BibTex RIS Kaynak Göster

Oxidation in Milk and Milk Products (in Turkish)

Yıl 1986, Cilt: 11 Sayı: 4, - , 01.08.1986

Öz

Doymamış yağ asitlerinde çift bağların yada yağlardaki hidrokarbon zincirlerinde bulunan doymamış kısımların oksijen ile reaksiyona girmeleri sonucu peroksid ve hidroperoksidlerin meydana gelmesine oksidasyon denir. İki aşamada ortaya çıkan oksidasyonun, birinci aşamasını indükleme, ikincisini ise aktif periyot oluşturur. Pratik açıdan önemli olan indükleme periyodu, ürünlerin ransid hale gelmeden depolanabileceği süreyi belirler.   

Süt ve Ürünlerinde Oksidasyon

Yıl 1986, Cilt: 11 Sayı: 4, - , 01.08.1986

Öz

Doymamış yağ asitlerinde çift bağların yada yağlardaki hidrokarbon zincirlerinde bulunan doymamış kısımların oksijen ile reaksiyona girmeleri sonucu peroksid ve hidroperoksidlerin meydana gelmesine oksidasyon denir. İki aşamada ortaya çıkan oksidasyonun, birinci aşamasını indükleme, ikincisini ise aktif periyot oluşturur. Pratik açıdan önemli olan indükleme periyodu, ürünlerin ransid hale gelmeden depolanabileceği süreyi belirler.   

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Metin Atamer Bu kişi benim

Nermin Alpar Bu kişi benim

Aynur Gül Karahan Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Ağustos 1986
Yayımlandığı Sayı Yıl 1986 Cilt: 11 Sayı: 4

Kaynak Göster

APA Atamer, M. ., Alpar, N. ., & Karahan, A. G. . (1986). Süt ve Ürünlerinde Oksidasyon. Gıda, 11(4).
AMA Atamer M, Alpar N, Karahan AG. Süt ve Ürünlerinde Oksidasyon. GIDA. Ağustos 1986;11(4).
Chicago Atamer, Metin, Nermin Alpar, ve Aynur Gül Karahan. “Süt Ve Ürünlerinde Oksidasyon”. Gıda 11, sy. 4 (Ağustos 1986).
EndNote Atamer M, Alpar N, Karahan AG (01 Ağustos 1986) Süt ve Ürünlerinde Oksidasyon. Gıda 11 4
IEEE M. . Atamer, N. . Alpar, ve A. G. . Karahan, “Süt ve Ürünlerinde Oksidasyon”, GIDA, c. 11, sy. 4, 1986.
ISNAD Atamer, Metin vd. “Süt Ve Ürünlerinde Oksidasyon”. Gıda 11/4 (Ağustos 1986).
JAMA Atamer M, Alpar N, Karahan AG. Süt ve Ürünlerinde Oksidasyon. GIDA. 1986;11.
MLA Atamer, Metin vd. “Süt Ve Ürünlerinde Oksidasyon”. Gıda, c. 11, sy. 4, 1986.
Vancouver Atamer M, Alpar N, Karahan AG. Süt ve Ürünlerinde Oksidasyon. GIDA. 1986;11(4).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/