BibTex RIS Kaynak Göster

Chemical Composition of Turkish Sour Cherry Juices (Turkish with English Abstract)

Yıl 1996, Cilt: 21 Sayı: 2, - , 01.04.1996

Öz

The chemical composition (totally 22 parameters) of 25 different Turkish sour cherry juices were evaluated and results were compared to the main literature on the basis of range values. Parameters such as relative density, brix, sorbitol, reduction free extract and glucose/fructose ratio were similar to the literature. Titratable acids, potassium, formal number are higher however phosphate, proline, magnesium, sulphate and alkalinity number are lower in Turkish sour cherry juices than those noted in literature. Sodium is varied between larger ranges, chlorine and citric acid are in narrower ranges in Turkish sour cherry juices.  

Türk Vişne Sularının Kimyasal Bileşimi

Yıl 1996, Cilt: 21 Sayı: 2, - , 01.04.1996

Öz

Bu araştırmada değişik bölgelerden sağlanan 25 vişne suyu örneğinin bileşimi 22 kimyasal kriter açısından incelenmiş ve bulgular alt ve üst sınır değerleri esas alınarak bu konudaki başlıca literatürle karşılaştırılmıştır. Ülkemiz vişne suları, yoğunluk, briks, sorbitol, glukoz/fruktoz oranı ve indirgen olmayan ekstrakt gibi kriterler açısından literatürle benzerlik göstermektedir. Titrasyon asitliği, potasyum, formol sayısı ülkemiz vişne sularında daha yüksektir. Fosfat, prolin, magnezyum, sülfat ve kül ülkemiz vişne sularında daha düşüktür. Türk vişne sularında sodyum daha geniş sınırlarda, klorür ve sitrik asit daha dar sınırlarda yer almaktadır.   

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Sedat Velioğlu Bu kişi benim

Osman Yıldız Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Nisan 1996
Yayımlandığı Sayı Yıl 1996 Cilt: 21 Sayı: 2

Kaynak Göster

APA Velioğlu, S. ., & Yıldız, O. . (1996). Türk Vişne Sularının Kimyasal Bileşimi. Gıda, 21(2).
AMA Velioğlu S, Yıldız O. Türk Vişne Sularının Kimyasal Bileşimi. GIDA. Nisan 1996;21(2).
Chicago Velioğlu, Sedat, ve Osman Yıldız. “Türk Vişne Sularının Kimyasal Bileşimi”. Gıda 21, sy. 2 (Nisan 1996).
EndNote Velioğlu S, Yıldız O (01 Nisan 1996) Türk Vişne Sularının Kimyasal Bileşimi. Gıda 21 2
IEEE S. . Velioğlu ve O. . Yıldız, “Türk Vişne Sularının Kimyasal Bileşimi”, GIDA, c. 21, sy. 2, 1996.
ISNAD Velioğlu, Sedat - Yıldız, Osman. “Türk Vişne Sularının Kimyasal Bileşimi”. Gıda 21/2 (Nisan 1996).
JAMA Velioğlu S, Yıldız O. Türk Vişne Sularının Kimyasal Bileşimi. GIDA. 1996;21.
MLA Velioğlu, Sedat ve Osman Yıldız. “Türk Vişne Sularının Kimyasal Bileşimi”. Gıda, c. 21, sy. 2, 1996.
Vancouver Velioğlu S, Yıldız O. Türk Vişne Sularının Kimyasal Bileşimi. GIDA. 1996;21(2).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/