BibTex RIS Kaynak Göster

A Study on the Quality Characteristics of Some Bread Wheat Varieties (Turkish with English Abstract)

Yıl 1996, Cilt: 21 Sayı: 6, - , 01.12.1996

Öz

In this, research, some physical, chemical and technological properties of some bread wheat varieties and the relations between their protein, dough and bread qualities were investigated. Three wheat varieties obtained from a milling factory were used as raw materials. When these samples were evaluated according to their beradmaking properties, it was found out that Ata and Pioneer varieties had results near to each others while. Panda had lower quality properties.  

Bazı Ekmeklik Buğday Çeşitlerinin Kalite Niteliklerinin Belirlenmesi

Yıl 1996, Cilt: 21 Sayı: 6, - , 01.12.1996

Öz

Bu çalışmada, ülkemizde yetiştirilen bazı ekmeklik buğday çeşitlerinin fiziksel, kimyasal ve teknolojik özellikleri belirlenerek, protein kaliteleri ile hamur ve ekmek nitelikleri arasındaki ilişkiler araştırılmıştır. Bir un fabrikasından sağlanan üç ekmeklik buğday çeşidi materyal olarak kullanılmıştır. İncelenen örnekler, buğdayda ve unda kaliteyi belirleyen özellikleri ve ekmeklik niteliklerine göre değerlendirildiğinde Ata ve Pioneer  çeşitlerinin birbirine yakın sonuçlar verdiği, Panda çeşidinin ise daha düşük niteliklere sahip olduğu kanısına varılmıştır.     

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Sezgin Ünal Bu kişi benim

Müjde Olçay Bu kişi benim

Çağla Özer

Yayımlanma Tarihi 1 Aralık 1996
Yayımlandığı Sayı Yıl 1996 Cilt: 21 Sayı: 6

Kaynak Göster

APA Ünal, S. ., Olçay, M. ., & Özer, Ç. . (1996). Bazı Ekmeklik Buğday Çeşitlerinin Kalite Niteliklerinin Belirlenmesi. Gıda, 21(6).
AMA Ünal S, Olçay M, Özer Ç. Bazı Ekmeklik Buğday Çeşitlerinin Kalite Niteliklerinin Belirlenmesi. GIDA. Aralık 1996;21(6).
Chicago Ünal, Sezgin, Müjde Olçay, ve Çağla Özer. “Bazı Ekmeklik Buğday Çeşitlerinin Kalite Niteliklerinin Belirlenmesi”. Gıda 21, sy. 6 (Aralık 1996).
EndNote Ünal S, Olçay M, Özer Ç (01 Aralık 1996) Bazı Ekmeklik Buğday Çeşitlerinin Kalite Niteliklerinin Belirlenmesi. Gıda 21 6
IEEE S. . Ünal, M. . Olçay, ve Ç. . Özer, “Bazı Ekmeklik Buğday Çeşitlerinin Kalite Niteliklerinin Belirlenmesi”, GIDA, c. 21, sy. 6, 1996.
ISNAD Ünal, Sezgin vd. “Bazı Ekmeklik Buğday Çeşitlerinin Kalite Niteliklerinin Belirlenmesi”. Gıda 21/6 (Aralık 1996).
JAMA Ünal S, Olçay M, Özer Ç. Bazı Ekmeklik Buğday Çeşitlerinin Kalite Niteliklerinin Belirlenmesi. GIDA. 1996;21.
MLA Ünal, Sezgin vd. “Bazı Ekmeklik Buğday Çeşitlerinin Kalite Niteliklerinin Belirlenmesi”. Gıda, c. 21, sy. 6, 1996.
Vancouver Ünal S, Olçay M, Özer Ç. Bazı Ekmeklik Buğday Çeşitlerinin Kalite Niteliklerinin Belirlenmesi. GIDA. 1996;21(6).

by-nc.png

GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. 

GIDA / The Journal of FOOD is licensed under a Creative Commons Attribution-Non Commercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/