EN
TR
Bıldırcın ve Ördek Yumurtalarında Maya-Küf ve Total Bakteri Açısından İncelenmesi
Öz
Bıldırcın yumurtası, besin değeri yönünden tavuk yumurtasından oransal olarak daha zengin kabul edilmektedir. Daha çok salata, pasta, mayonez vb. yapımında yaygın olarak kullanılan ördek yumurtası (Pekin ördeği) tavuk yumurtasına göre daha büyük olup, ağırlıkları 70-90 g arasında değişmektedir. Bıldırcın yumurtası son yıllarda özellikle küçük çocuk ve yaşlı beslenmesinde önem kazanmıştır. Bunun yanısıra bazı hastalıkların tedavisi amacıyla da halk arasında oldukça yaygın kullanılmaktadır. Özellikle çiğ olarak tüketilen bıldırcın yumurtaları zaman zaman içerdikleri patojen mikroorganizmalarla tehlikeli olabilmektedirler. Bu çalışmada bıldırcın ve ördek yumurtalarında maya-küf ve total bakteri aranmıştır. Bıldırcın ve ördek yumurtalarının özellikle kabuğunda hem total bakteri hem de maya-küf bulunmuştur. Bıldırcın yumurtasının akı ve sarısında ise zaman zaman kontaminasyonla karşılaşılmıştır.
Anahtar Kelimeler
Ayrıntılar
Birincil Dil
Türkçe
Konular
-
Bölüm
-
Yayımlanma Tarihi
1 Ağustos 1995
Gönderilme Tarihi
13 Şubat 2015
Kabul Tarihi
-
Yayımlandığı Sayı
Yıl 1995 Cilt: 20 Sayı: 4
APA
Var, İ., & Evliya, B. (1995). Bıldırcın ve Ördek Yumurtalarında Maya-Küf ve Total Bakteri Açısından İncelenmesi. Gıda, 20(4). https://izlik.org/JA85RB84FH
AMA
1.Var İ, Evliya B. Bıldırcın ve Ördek Yumurtalarında Maya-Küf ve Total Bakteri Açısından İncelenmesi. GIDA. 1995;20(4). https://izlik.org/JA85RB84FH
Chicago
Var, İşın, ve Bülend Evliya. 1995. “Bıldırcın ve Ördek Yumurtalarında Maya-Küf ve Total Bakteri Açısından İncelenmesi”. Gıda 20 (4). https://izlik.org/JA85RB84FH.
EndNote
Var İ, Evliya B (01 Ağustos 1995) Bıldırcın ve Ördek Yumurtalarında Maya-Küf ve Total Bakteri Açısından İncelenmesi. Gıda 20 4
IEEE
[1]İ. Var ve B. Evliya, “Bıldırcın ve Ördek Yumurtalarında Maya-Küf ve Total Bakteri Açısından İncelenmesi”, GIDA, c. 20, sy 4, Ağu. 1995, [çevrimiçi]. Erişim adresi: https://izlik.org/JA85RB84FH
ISNAD
Var, İşın - Evliya, Bülend. “Bıldırcın ve Ördek Yumurtalarında Maya-Küf ve Total Bakteri Açısından İncelenmesi”. Gıda 20/4 (01 Ağustos 1995). https://izlik.org/JA85RB84FH.
JAMA
1.Var İ, Evliya B. Bıldırcın ve Ördek Yumurtalarında Maya-Küf ve Total Bakteri Açısından İncelenmesi. GIDA. 1995;20. Available at https://izlik.org/JA85RB84FH.
MLA
Var, İşın, ve Bülend Evliya. “Bıldırcın ve Ördek Yumurtalarında Maya-Küf ve Total Bakteri Açısından İncelenmesi”. Gıda, c. 20, sy 4, Ağustos 1995, https://izlik.org/JA85RB84FH.
Vancouver
1.İşın Var, Bülend Evliya. Bıldırcın ve Ördek Yumurtalarında Maya-Küf ve Total Bakteri Açısından İncelenmesi. GIDA [Internet]. 01 Ağustos 1995;20(4). Erişim adresi: https://izlik.org/JA85RB84FH
GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.