BibTex RIS Kaynak Göster

Factors Effective in Decomposition Rates of Food Components (Turkish with English Abstract)

Yıl 1996, Cilt: 21 Sayı: 3, - , 01.06.1996

Öz

The factors effective on the quality of food depend on the ambient temperature and relative humidity, the presence of oxygen and light as well as the composition of food and the packaging material used. This article will review the decompositions kinetics of food components, considering the effects of above mentioned points 

Gıda Bileşenlerinin Bozunma Hızına Etki Eden Faktörler

Yıl 1996, Cilt: 21 Sayı: 3, - , 01.06.1996

Öz

Gıda maddelerinde kalitenin bozunma hızı, gıdayı çevreleyen ortamın sıcaklığından, oksijen ve ışık varlığından, havanın bağıl neminden, gıdanın bileşimi ve kullanılan ambalaj malzemesinden etkilenmektedir. Bu çalışmanın amacı gıda bileşenlerinin bozunma kinetiğini yukarıda bahsedilen kriterler açısından özetlemektir. 

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Özen Özboy Bu kişi benim

Ferhunde Şahbaz Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Haziran 1996
Yayımlandığı Sayı Yıl 1996 Cilt: 21 Sayı: 3

Kaynak Göster

APA Özboy, Ö. ., & Şahbaz, F. . (1996). Gıda Bileşenlerinin Bozunma Hızına Etki Eden Faktörler. Gıda, 21(3).
AMA Özboy Ö, Şahbaz F. Gıda Bileşenlerinin Bozunma Hızına Etki Eden Faktörler. GIDA. Haziran 1996;21(3).
Chicago Özboy, Özen, ve Ferhunde Şahbaz. “Gıda Bileşenlerinin Bozunma Hızına Etki Eden Faktörler”. Gıda 21, sy. 3 (Haziran 1996).
EndNote Özboy Ö, Şahbaz F (01 Haziran 1996) Gıda Bileşenlerinin Bozunma Hızına Etki Eden Faktörler. Gıda 21 3
IEEE Ö. . Özboy ve F. . Şahbaz, “Gıda Bileşenlerinin Bozunma Hızına Etki Eden Faktörler”, GIDA, c. 21, sy. 3, 1996.
ISNAD Özboy, Özen - Şahbaz, Ferhunde. “Gıda Bileşenlerinin Bozunma Hızına Etki Eden Faktörler”. Gıda 21/3 (Haziran 1996).
JAMA Özboy Ö, Şahbaz F. Gıda Bileşenlerinin Bozunma Hızına Etki Eden Faktörler. GIDA. 1996;21.
MLA Özboy, Özen ve Ferhunde Şahbaz. “Gıda Bileşenlerinin Bozunma Hızına Etki Eden Faktörler”. Gıda, c. 21, sy. 3, 1996.
Vancouver Özboy Ö, Şahbaz F. Gıda Bileşenlerinin Bozunma Hızına Etki Eden Faktörler. GIDA. 1996;21(3).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/