Sütte ve Peynirde Listeria Monocytogenes’in Bulunuşu ve Önemi

Cilt: 20 Sayı: 5 1 Ekim 1995
  • Belgin Sarımehmetoğlu
PDF İndir
TR EN

Sütte ve Peynirde Listeria Monocytogenes’in Bulunuşu ve Önemi

Öz

Listeria monocytogenes çevrede oldukça yaygın olarak bulunan bir etkendir. Gıda zincirinde gıda maddelerinin kontaminasyonu ile mutfağa, dolayısıyla insanlara bulaşması nedeniyle dünya gıda endüstrisini yakından ilgilendiren önemli bir sorundur. Bu makalede, Türkiye’de oldukça geniş tüketim sahasına sahip, dış etkenlerden kolayca kontamine olabilen ve çoğu mikroorganizmanın gelişmesi için uygun bir ortam olan sütlerin ve bir süt ürünü olan peynirlerin L. monocytogenes ile kontaminasyonu değerlendirilmiştir.    

Anahtar Kelimeler

Ayrıntılar

Birincil Dil

Türkçe

Konular

-

Bölüm

-

Yazarlar

Belgin Sarımehmetoğlu Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi

1 Ekim 1995

Gönderilme Tarihi

13 Şubat 2015

Kabul Tarihi

-

Yayımlandığı Sayı

Yıl 1995 Cilt: 20 Sayı: 5

Kaynak Göster

APA
Sarımehmetoğlu, B. (1995). Sütte ve Peynirde Listeria Monocytogenes’in Bulunuşu ve Önemi. Gıda, 20(5). https://izlik.org/JA66KX79AM
AMA
1.Sarımehmetoğlu B. Sütte ve Peynirde Listeria Monocytogenes’in Bulunuşu ve Önemi. GIDA. 1995;20(5). https://izlik.org/JA66KX79AM
Chicago
Sarımehmetoğlu, Belgin. 1995. “Sütte ve Peynirde Listeria Monocytogenes’in Bulunuşu ve Önemi”. Gıda 20 (5). https://izlik.org/JA66KX79AM.
EndNote
Sarımehmetoğlu B (01 Ekim 1995) Sütte ve Peynirde Listeria Monocytogenes’in Bulunuşu ve Önemi. Gıda 20 5
IEEE
[1]B. Sarımehmetoğlu, “Sütte ve Peynirde Listeria Monocytogenes’in Bulunuşu ve Önemi”, GIDA, c. 20, sy 5, Eki. 1995, [çevrimiçi]. Erişim adresi: https://izlik.org/JA66KX79AM
ISNAD
Sarımehmetoğlu, Belgin. “Sütte ve Peynirde Listeria Monocytogenes’in Bulunuşu ve Önemi”. Gıda 20/5 (01 Ekim 1995). https://izlik.org/JA66KX79AM.
JAMA
1.Sarımehmetoğlu B. Sütte ve Peynirde Listeria Monocytogenes’in Bulunuşu ve Önemi. GIDA. 1995;20. Available at https://izlik.org/JA66KX79AM.
MLA
Sarımehmetoğlu, Belgin. “Sütte ve Peynirde Listeria Monocytogenes’in Bulunuşu ve Önemi”. Gıda, c. 20, sy 5, Ekim 1995, https://izlik.org/JA66KX79AM.
Vancouver
1.Belgin Sarımehmetoğlu. Sütte ve Peynirde Listeria Monocytogenes’in Bulunuşu ve Önemi. GIDA [Internet]. 01 Ekim 1995;20(5). Erişim adresi: https://izlik.org/JA66KX79AM

by-nc.png       GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.