Probiotics are feed additives which are developed for the establishment of intestinal flora of host animals. Probiotics have very important role for the prevention of the food borne disease by Salmonella. In this study concentrated on different types of probiotics, detrimental effect on food borne pathogens, the use of probiotics and potentials.
Probiyotikler konakçı hayvanın barsaklarındaki mikrobiyal dengeyi geliştirerek olumlu yönde etkili olan yem katkılarıdır. Salmonella kökenli gıda zehirlenmelerinin önlenmesinde önemli etkiye sahip olan probiyotik tipleri, probiyotiklerin etki mekanizması, probiyotiklerle yapılan diğer çalışmalar, probiyotik kullanımı ve potansiyeli üzerinde durulmuştur.
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Bölüm | Makaleler |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 1 Ağustos 1996 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 1996 Cilt: 21 Sayı: 4 |