BibTex RIS Kaynak Göster

Supercritical Fluid Processing of Food and Biomaterials: II. Crystallization, Extrusion, Microbial Inactivation (Turkish with English Abstract)

Yıl 2001, Cilt: 26 Sayı: 1, - , 01.02.2001
https://izlik.org/JA66LR24MC

Öz

Supercritical fluid processing of food and biomaterials is an important tool in obtaining high value products. Besides extraction, fractionation, and reaction, valuable products are obtained by crystallization, extrusion as well as microbial inactivation. This review includes the recent developments, potential applications and future needs. 

Gıdaların ve Biyolojik Maddelerin Süperkritik Akışkanlarla İşlenmesi: II. Kristalizasyon, Ekstrüzyon, Mikrobiyal İnaktivasyon

Yıl 2001, Cilt: 26 Sayı: 1, - , 01.02.2001
https://izlik.org/JA66LR24MC

Öz

Gıdaların ve biyolojik maddelerin süperkritik akışkanlar ile işlenmesi, fonksiyonel ve yüksek değerli ürünler elde edilmesi için önem­li bir araçtır. Ekstraksiyon, fraksiyonasyon ve reaksiyonun yanı sıra, kristalizasyon ve ekstrüzyon ile değerli ürünler elde edilebilmekte, mikrobiyal inaktivasyon yapılabilmektedir. Bu derleme, son gelişmeleri, potansiyel uygulamaları ve araştırma gereksinimlerini içermektedir.  

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Yazarlar

Meryem Esra Yener Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Şubat 2001
IZ https://izlik.org/JA66LR24MC
Yayımlandığı Sayı Yıl 2001 Cilt: 26 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Yener, M. E. (2001). Gıdaların ve Biyolojik Maddelerin Süperkritik Akışkanlarla İşlenmesi: II. Kristalizasyon, Ekstrüzyon, Mikrobiyal İnaktivasyon. Gıda, 26(1). https://izlik.org/JA66LR24MC
AMA 1.Yener ME. Gıdaların ve Biyolojik Maddelerin Süperkritik Akışkanlarla İşlenmesi: II. Kristalizasyon, Ekstrüzyon, Mikrobiyal İnaktivasyon. GIDA. 2001;26(1). https://izlik.org/JA66LR24MC
Chicago Yener, Meryem Esra. 2001. “Gıdaların ve Biyolojik Maddelerin Süperkritik Akışkanlarla İşlenmesi: II. Kristalizasyon, Ekstrüzyon, Mikrobiyal İnaktivasyon”. Gıda 26 (1). https://izlik.org/JA66LR24MC.
EndNote Yener ME (01 Şubat 2001) Gıdaların ve Biyolojik Maddelerin Süperkritik Akışkanlarla İşlenmesi: II. Kristalizasyon, Ekstrüzyon, Mikrobiyal İnaktivasyon. Gıda 26 1
IEEE [1]M. E. Yener, “Gıdaların ve Biyolojik Maddelerin Süperkritik Akışkanlarla İşlenmesi: II. Kristalizasyon, Ekstrüzyon, Mikrobiyal İnaktivasyon”, GIDA, c. 26, sy 1, Şub. 2001, [çevrimiçi]. Erişim adresi: https://izlik.org/JA66LR24MC
ISNAD Yener, Meryem Esra. “Gıdaların ve Biyolojik Maddelerin Süperkritik Akışkanlarla İşlenmesi: II. Kristalizasyon, Ekstrüzyon, Mikrobiyal İnaktivasyon”. Gıda 26/1 (01 Şubat 2001). https://izlik.org/JA66LR24MC.
JAMA 1.Yener ME. Gıdaların ve Biyolojik Maddelerin Süperkritik Akışkanlarla İşlenmesi: II. Kristalizasyon, Ekstrüzyon, Mikrobiyal İnaktivasyon. GIDA. 2001;26. Available at https://izlik.org/JA66LR24MC.
MLA Yener, Meryem Esra. “Gıdaların ve Biyolojik Maddelerin Süperkritik Akışkanlarla İşlenmesi: II. Kristalizasyon, Ekstrüzyon, Mikrobiyal İnaktivasyon”. Gıda, c. 26, sy 1, Şubat 2001, https://izlik.org/JA66LR24MC.
Vancouver 1.Meryem Esra Yener. Gıdaların ve Biyolojik Maddelerin Süperkritik Akışkanlarla İşlenmesi: II. Kristalizasyon, Ekstrüzyon, Mikrobiyal İnaktivasyon. GIDA [Internet]. 01 Şubat 2001;26(1). Erişim adresi: https://izlik.org/JA66LR24MC

by-nc.png       GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.