BibTex RIS Kaynak Göster

An Investigation on Fatty Acid Compositions of the Meat, Liver and Egg Fats of Quail (Turkish with English Abstract)

Yıl 1996, Cilt: 21 Sayı: 4, - , 01.08.1996

Öz

In this study, fatty acid compositions of the meat, liver and egg fats of quail as an alternative source for the requirement of animal protein in nutrition in Turkey were investigated by GLC. It was showed that oleic, linoleic and myristic acids were found as major fatty acids in meat and liver fats, however linoleic, myristic and oleic acids were found major fatty acids in the egg fat of quail. In the fatty acid compositions of meat, liver and egg fats of quail, the total unsaturated fatty acids amount way very higher than the saturated fatty acids. 

Bıldırcın Eti, Karaciğeri ve Yumurta Yağının Yağ Asitleri Kompozisyonu Üzerine Araştırma

Yıl 1996, Cilt: 21 Sayı: 4, - , 01.08.1996

Öz

Bu çalışmada son yıllarda ülkemizde hayvansal protein ihtiyacını karşılamak amacıyla bir alternatif olarak yetiştirilmekte olan bıldırcınların; et yağı, karaciğeri ve yumurtasının yağ asitleri kompozisyonu Gaz kromatografisi yöntemiyle araştırılmıştır. Elde edilen verilere göre bıldırcın et yağı ve karaciğerinde sırasıyla oleik, linoleik ve miristik yağ asidi yüksek oranda bulunurken, bıldırcın yumurtasında sırasıyla linoleik, miristik ve oleik asit yüksek oranda bulunmuştur. Toplam doymamış yağ asidi miktarları ise her üç örnekte de doymuş yağ asitlerinden daha yüksek çıkmıştır.   

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Mustafa Karakaya Bu kişi benim

Abdurrahman Aktümsek Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Ağustos 1996
Yayımlandığı Sayı Yıl 1996 Cilt: 21 Sayı: 4

Kaynak Göster

APA Karakaya, M. ., & Aktümsek, A. . (1996). Bıldırcın Eti, Karaciğeri ve Yumurta Yağının Yağ Asitleri Kompozisyonu Üzerine Araştırma. Gıda, 21(4).
AMA Karakaya M, Aktümsek A. Bıldırcın Eti, Karaciğeri ve Yumurta Yağının Yağ Asitleri Kompozisyonu Üzerine Araştırma. GIDA. Ağustos 1996;21(4).
Chicago Karakaya, Mustafa, ve Abdurrahman Aktümsek. “Bıldırcın Eti, Karaciğeri Ve Yumurta Yağının Yağ Asitleri Kompozisyonu Üzerine Araştırma”. Gıda 21, sy. 4 (Ağustos 1996).
EndNote Karakaya M, Aktümsek A (01 Ağustos 1996) Bıldırcın Eti, Karaciğeri ve Yumurta Yağının Yağ Asitleri Kompozisyonu Üzerine Araştırma. Gıda 21 4
IEEE M. . Karakaya ve A. . Aktümsek, “Bıldırcın Eti, Karaciğeri ve Yumurta Yağının Yağ Asitleri Kompozisyonu Üzerine Araştırma”, GIDA, c. 21, sy. 4, 1996.
ISNAD Karakaya, Mustafa - Aktümsek, Abdurrahman. “Bıldırcın Eti, Karaciğeri Ve Yumurta Yağının Yağ Asitleri Kompozisyonu Üzerine Araştırma”. Gıda 21/4 (Ağustos 1996).
JAMA Karakaya M, Aktümsek A. Bıldırcın Eti, Karaciğeri ve Yumurta Yağının Yağ Asitleri Kompozisyonu Üzerine Araştırma. GIDA. 1996;21.
MLA Karakaya, Mustafa ve Abdurrahman Aktümsek. “Bıldırcın Eti, Karaciğeri Ve Yumurta Yağının Yağ Asitleri Kompozisyonu Üzerine Araştırma”. Gıda, c. 21, sy. 4, 1996.
Vancouver Karakaya M, Aktümsek A. Bıldırcın Eti, Karaciğeri ve Yumurta Yağının Yağ Asitleri Kompozisyonu Üzerine Araştırma. GIDA. 1996;21(4).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/