Kalsiyum Aljinatta Hücre İmmobilizasyonu ve Biyoteknolojideki Uygulamaları

Cilt: 27 Sayı: 6 1 Aralık 2002
  • Yekta Göksungur
  • Ulgar Güvenç
PDF İndir
TR EN

Kalsiyum Aljinatta Hücre İmmobilizasyonu ve Biyoteknolojideki Uygulamaları

Öz

İmmobilize hücrelerin serbest haldeki hücrelere göre üründen kolayca ayrılabilmeleri, tekrar tekrar kullanılabilmeleri, yüksek hacimsel verimlilik değerleri elde edilebilmesi, proses kontrolün daha kolay olması ve kontaminasyona daha az duyarlı olmaları gibi bazı üstünlükleri vardır. Bu avantajlarından dolayı bazı biyolojik ürünlerin İmmobilize hücre sistemleri ile üretilmesi i!e ilgili çok sayıda araştırma yapılmıştır. Hücre immobilizasyon teknikleri arasında kalsiyum aljinat jeli, immobilizasyon yönteminin kolaylığı ve jelin toksik olmayan karakteri nedeniyle en fazla kullanılan tekniklerden birisidir. Bu derlemede aljinik asit ve kalsiyum aljinat jelinin yapısı, özellikleri, kalsiyum aljinat jelinde immobilizasyon metodu ve konu ile ilgili yapılan çalışmalar anlatılmıştır.  

Anahtar Kelimeler

Ayrıntılar

Birincil Dil

Türkçe

Konular

-

Bölüm

-

Yazarlar

Yekta Göksungur Bu kişi benim

Ulgar Güvenç Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi

1 Aralık 2002

Gönderilme Tarihi

13 Şubat 2015

Kabul Tarihi

-

Yayımlandığı Sayı

Yıl 2002 Cilt: 27 Sayı: 6

Kaynak Göster

APA
Göksungur, Y., & Güvenç, U. (2002). Kalsiyum Aljinatta Hücre İmmobilizasyonu ve Biyoteknolojideki Uygulamaları. Gıda, 27(6). https://izlik.org/JA43WP42TH
AMA
1.Göksungur Y, Güvenç U. Kalsiyum Aljinatta Hücre İmmobilizasyonu ve Biyoteknolojideki Uygulamaları. GIDA. 2002;27(6). https://izlik.org/JA43WP42TH
Chicago
Göksungur, Yekta, ve Ulgar Güvenç. 2002. “Kalsiyum Aljinatta Hücre İmmobilizasyonu ve Biyoteknolojideki Uygulamaları”. Gıda 27 (6). https://izlik.org/JA43WP42TH.
EndNote
Göksungur Y, Güvenç U (01 Aralık 2002) Kalsiyum Aljinatta Hücre İmmobilizasyonu ve Biyoteknolojideki Uygulamaları. Gıda 27 6
IEEE
[1]Y. Göksungur ve U. Güvenç, “Kalsiyum Aljinatta Hücre İmmobilizasyonu ve Biyoteknolojideki Uygulamaları”, GIDA, c. 27, sy 6, Ara. 2002, [çevrimiçi]. Erişim adresi: https://izlik.org/JA43WP42TH
ISNAD
Göksungur, Yekta - Güvenç, Ulgar. “Kalsiyum Aljinatta Hücre İmmobilizasyonu ve Biyoteknolojideki Uygulamaları”. Gıda 27/6 (01 Aralık 2002). https://izlik.org/JA43WP42TH.
JAMA
1.Göksungur Y, Güvenç U. Kalsiyum Aljinatta Hücre İmmobilizasyonu ve Biyoteknolojideki Uygulamaları. GIDA. 2002;27. Available at https://izlik.org/JA43WP42TH.
MLA
Göksungur, Yekta, ve Ulgar Güvenç. “Kalsiyum Aljinatta Hücre İmmobilizasyonu ve Biyoteknolojideki Uygulamaları”. Gıda, c. 27, sy 6, Aralık 2002, https://izlik.org/JA43WP42TH.
Vancouver
1.Yekta Göksungur, Ulgar Güvenç. Kalsiyum Aljinatta Hücre İmmobilizasyonu ve Biyoteknolojideki Uygulamaları. GIDA [Internet]. 01 Aralık 2002;27(6). Erişim adresi: https://izlik.org/JA43WP42TH

by-nc.png       GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.