BibTex RIS Kaynak Göster

Enrichment of Bread Wheat Flours with Iron in Turkey (in Turkish)

Yıl 1986, Cilt: 11 Sayı: 6, - , 01.12.1986

Öz

Eski çağlardan beri buğday insanların en çok tükettikleri temel gıda maddelerinin başında gelmiştir. Günümüzde de buğday, dünya nüfusunun yarısından fazlasının en önemli gıdası durumundadır. Buğdaydan üretilen gıda maddelerinin başında ekmek gelmektedir. Ülkemizde de ekmek halkımızın en önemli gıda maddesi durumundadır. Kişi başına günlük ekmek üretimimiz 402 gram civarındadır (Köksal, 1977).

Ülkemiz Ekmeklik Buğday Unlarının Demirce Zenginleştirilmesi

Yıl 1986, Cilt: 11 Sayı: 6, - , 01.12.1986

Öz

Eski çağlardan beri buğday insanların en çok tükettikleri temel gıda maddelerinin başında gelmiştir. Günümüzde de buğday, dünya nüfusunun yarısından fazlasının en önemli gıdası durumundadır. Buğdaydan üretilen gıda maddelerinin başında ekmek gelmektedir. Ülkemizde de ekmek halkımızın en önemli gıda maddesi durumundadır. Kişi başına günlük ekmek üretimimiz 402 gram civarındadır (Köksal, 1977).

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Şahin Tanju Bu kişi benim

Yusuf Sümbül Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Aralık 1986
Yayımlandığı Sayı Yıl 1986 Cilt: 11 Sayı: 6

Kaynak Göster

APA Tanju, Ş. ., & Sümbül, Y. . (1986). Ülkemiz Ekmeklik Buğday Unlarının Demirce Zenginleştirilmesi. Gıda, 11(6).
AMA Tanju Ş, Sümbül Y. Ülkemiz Ekmeklik Buğday Unlarının Demirce Zenginleştirilmesi. GIDA. Aralık 1986;11(6).
Chicago Tanju, Şahin, ve Yusuf Sümbül. “Ülkemiz Ekmeklik Buğday Unlarının Demirce Zenginleştirilmesi”. Gıda 11, sy. 6 (Aralık 1986).
EndNote Tanju Ş, Sümbül Y (01 Aralık 1986) Ülkemiz Ekmeklik Buğday Unlarının Demirce Zenginleştirilmesi. Gıda 11 6
IEEE Ş. . Tanju ve Y. . Sümbül, “Ülkemiz Ekmeklik Buğday Unlarının Demirce Zenginleştirilmesi”, GIDA, c. 11, sy. 6, 1986.
ISNAD Tanju, Şahin - Sümbül, Yusuf. “Ülkemiz Ekmeklik Buğday Unlarının Demirce Zenginleştirilmesi”. Gıda 11/6 (Aralık 1986).
JAMA Tanju Ş, Sümbül Y. Ülkemiz Ekmeklik Buğday Unlarının Demirce Zenginleştirilmesi. GIDA. 1986;11.
MLA Tanju, Şahin ve Yusuf Sümbül. “Ülkemiz Ekmeklik Buğday Unlarının Demirce Zenginleştirilmesi”. Gıda, c. 11, sy. 6, 1986.
Vancouver Tanju Ş, Sümbül Y. Ülkemiz Ekmeklik Buğday Unlarının Demirce Zenginleştirilmesi. GIDA. 1986;11(6).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/