BibTex RIS Kaynak Göster

Konserve Gıdaların Mikrobiyolojik Kontrolleri Üzerinde bir Derleme (in Turkish)

Yıl 1986, Cilt: 11 Sayı: 2, - , 01.04.1986

Öz

Gıdalarda mikrobiyal bozulmaların önlenmelerinde iki temel işlem uygulanmaktadır. Bunlardan birincisi sterilizasyondur. Gıdayı yüksek sıcaklığa tabii tutarak bozulmaya neden olabilecek mikroorganizmaların tahrip edilmesi prensibine dayanır ve daha sonraki kontaminasyonların önlenmesi için hava geçirmez bir şekilde saklanır. Uygulanmakta olan ikincil işlem ise bozulmaya neden olabilecek organizmaların gelişmelerinin önlenmesidir. Çeşitli yöntemler mevcuttur. Bunlar soğutma, anaerobik koşullarda saklama, kurutma, filtrasyon, dumanlama, fermentasyon, radyasyon, doğal veya kimyasal prezervatif katılması olarak sıralanabilir.

Konserve Gıdaların Mikrobiyolojik Kontrolleri Üzerinde bir Derleme

Yıl 1986, Cilt: 11 Sayı: 2, - , 01.04.1986

Öz

Gıdalarda mikrobiyal bozulmaların önlenmelerinde iki temel işlem uygulanmaktadır. Bunlardan birincisi sterilizasyondur. Gıdayı yüksek sıcaklığa tabii tutarak bozulmaya neden olabilecek mikroorganizmaların tahrip edilmesi prensibine dayanır ve daha sonraki kontaminasyonların önlenmesi için hava geçirmez bir şekilde saklanır. Uygulanmakta olan ikincil işlem ise bozulmaya neden olabilecek organizmaların gelişmelerinin önlenmesidir. Çeşitli yöntemler mevcuttur. Bunlar soğutma, anaerobik koşullarda saklama, kurutma, filtrasyon, dumanlama, fermentasyon, radyasyon, doğal veya kimyasal prezervatif katılması olarak sıralanabilir.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Necla Aran Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Nisan 1986
Yayımlandığı Sayı Yıl 1986 Cilt: 11 Sayı: 2

Kaynak Göster

APA Aran, N. . (1986). Konserve Gıdaların Mikrobiyolojik Kontrolleri Üzerinde bir Derleme. Gıda, 11(2).
AMA Aran N. Konserve Gıdaların Mikrobiyolojik Kontrolleri Üzerinde bir Derleme. GIDA. Nisan 1986;11(2).
Chicago Aran, Necla. “Konserve Gıdaların Mikrobiyolojik Kontrolleri Üzerinde Bir Derleme”. Gıda 11, sy. 2 (Nisan 1986).
EndNote Aran N (01 Nisan 1986) Konserve Gıdaların Mikrobiyolojik Kontrolleri Üzerinde bir Derleme. Gıda 11 2
IEEE N. . Aran, “Konserve Gıdaların Mikrobiyolojik Kontrolleri Üzerinde bir Derleme”, GIDA, c. 11, sy. 2, 1986.
ISNAD Aran, Necla. “Konserve Gıdaların Mikrobiyolojik Kontrolleri Üzerinde Bir Derleme”. Gıda 11/2 (Nisan 1986).
JAMA Aran N. Konserve Gıdaların Mikrobiyolojik Kontrolleri Üzerinde bir Derleme. GIDA. 1986;11.
MLA Aran, Necla. “Konserve Gıdaların Mikrobiyolojik Kontrolleri Üzerinde Bir Derleme”. Gıda, c. 11, sy. 2, 1986.
Vancouver Aran N. Konserve Gıdaların Mikrobiyolojik Kontrolleri Üzerinde bir Derleme. GIDA. 1986;11(2).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/