-408 <https://dergipark.org.tr/tr/pub/gastoria/issue/59267/847938> |
Chicago | Temeloğlu, E. , Diker, O. , Aksu, M. , Sayılır, E. "GÖKÇEADA’NIN DESTİNASYON ÇEKİCİLİK UNSURLARININ BELİRLENMESİNE YÖNELİK ALAN ARAŞTIRMASI". Gastroia: Journal of Gastronomy And Travel Research 4 (2020 ): 400-408 |
RIS | TY - JOUR T1 - GÖKÇEADA’NIN DESTİNASYON ÇEKİCİLİK UNSURLARININ BELİRLENMESİNE YÖNELİK ALAN ARAŞTIRMASI AU - Erdem Temeloğlu , Oğuz Diker , Murat Aksu , Ecevit Sayılır Y1 - 2020 PY - 2020 N1 - doi: 10.32958/gastoria.847938 DO - 10.32958/gastoria.847938 T2 - Gastroia: Journal of Gastronomy And Travel Research JF - Journal JO - JOR SP - 400 EP - 408 VL - 4 IS - 3 SN - 2602-4144- M3 - doi: 10.32958/gastoria.847938 UR - https://doi.org/10.32958/gastoria.847938 Y2 - 2020 ER - |
EndNote | %0 Gastroia: Journal of Gastronomy And Travel Research GÖKÇEADA’NIN DESTİNASYON ÇEKİCİLİK UNSURLARININ BELİRLENMESİNE YÖNELİK ALAN ARAŞTIRMASI %A Erdem Temeloğlu , Oğuz Diker , Murat Aksu , Ecevit Sayılır %T GÖKÇEADA’NIN DESTİNASYON ÇEKİCİLİK UNSURLARININ BELİRLENMESİNE YÖNELİK ALAN ARAŞTIRMASI %D 2020 %J Gastroia: Journal of Gastronomy And Travel Research %P 2602-4144- %V 4 %N 3 %R doi: 10.32958/gastoria.847938 %U 10.32958/gastoria.847938 |
ISNAD | Temeloğlu, Erdem , Diker, Oğuz , Aksu, Murat , Sayılır, Ecevit . "GÖKÇEADA’NIN DESTİNASYON ÇEKİCİLİK UNSURLARININ BELİRLENMESİNE YÖNELİK ALAN ARAŞTIRMASI". Gastroia: Journal of Gastronomy And Travel Research 4 / 3 (Aralık 2020): 400-408 . https://doi.org/10.32958/gastoria.847938 |
AMA | Temeloğlu E. , Diker O. , Aksu M. , Sayılır E. GÖKÇEADA’NIN DESTİNASYON ÇEKİCİLİK UNSURLARININ BELİRLENMESİNE YÖNELİK ALAN ARAŞTIRMASI. Gastroia: Journal of Gastronomy And Travel Research. 2020; 4(3): 400-408. |
Vancouver | Temeloğlu E. , Diker O. , Aksu M. , Sayılır E. GÖKÇEADA’NIN DESTİNASYON ÇEKİCİLİK UNSURLARININ BELİRLENMESİNE YÖNELİK ALAN ARAŞTIRMASI. Gastroia: Journal of Gastronomy And Travel Research. 2020; 4(3): 400-408. |
IEEE | E. Temeloğlu , O. Diker , M. Aksu ve E. Sayılır , "GÖKÇEADA’NIN DESTİNASYON ÇEKİCİLİK UNSURLARININ BELİRLENMESİNE YÖNELİK ALAN ARAŞTIRMASI", Gastroia: Journal of Gastronomy And Travel Research, c. 4, sayı. 3, ss. 400-408, Ara. 2020, doi:10.32958/gastoria.847938 |
Bu eser Creative Commons Atıf-GayriTicari 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.