BibTex RIS Kaynak Göster

A Study on the Flavour Compounds and Sensoric Properties of Yoghurts Prepared From Soy Milk (Turkish with English Abstract)

Yıl 1996, Cilt: 21 Sayı: 1, - , 01.02.1996

Öz

The effects of various soymilk using rates on the sensory evaluation and volatile aroma compounds were looked over yoghurt production. The resultant products were highly acceptable and can be adopted by 50% cow milk replacement without the impairing sensoric characteristics of the products while a higher level weakened both sensoric and aroma compounds production.

Soya Sütünden Yararlanarak Elde Edilen Yoğurtların Aroma Maddeleri ve Duyusal Özellikleri Üzerinde bir Araştırma

Yıl 1996, Cilt: 21 Sayı: 1, - , 01.02.1996

Öz

Çalışmada, değişik oranlarda soya sütü kullanımının yoğurtların duyusal özellikleri ve uçucu aroma maddeleri miktarı üzerine etkisi incelenmiştir. Elde edilen bulgular yoğurt örneklerinin kabul edilebilir özelliklere sahip olduğunu, ancak yüksek oranlarda soya sütü kullanımının gerek duyusal özellikleri gerekse aroma maddeleri oluşumunu olumsuz etkilediğini ortaya koymuştur.    

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Özer Kınık Bu kişi benim

Necati Akbulut Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Şubat 1996
Yayımlandığı Sayı Yıl 1996 Cilt: 21 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Kınık, Ö. ., & Akbulut, N. . (1996). Soya Sütünden Yararlanarak Elde Edilen Yoğurtların Aroma Maddeleri ve Duyusal Özellikleri Üzerinde bir Araştırma. Gıda, 21(1).
AMA Kınık Ö, Akbulut N. Soya Sütünden Yararlanarak Elde Edilen Yoğurtların Aroma Maddeleri ve Duyusal Özellikleri Üzerinde bir Araştırma. GIDA. Şubat 1996;21(1).
Chicago Kınık, Özer, ve Necati Akbulut. “Soya Sütünden Yararlanarak Elde Edilen Yoğurtların Aroma Maddeleri Ve Duyusal Özellikleri Üzerinde Bir Araştırma”. Gıda 21, sy. 1 (Şubat 1996).
EndNote Kınık Ö, Akbulut N (01 Şubat 1996) Soya Sütünden Yararlanarak Elde Edilen Yoğurtların Aroma Maddeleri ve Duyusal Özellikleri Üzerinde bir Araştırma. Gıda 21 1
IEEE Ö. . Kınık ve N. . Akbulut, “Soya Sütünden Yararlanarak Elde Edilen Yoğurtların Aroma Maddeleri ve Duyusal Özellikleri Üzerinde bir Araştırma”, GIDA, c. 21, sy. 1, 1996.
ISNAD Kınık, Özer - Akbulut, Necati. “Soya Sütünden Yararlanarak Elde Edilen Yoğurtların Aroma Maddeleri Ve Duyusal Özellikleri Üzerinde Bir Araştırma”. Gıda 21/1 (Şubat 1996).
JAMA Kınık Ö, Akbulut N. Soya Sütünden Yararlanarak Elde Edilen Yoğurtların Aroma Maddeleri ve Duyusal Özellikleri Üzerinde bir Araştırma. GIDA. 1996;21.
MLA Kınık, Özer ve Necati Akbulut. “Soya Sütünden Yararlanarak Elde Edilen Yoğurtların Aroma Maddeleri Ve Duyusal Özellikleri Üzerinde Bir Araştırma”. Gıda, c. 21, sy. 1, 1996.
Vancouver Kınık Ö, Akbulut N. Soya Sütünden Yararlanarak Elde Edilen Yoğurtların Aroma Maddeleri ve Duyusal Özellikleri Üzerinde bir Araştırma. GIDA. 1996;21(1).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/